Stranica 3 od 101 PrviPrvi 123451353 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A apropos plodnih dana... mislim stvarno ne mogu to shvatit. Konkretan primjer - imaš žena s PCOS-om (jako puno) kojima će LH test svaki dan pokazat da su plodne, a one su neplodne (test pokazuje da su upravo ovulirale, a one uopće ne ovuliraju). I tako dalje. Mislim - cijela grana ginekologije (reproduktivna gina) se bavi začkoljicama plodnosti (a jedan od 6 parova je neplodan, i tek svakom x-tom mogu pomoći zapravo), da bi sad to stilu harmonije i pozitive lijepo prepeglao neko stila "it's so simple". It's not i samo onaj tko nije došao do faze "scio me nihil scire" tu može nastupiti u pozitivno-naivnom stilu Forresta Gumpa.

A samo propitkivanje možda ovo, možda ono, ako ne donosi nikakvu vrijednost, i nije vrijednost. Mislim, ja stvarno volim relativizirat, čini mi se, ali to je totalno relativiziranje jer onda ni o čemu ništa ne možeš zaključiti, jer ništa nije 100% osim smrti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da abortus mora postojati kao zakonska opcija. Onemogućavanje ab bi bilo diskriminacija žene, a to nitko na vlasti ne želi u vremenu u kojem smo.
    Da treba više razmišljati...i prije začeća i poslije...i to podržavam. Zdušno.

Zar je netko napisao da je vrhunska vrlina neke žene da ima samo jednog partnera? Ja to nisam nigdje pročitala. To je osobna odluka. To što se meni čini čudno imati više odjednom...a valjda nisam jedina koja to misli.

Inesz, svi neplodni dani su grozna stvar, puno teža od svega što ovdje pišemo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo je i Louis iz Malcoma imala tri partnera prije nego se odlučila za muža, mislim, o čemu mi pričamo. Nije neka fora i za muškog i za ženskog da imaju više partnera istovremeno, osim ako se nisu sami odlučili za svinganje, što meni osobno nije fora i mislim da nema sreće u tome, ali ono... ako je to nekom drugom fora - fine by me. Ništa nije posebno grozno za ženu, u odnosu na muškoga - jednako je grozno, ako nije dogovorno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.01.2013. at 11:03

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

svinganje, menage a trois i varanje nikako nisu isto. I nekako mi se čini da se sve troje prešutno odobrava muškarcima, nekad i neprešutno, dok je žensko u svakom slučaju k...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a nisu isto, al nekako mi se čini da završe na isto - neka strana bude povrijeđena
    :staromodna:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

. Emotivniji bude povrijeđen, pa ko god to od te kombinacije ispadne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su to preteške teme. ja sam okamina iz trijasa po pitanju braka, veza, varanja itd .

glede abortusa, ne znam jel vam promakao članak o namjernom abortiranju ženskih fetusa i na ovim prostorima, makedonija, albanija , crna gora uz već poznate inidiju i kinu ?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a nisu isto, al nekako mi se čini da završe na isto - neka strana bude povrijeđena
    :staromodna:
    Vi gledate iz prizme ljudi u vezama, ako nemaš vezu, a imaš želju, zašto ne, uz odgovarajuću zaštitu naravno. Mislim na opciju br. 2.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    glede abortusa, ne znam jel vam promakao članak o namjernom abortiranju ženskih fetusa i na ovim prostorima, makedonija, albanija , crna gora uz već poznate inidiju i kinu ?
    Ma daj? U Hrv da bi abortirali ženske fetuse posebno? Ako ima takav članak - daj pls opet zalijepi, promako mi.

Okamina-neokamina - ja po sebi ne mjerim, monogamija jest općenito teška ili laka... kako kome.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Inesz, svi neplodni dani su grozna stvar, puno teža od svega što ovdje pišemo.
    Osim ako su posljedica menopauze. U tom su slučaju vrlo praktični.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Potpuno se slažem sa cvijetom. Abortus mora biti zakonski omogućen. Izbor mora postojati.
    A to da li će se neko, u dubini duše , slagati sa ab ili ne, to je druga stvar. I naravno da je svaka prevencija bolja.
    Apsolutno.
    Uh, ovo me vraća u 90-te i na jedan od pokušaja crkve da utječe na zakonodavca..pa sam bila aktivistica jedne ženske udruge koja je prikupljala potpise protiv potencijalne zabrane prava na pobačaj i - s obzirom da sam bila u domu - dopalo me, je li, da potpise prikupljam tamo. Ajme i jao! Frendica i ja pojma nismo imale u što se upuštamo! Obišle smo jako puno soba u ženskim paviljonima i prikupile stvarno malo potpisa. U skoro svakoj sobi smo morale objašnjavati da mi ne zagovaramo pobačaj, da ih ne nagovaramo (!) na pobačaj i sl., već da pokušavamo zaštititi to pravo na općoj razini...Nije nas šokiralo to koliko je studentica (i njihovih partnera koji su se zatekli u sobama) bilo protiv pobačaja, već koliko njih nije razumjelo suštinu tog prava i koliko njih nije bilo spremno drugome omogućiti to pravo. A moram priznati i da nas je šokirala količina zatečenih parova po sobama gdje s nama nisu razgovarale studentice (u njihovim sobama!), već su njihovi partneri i to, ponekad, vrlo grubo i autoritativno, jedan nas je čak i potjerao iz sobe s vrlo grubim rječnikom, doduše, u to vrijeme vrlo popularnim...
    Bio je to poprilično veliki test da ne podlegnemo generalizaciji i stereotipima koji su se nametali.

Što s tiče seksualnih preferencija, intenziteta i aranžmana, neka si svatko organizira život kako mu odgovara i paše, sve dok nema prisile i nasilja, poželjno uz minimalnu razinu informiranosti i odgovornosti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    A moram priznati i da nas je šokirala količina zatečenih parova po sobama gdje s nama nisu razgovarale studentice (u njihovim sobama!), već su njihovi partneri i to, ponekad, vrlo grubo i autoritativno, jedan nas je čak i potjerao iz sobe s vrlo grubim rječnikom, doduše, u to vrijeme vrlo popularnim...
    Bio je to poprilično veliki test da ne podlegnemo generalizaciji i stereotipima koji su se nametali.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Gledala sam sinoć Svećenikovu djecu. Do pola filma sam se smijala, a od pola sam se smrzla, kao i ostali u kinu.
    Film je hrabriji nego što sam mislila i jako se čudim da dosad nema nikakvih reakcija.
    Je li još tko gledao?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo, cvijeto, don Grubišić pročitao što si nedavno ovdje napisala.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam sinoć Svećenikovu djecu. Do pola filma sam se smijala, a od pola sam se smrzla, kao i ostali u kinu.
    Film je hrabriji nego što sam mislila i jako se čudim da dosad nema nikakvih reakcija.
    Je li još tko gledao?
    da, imam potpuno isto mišljenje. I odličan je film, meni.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 05.01.2013. at 13:19

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Je li još tko gledao?
    Ne još, ali ovo je odlična preporuka

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Osim ako su posljedica menopauze. U tom su slučaju vrlo praktični.
    Pa i to ti ovisi. Praktični su ako si partner od Jane Fonda koja si uzima testosteron za zadržat libido. Ako si partner od neke malo konvencionalnije i non-medikamenti-trigger happy, a nisi za "šaranje", onda ti pad libida i snage od partnerice kao jedna od posljedica menopauze nije baš fora. Malo ipak previše offa . Treba gledat holistički (anđeo-smajlić).

Gledala ja Svećenikovu djecu. Očekivala pitku komediju, a na kraju suze brisala. Meni taj film koji upravo prikazuje kako dobre namjere i "great expectations" upravo promašuju čovjekovu prirodu i dovode do tragedije u "praktičnoj izvedbi plementiih ideala". Manje sam očekivala od Brešana, očekivala sam "paštašutu" at best.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.01.2013. at 13:49

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    svrab dobijem kad se on oglasi

A evo i vesti o abortusima ženskih fetusa
    http://www.b92.net/zdravlje/vesti.ph...&nav_id=674425

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala vissnja, nisam mogla naći link

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    ja još uvijek ne mogu vjerovati da se interes kompanija stavlja ispred interesa osobe
    kojih kompanija? ne znam o čemu govoriš. misliš na farmaciju koja proizvodi kontracepcijske pilule? proizvođače kondoma?
    ne, to nije interes kompanija, to je interes žena. definitivno.
    plodni i neplodni dani precizno rade, ako ne i preciznije od svih ostalih metoda kontrole rađanja
    netočno.
    Je da je potrebno malo samokontrole i samopoštovanja, ali to nije loše za ženu, za brak i obitelj, zar ne?
    e, sad si ti tu svašta pretpostavila. ne žive sve u zemljama "prvog svijeta", pa da imamo muževe koji nas vole, poštuju, ne smatraju imovinom, poštuju naše pravo da ne želimo seks, da ne želimo zatrudnit i rađat još djece, također ne žive sve žene u zemljama gdje se edukacija podrazumijeva, gdje se može lako saznat nešto o plodnim i neplodnim danima, a kamoli ako su potrebne neke sofisticiranije metode za to otkrit (npr LH test i slično). to sve ne vrijedi ni za 100% žena prvog svijeta, a kamoli kod ostalih - gdje ipak živi velika većina ljudske populacije.

46 milijona abortusa - ne piše nigdje da je svaki od njih zbog jednog od ovih strašnih razloga, nego da su to razlozi zašto je taj broj tako prestrašno velik. i da ga se može znatno smanjit samo širokom dostupnošću kontracepcije. a zaključit da je on takav radi ženske komocije mi opet smrdi na mizoginiju, kao i ono cendranje ranije.

I ne manje važno - sve što je ljudski, nije strano, abortus je oprostiv.
    ne mogu vjerovat svojim očima
    osim što smatram da nema tu ništa za oprostiti, tko smo mi da nekome praštamo, tko bi tu trebao oprostit? ili govoriš o bogu koji će to oprostit? na ovom topicu se postojanje boga ne podrazumijeva, mind you
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 05.01.2013. at 16:42

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Je da je potrebno malo samokontrole i samopoštovanja, ali to nije loše za ženu, za brak i obitelj, zar ne?
    a seksa ima valjda samo u braku?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni nikako nije jasno kakve veze ima samopostovanje sa izborom kontracepcije. Koristis kondom, nemas samopostovanja; koristis plodne dane, imas ga.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sorry na off topicu, ali dijelim s vama po meni odličan intervju s Mirelom Holy u SD.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne mogu vjerovat svojim očima
    osim što smatram da nema tu ništa za oprostiti, tko smo mi da nekome praštamo, tko bi tu trebao oprostit? ili govoriš o bogu koji će to oprostit? na ovom topicu se postojanje boga ne podrazumijeva, mind you
    A ja ne mogu vjerovati svojim očima kad čitam ovu rečenicu.

Otiđi na podforum "roditelji anđela" i objasni onim nesretnim majkama koje su izgubile svoju djecu spontanim pobačajem da nemaju za čim plakati i žaliti kada ništa vrijedno nisu ni izgubile.
    Objasni njima da su to najobičniji embriji ili fetusi, a ne ljudska bića, djeca, ŽIVA djeca.
    Hajde, učini to ako se u abortusu "nema ništa za oprostiti".

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

npr. ja sam bila trudna, imala sam spontani pobačaj i izgubila bebu prije puno godina. tužna sam bila, vjerojatno ću uvijek biti tužna zbog toga. međutim moja beba nije anđeo, ne znam zašto bi bila? neke trudnoće ne završe rođenjem živog i zdravog djeteta, isto kao što neki ljudi se razbole od neizlječivih bolesti - jednom možda znanost otkrije zašto je to tako.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Oprosti mamica, ali i ja sam izgubila bebu, i mislim da si fulala s iščitavanjem rečenog
    Posljednje uređivanje od isvetica : 05.01.2013. at 18:10

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti mamica, ali i ja sam izgubila bebu, i mislim da si fulala s iščitavanjem rečenog
    Ok, objasni mi poantu?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Danas sam pogledala Svećenikovu djecu. Odličan film. Višeslojan.
    I o kontracepciji i o neplodnosti i o trudnoćama i o pedofiliji i o zataškavanjima i o politici i homoseksualcima i o veličinama muškog spolnog organa.... I o životu, koji nije jednostavan, pa makar bili na malom otoku.
    Treba razmišljati o tome na koga sve utiču postupci jednog čovjeka, kao oni valovi u sve širem krugu nakon što baciš kamen u vodu ili more.
    I sve to u manje od dva lijepa sata.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam izgubila bebu, nakon IVF-a, nisam to doživjela kao mame s topica aneđli. Meni je teško o tome razmišljati kao o bebi, gubitak je bio u 10 tt, možda zato što sam previše znala o duplanju bete da se u tu trudnoću nisam niti uživila, osim u smisli staha i iščekivanja zdravstvenih problema i iščekivanja kraja trudnoće u smislu kad će me pogodit spontani, po dupliranju bete je meni bilo jasno da je samo pitanje vremena kad će ta trudnoća stati. Imala sam i tri biokemijske, i o tome mi je teško razmišljati kao o bebama. Da sam izgubila prvu bebu, s manje znanja, vjerojatno bih to doživila skroz drugačije. Ali, mislim da imamo svi pravo na doživljaje ovakve ili onakve vezano za gubitke trudnoća - svi su doživljaji autentični i pravi.

Jednako tako branim i pravo na prenatalnu dijagnostiku i na doživljanje nje i na odbijanje i na prihvaćanje iste - i sama sam se podvrgla amniocentezi.

A ovo s metodom kontracepcije meni je ko zaključak kakav je ko mater na temelju korištenja dude i vl. maramica - bespredmetno.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mamice nemaš nikakve veze s temom. žena prvo i osnovno mora moći oprostiti sama sebi (pa čak i tu mi se ne sviđa oprost, više onako... bit ok sama sa sobom i s tom odlukom), mene, tebe ili ifigenije se to apsolutno ne tiče. to se zove poštivanje prava na izbor i to je moja startna pozicija.
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 05.01.2013. at 18:21

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Onaj link ipak isključuje Hrvatsku i ženske fetuse, koliko kužim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    žena prvo i osnovno mora moći oprostiti sama sebi (pa čak i tu mi se ne sviđa oprost, više onako... bit ok sama sa sobom i s tom odlukom), mene, tebe ili ifigenije se to apsolutno ne tiče. to se zove poštivanje prava na izbor i to je moja startna pozicija.
    x

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja izgubljena beba je bila željena i planirana, nije bila slučajno zaćeta, ni plod silovanja, moji životni uvjeti su takvi da možemo odgojiti troje djece u vrlo dobrim uvjetima, a da se pritom ne zadužimo više od stambenog kredita. Nakon početnog šoka, prošla sam sve stadije žalovanja, čak i pokušala naći utjehu u vjeri, zatim sam ustala, jača, i slično kao i mamitzi svrstala se u žrtvu statistike, dogodilo se što se dogodilo, tog mog djeteta nije bilo i neće ga biti, time što ću nekome zabraniti pobačaj, neću vratiti svoju izgubljenu trudnoću

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mamice nemaš nikakve veze s temom. žena prvo i osnovno mora moći oprostiti sama sebi (pa čak i tu mi se ne sviđa oprost, više onako... bit ok sama sa sobom i s tom odlukom), mene, tebe ili ifigenije se to apsolutno ne tiče. to se zove poštivanje prava na izbor i to je moja startna pozicija.
    Naravno da se mene i tebe to ne tiče, ali ti veliš da se tu nema ništa za oprostiti, pa ako nema, zašto bi i ta žena sebi išta opraštala? Kao da je to apsolutno normalan čin oko kojeg se nitko ne bi trebao uzbuđivati.
    A to je čovjek, od začeća. I abortus jest ubojstvo tog bića, koliko god to danas zvučalo okrutno i politički nekorektno, ali govor u rukavicama nije uvijek dobar.

I protiv sam toga da bilo koja osoba može tek tako odlučiti - ups, dogodilo se, pa idemo na abortus. Mislim, niti jedna kontracepcija nije 100% pouzdana, ja ih znam x koje i pored korištenja kondoma i tableta sada slušaju kme kme. Ali onda valjda prihvaćaš odgovornost i mogućnost začeća - pa makar ona bila 0,00001%, kada ideš spavati s nekim.

O silovanjima i sl. situacijama neću.. jer nisam bila u toj koži. Imam svoje mišljenje, ali znam kako se ono lako promijeni kada dođeš u bezizlazne životne situacije.

Ponovo, ne osuđujem nikoga, ali jako mi smeta tako nonšalantan pogled na abortus, kakav sam ja vidjela u tvojoj rečenici "nema se tu ništa za oprostiti". O, ima, itekako ima..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ina, napisala sam makedonija ,albanija i crna gora , hrvatsku nisam spomenula u svom postu.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja izgubljena beba je bila željena i planirana, nije bila slučajno zaćeta, ni plod silovanja, moji životni uvjeti su takvi da možemo odgojiti troje djece u vrlo dobrim uvjetima, a da se pritom ne zadužimo više od stambenog kredita. Nakon početnog šoka, prošla sam sve stadije žalovanja, čak i pokušala naći utjehu u vjeri, zatim sam ustala, jača, i slično kao i mamitzi svrstala se u žrtvu statistike, dogodilo se što se dogodilo, tog mog djeteta nije bilo i neće ga biti, time što ću nekome zabraniti pobačaj, neću vratiti svoju izgubljenu trudnoću
    isvetice, pogrešno si me razumjela, nisam mislila da će zabranom pobačaja itko vratiti i moje ili tvoje dijete. Zasmetala me rečenica "tu se nema ništa za oprostiti". Moje je uvjerenje da ljudski život počinje začećem i da je abortus ubojstvo tog živog bića, a znam da većina podržavatelja abortusa ne gleda taj, npr., embrij, kao dijete, kao punopravno ljudsko biće. Misliš li ti da je tvoje dijete bilo živo, ljudsko biće? Nadam se da si sada skužila moju poantu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ina, napisala sam makedonija ,albanija i crna gora , hrvatsku nisam spomenula u svom postu.
    Sori, površna kao i uvijek, fakat bi me bilo šokiralo da se kod nas tako abortira po spolu.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ponovo, ne osuđujem nikoga, ali jako mi smeta tako nonšalantan pogled na abortus, kakav sam ja vidjela u tvojoj rečenici "nema se tu ništa za oprostiti". O, ima, itekako ima..
    ako se ima nešto za oprostiti, onda valjda podrazumijeva da postoji netko tko mora to nešto oprostiti. pa opet pitam - tko je taj netko? imaš li ti obavezu "oprostiti ili ne oprostiti" svojoj poznanici, susjedi, prijateljici, rođakinji, kćeri, sestri, majci, strini?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

isvetice, pogrešno si me razumjela, nisam mislila da će zabranom pobačaja itko vratiti i moje ili tvoje dijete. Zasmetala me rečenica "tu se nema ništa za oprostiti". Moje je uvjerenje da ljudski život počinje začećem i da je abortus ubojstvo tog živog bića, a znam da većina podržavatelja abortusa ne gleda taj, npr., embrij, kao dijete, kao punopravno ljudsko biće. Misliš li ti da je tvoje dijete bilo živo, ljudsko biće? Nadam se da si sada skužila moju poantu...
    Žao mi je, mislim da je ono bilo sjeme budućeg života, život sam mu davala ja, planiranjem, nadanjima,ali nije bilo punopravno ljudsko biće, bilo je fetus.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima li se oprostit drugome ili ne ovisi o stavu je li abortus ubojstvo ili ne i kad se postaje čovjekom (o tome ovisi i stav o MPO, korištenju spirale, prenatalnoj dijagnostici). O tom već postoji topic... ima 40 stranica i negdje je duboko u arhivi. Ja sam na liniji da je to stvar žene i partnera i da je izbor, loš, ali moguć.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ako se ima nešto za oprostiti, onda valjda podrazumijeva da postoji netko tko mora to nešto oprostiti. pa opet pitam - tko je taj netko? imaš li ti obavezu "oprostiti ili ne oprostiti" svojoj poznanici, susjedi, prijateljici, rođakinji, kćeri, sestri, majci, strini?
    Da, roditelji su ti koji trebaju oprostiti jedno drugome, sami sebi. A posto sam vjernica, vjerujem da trebaju zatraziti i oprost od Boga i djeteta kojem su prekinuli zivot.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Žao mi je, mislim da je ono bilo sjeme budućeg života, život sam mu davala ja, planiranjem, nadanjima,ali nije bilo punopravno ljudsko biće, bilo je fetus.
    Sto je onda tebi znacilo kada su ti lijecnici rekli da tvoje dijete nije zivo (u smislu zivota, sto za tebe znaci da neko dijete u utrobi majke jest ili nije zivo?)? Kazes da si mu ti davala zivot svojim planiranjima i davanjima i da je to bilo tek sjeme buduceg zivota (iako je vec bilo fetus!). Znaci li to da si mu ti onda nekako i prestala davati taj zivot? Ili je ipak nesto vise od mene i tebe u pitanju?
    Sto za tebe znaci zivot, sto oznacava trenutak kada to nesto u utrobi postaje punopravno ljudsko bice?
    Sto znaci kada ginekolozi kazu da beba osjeca stres, radost, tugu, patnju... (imamo cak i ultrazvucne snimke koje to prikazuju)?
    Oprosti mi ako te neka moja pitanja vrijedjaju ili rastuzuju, to mi nikako nije namjera, cisto me zanima tvoje razmisljanje.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Poslala sam ti pp da ne širimo temu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jel možemo nekako temu abortusa da zaobiđemo na ireligioznom topicu?
    Ja znam da neke vere brane abortus i to mi je ok. Pripadnici tih vera neka se ponašaju u skladu sa propisima.
    Abortus je legalan medicinski zahvat u Evropi i ja ne znam šta bismo tu mogli dalje raspravljati. Svako ko će ga, ili neće napraviti, postupa po svojoj volji i savesti.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala ti vissnja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Jel možemo nekako temu abortusa da zaobiđemo na ireligioznom topicu?
    Ja znam da neke vere brane abortus i to mi je ok. Pripadnici tih vera neka se ponašaju u skladu sa propisima.
    Abortus je legalan medicinski zahvat u Evropi i ja ne znam šta bismo tu mogli dalje raspravljati. Svako ko će ga, ili neće napraviti, postupa po svojoj volji i savesti.
    Zaobilazim temu abortusa, ali ne mogu zaobići tvoje riječi.
    Samo i jedino " medicinski zahvat"?
    Nije, i neće nikad biti svakom normalnom čovjeku bio/bila religiozan/na ili ireligiozan/na.

Neka je legalan, neka je siguran, ali svakoj mami napravi pukotinu na srcu, bez obzira na razloge, bez obzira na opravdanost, (bez obzira na bombe koje padaju okolo.)
    Jako drugačiji medicinski zahvat od npr.uklanjanja slijepog crijeva.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pusti se patetike, beti.

hvala vissnji.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zasmetala me rečenica "tu se nema ništa za oprostiti". Moje je uvjerenje da ljudski život počinje začećem i da je abortus ubojstvo tog živog bića, a znam da većina podržavatelja abortusa ne gleda taj, npr., embrij, kao dijete, kao punopravno ljudsko biće. Misliš li ti da je tvoje dijete bilo živo, ljudsko biće? Nadam se da si sada skužila moju poantu...
    namjerno si se zakačila za "nema se tu što oprostiti" i potpuno krivo izvrnula koryne riječi. kory nije spominjala bezvrijednost i sl. što joj imputiraš. i kory ti je lijepo objasnila - ako će netko nekome "opraštati" to će žena sebi. ako i to.

a po meni si žena ne bi trebala ni to, jer to je običan društveno (i religijski) uvjetovan mućak. ako već ne možemo gospodariti tvojim tijelom, ako ti već ne možemo zabraniti, ako već imaš zakonsku mogućnost to učiniti onda ćemo ti psihički zagorčati život i uvjertiti te da treba da se osjećaš loše do kraja svog (mizernog) života.

e, pa ne treba. ab nije ubojstvo. barem za mene (a pretpostavljam i za većinu na ovom topicu).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u biti sam onaj link o abortusu stavila čisto da se pročita i vidi dolje video u prilogu. o iskustvima žena koje su morale ići na ilegalne abortuse, a ne da se razvija rasprava pro i contra ab.

moje sugovornice... jeste li ikad čule za tekst "obrana pobačaja"?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •