Stranica 33 od 101 PrviPrvi ... 2331323334354383 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je drago znati da je ipak moguce,
    malo sam se pozabavila ovom temom otkrštavanja (ako sa pravničke strane) i svakakvih izvora i tumačenja našla. te da je bilo dozvoljeno, da sad nije, pa ipak se kao što vidimo dozvoljava itd. na kraju ipak ostaje ona da koliko god se otkrštavao samim krštenjem ipak ostaješ dio isusa, crkve ili nečega takvog (papa je to objasnio 2006.).

aha, evo nađoh:
    7. U svakom slučaju ostaje jasno da je sakramentalna veza pripadnosti tijelu Kristovom, što Crkva jest na osnovu krštenja, ontološka veza (ono što jest) koja traje i ne gasi se aktom ili činjenicom otpada.
    onima koji traže ispis iz rkc je ipak bitno da pored njihovog imena u knjizi krštenih piše da su se ispisali. pretpostavljam da većina može živjeti s ovom nekom pričom o ontološkoj vezi koja im je ionako potpuno nebitna, da ne kažem nešto jače.

ako se ne varam, broj župljana (dakle krštenih) je onaj broj na temelju kojeg se ustanovljava novčani iznos kojeg država daje crkvi, dakle članstvo u crkvi je bitno, nažalost
    Posljednje uređivanje od mama courage : 09.02.2013. at 14:50

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ako se ne varam, broj župljana (dakle krštenih) je onaj broj na temelju kojeg se ustanovljava novčani iznos kojeg država daje crkvi, dakle članstvo u crkvi je bitno, nažalost
    mislim da nećeš time uštediti proračunske novce, iznos je ugovoren prema broju župa, ne krštenih, ako se ne varam.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma ni ontološki...ništa...hoću da me izbrišu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa s obzirom da se ne mozes tehnicki raskrstiti nego samo ispisati meni je nebitno dokle god ne moram placati clanrinu a kako jabuka kaze, ionako ne broje krstene nego nesto pedeseto. U stvari kad bi se i moglo npr. ponistiti krstenje kao sto se moze ponistiti brak temeljem nevaljanosti (npr. da nekako mozes dokazati da to sto sam bila trotjedna beba koju nitko nista nije pitao i da pristanak na to mog krsnog kuma nije bio valjan) sto bih postigla? Da umjesto napomene o ispisu mi prekrize ime crvenom crtom, ko crveni storno u raunovodstvu? Meni osobno je poanta da ako ti istinski nije stalo i ne vjerujes cemu se uopce upustati u bitku? Iako priznajem da ovaj postupak ispisa nije nesto pretjerao zahtjevan, no jednostavno osobno se ne zelim baviti nebitnim dogadjajem i retkom u prasnjavoj knjizi...

Naravno ako je nekome stalo do toga dobro je znati da se moze, informiranist nikad ne skodi.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo, Milanović se nije ispisao i sad ga prozivaju
    Milanovic-ima-sve-sakramente-a-tvrdi-da-je-ateist

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i have forgiven jesus

Ja, koja nisam još znala ni što je blud, a bogami ni grijeh, iz ispovijedi u ispovijed, mrtva ozbiljna i mrtva prestravljena izgovarala sam: "Zgriješila sam bludno." Možete samo zamisliti duševnu rastrzanost i gađenje prema samoj sebi desetogodišnje djevojčice koja je svaki puta nakon samozadovoljavanja plakala u jastuk i molila se Bogu, zato što je normalno i zdravo odrastala. To stanje trajalo je oko dvije godine, a bilo je obilježeno mržnjom prema samoj sebi, osjećajem nenormalnosti i izopačenosti, uvjerenjem da bi me se mama i svi bližnji odrekli, samo da znaju što to odvratno radim. A ja odrastam, onako kako je zapisano u mojoj prirodi i vrsti.
    jako lijepo rečeno. i nije jedina/jedini od koje sam takve riječi čula.

a i jedan od razloga zašto ne odgajam dijete u duhu katoličke vjere.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I, što mislite o Benediktovom povlačenju?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

to su, pretpostavljam, neke njihove zakulisne igre. i sigurna sam da će sljedeći papa biti talijan (koji neće toliko putovati okolo).

mene više brine da će sad novi papa opet morati posjetiti hrvatsku.

nešto što se često povlači je utisak vjernika da je papa ivan pavao II bio "bolji" (valjda zato što je bio simpatičniji) od benedikta, što u biti nije baš tako istina.

link

U brojnim govorima intervenirao je i zbog rata u bivšoj Jugoslaviji, a tijekom prvog posjeta Hrvatskoj 1994. jasno dao do znanja da je pomirba jedino rješenje za prevladavanje sukoba.
    pratila sam ovaj govor i stvarno mogu reći da me se dojmio.

No u crkvenim okvirima, bio je rimski biskup konzervativnih pogleda. Nije dopuštao raspravu o celibatu, o ulozi žena u Crkvi, osudio je teologiju oslobođenja u Južnoj Americi i brojne druge teologe koji nisu dijelili stavove s Vatikanom, dopustio da rasprava o seksualnosti i kontracepciji u Crkvi i dalje ostane tabu tema. I na tim temama se pokazalo da dolazi iz slavenske tradicionalne Poljske. I njegova želja da mu, od njega još konzervativniji kardinal Joseph Ratzinger bude pročelnik Kongregacije za nauk vjere, dala je naslutiti kako se u Crkvi neće ništa posebnog dogoditi u praksi, a da će oni koji su i dalje pogled usmjeravali na Drugi vatikanski koncil, kao na nadahnuće za daljnje reforme i dijalog u Crkvi, ostati nezadovoljeni u svojim željama.
    Ivan Pavao II. susreo se tijekom pontifikata i s onim što je zapravo danas jedan od najvećih problema pape Benedikta XVI. – pedofilijom. Ta bolna istina, koja se dugo skrivala u Crkvi, izašla je na vidjelo i vratila se crkvenim službenicima poput bumeranga. Pedofilija je postala i glavnim razlogom onih koji tvrde kako papa Ivan Pavao II. nije zaslužio blaženičku aureolu.
    znači svi su oni isti u svojim (katoličkim) stavovima. na koje imaju pravo, da ne bude zabune, kao što i ja imam pravo ne prepoznati svoje ideale u njihovim stavovima, dapače groziti ih se. neki bolji, neki lošiji glumci tj. veseliji ili ozbiljniji karakteri. no, to ionako treba da brine one koji se u njih uzdaju i u njima gledaju svoje moralne autoritete. na svu sreću, to za mene ne važi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mene više brine da će sad novi papa opet morati posjetiti hrvatsku.

.
    Upravo na to sam i ja pomislila kad sam jutros pročitala o ostavci ovog pape.

I slažem se da su svi oni isti, u smislu da se ne pronalazim u onome što propovijedaju, a zato sam valjda i na ovom topicu.

Istina da mi se kao ljudska figura više sviđao onaj prethodni papa, ali valjda po tome što je imao samo dobroćudniju facu jer naime nikad nisam puno slušala o čemu govori...ni njega, a bome ni ovog sada. Manje više su mi poznati njihovi stavovi pa me shodno tome ni oni apriori ne zanimaju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nešto što se često povlači je utisak vjernika da je papa ivan pavao II bio "bolji" (valjda zato što je bio simpatičniji) od benedikta, što u biti nije baš tako istina.

znači svi su oni isti u svojim (katoličkim) stavovima
    Mislim da bi tebi najviše pasao Papa koji bi ukinuo katoličku crkvu, jel'da?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi tebi najviše pasao Papa koji bi ukinuo katoličku crkvu, jel'da?
    taj bi bio pravi kršćanin

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    taj bi bio pravi kršćanin
    Slažem se

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I Split se pridruzuje akciji sto je stvarno super. Jedino je sat malo nezgodan, ujutro, radni dan, svejedno se nadam da ce biti odaziva. Kako je kod vas u Zg?

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odnosi se na ovo sto je mc zadnje napisala

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Odlazak-zadnjeg-velikog-inkvizitora-prikrivanje-pedofilije-je-ratzingerovo-nasljedje

Baš bi me zanimalo čuti kako vjernice komentiraju činjenice iz ovog članka, ali kako ne želim dodatno uznemiravati religiozni topic, možda ima koja ovdje voljna komentirati?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Odlazak-zadnjeg-velikog-inkvizitora-prikrivanje-pedofilije-je-ratzingerovo-nasljedje

Baš bi me zanimalo čuti kako vjernice komentiraju činjenice iz ovog članka, ali kako ne želim dodatno uznemiravati religiozni topic, možda ima koja ovdje voljna komentirati?
    Prvo bi trebalo razjasniti jesu li to činjenice, ili proizvoljni napisi novinara. Ako su činjenice, zgrožena sam. Ako nisu, tu se nema što komentirati. Ali, ako govorimo o pedofiliji među svećenicima općenito, tu je od strane Crkve bilo previše propusta (i jedan zataškan slučaj je previše) i to je zaista naša sramota.
    Posljednje uređivanje od rehab : 13.02.2013. at 08:07

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

Gubiš vrijeme, to se nikad ne komentira, dapače, nepristojno je o tome uopće govoriti.
    Kako je Marko Perković Thompson rekao, to su sve "antikristi i masoni, komunusti, ovi, oni".

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Gubiš vrijeme, to se nikad ne komentira, dapače, nepristojno je o tome uopće govoriti.
    Kako je Marko Perković Thompson rekao, to su sve "antikristi i masoni, komunusti, ovi, oni".
    Ako novinari koji su o ovome pisali zaključuju kao ti, onda sam ipak sklonija vjerovati da se radi o proizvoljnim napisima i tumačenjima

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ako novinari koji su o ovome pisali zaključuju kao ti, onda sam ipak sklonija vjerovati da se radi o proizvoljnim napisima i tumačenjima
    A kako ja to zaključujem?
    Nije li istina da se svaki govor koji ukazuje na ulogu crkve u ovakvim gnjusobama kategorizira kao govor mržnje, kršćanofobija i komunistička zavjera?
    Uostalom, kao što rekoh, ne moraš slušati mene, ako te uistinu zanima, ima puno različitih izvora koji govore o tome.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a mislim, to što se dešava u KC, u principu nije ništa neobično i ljudskom rodu strano. zamislite tako moćnu organizaciju, s toliko sljedbenika, s tolikim bogatstvom, a s toliko slabim vanjskim mehanizmima kontrole.
    pedofilija, npr.
    vidjeli smo na onom topiku, maltene svaka druga forumašica imala je doticaj s nekim pedofilom. profesorom, susjedom...sve su to, ajmo reć više manje benigni slučajevi, no bilo je i onih ne tako benignih. pa tako i u crkvi. no jedino crkva je imala mogućnost pomnog zataškavanja, kroz godine. ma kroz stoljeća.
    ili, npr vatikanska banka.
    jedina banka u svijetu, koja vrti milijarde, koja ima milijarde u nekretninama, a koja ima potpuno netransparentno poslovanje.
    pa daj našoj hnb takvu mogućnost, ne bi se niti oni libili pranja novca i ostalih mutnih rabota.
    naravno, nešto od toga su i špekulacije, teorije zavjere, suradnja s mafijom, likvidacije i sl, al aj ti znaj što je istina, a što špekulacija - plodno tlo takvim pričama daje upravo tajenje njihovog poslovanja. ako je nešto netransparentno, ako je nešto tajno, ako postoji zid šutnje - a onda vala nešto i smrdi tu.
    imaju tisuće godina iskustva u čuvanju tajni.
    e sad, stvarno ne znam zašto je to tako. i zašto nema svjetovne kontrole. ili je ima u malim razmjerima.
    jel sad došao kraj?
    jel u današnje vrijeme to nemoguće? negdje će procuriti neki wikileaks?
    druga stvar je neizmjerno licemjerje kad se, nasuprot svemu ovome, uopće priča o kondomu kao nekom grijehu. neizmjerno.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.02.2013. at 08:56

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cvijeto, meni je u krajnju ruku vrhunac cinizma kad se takve stvari prikrivaju u organizaciji koja se predstavlja kao moralna vertikala društva.
    Da ne govorim o ometanju pravde - ili kako bi se već nazvala zabrana prijavljivanja pedofila svjetovnim vlastima pod cijenu ekskomunikacije?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cvijeto, meni je u krajnju ruku vrhunac cinizma kad se takve stvari prikrivaju u organizaciji koja se predstavlja kao moralna vertikala društva.
    Da ne govorim o ometanju pravde - ili kako bi se već nazvala zabrana prijavljivanja pedofila svjetovnim vlastima pod cijenu ekskomunikacije?
    pa da. ali to je tako. to ti je kao ne znam, amerika. di ćeš većeg cinizma od naoružavanja pobunjenika il pokretanja rata pod motom zaštite ljudskih prava?
    kad im se može.
    samo ne znam do kad.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.02.2013. at 09:18

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A u zadnje vrijeme se spominje Vatikanska banka i njezine tajne.

http://www.dw.de/mra%C4%8Dne-tajne-v...nke/a-15980310

http://www.jutarnji.hr/vatikanska-ba...enata/1039361/

Navodno je Vatikan jedan od najvećih dioničara Fabbrica d'Armi Pietro Beretta.

http://usahitman.com/vbmsipb/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a taj bertone se spominje kao novi papa, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A kako ja to zaključujem?
    Nije li istina da se svaki govor koji ukazuje na ulogu crkve u ovakvim gnjusobama kategorizira kao govor mržnje, kršćanofobija i komunistička zavjera?
    Uostalom, kao što rekoh, ne moraš slušati mene, ako te uistinu zanima, ima puno različitih izvora koji govore o tome.
    Ja ne mogu komunicirati s nekim tko apriori iznosi ovakve zaključke, a dokaz da nije istina da se svaki govor o ulozi crkve u zataškavanju pedofilije karakterizira kao govor mržnje je i taj što sam se javila na Zuskin poziv na raspravu o tome. Bolje bi mi bilo da nisam, jer sam trebala znati kako će rasprava teći. Sama pala, sama se ubila. Plus ovi linkovi sa "navodno" i "priča se" naslovima.... Navodno dolazi i kraj svijeta poslije slijedećeg pape, da pokrenemo ozbiljnu raspravu na temelju te činjenice ? Jer ako su mediji to objavili, sigurno je istinito.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da Bertone se spominje kao politički najjači čovjek u crkvi. Ovdje su izlistani kandidati za "toto-papa"
    http://www.spiegel.de/panorama/gesel...-a-882742.html

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja ne mogu komunicirati s nekim tko apriori iznosi ovakve zaključke, a dokaz da nije istina da se svaki govor o ulozi crkve u zataškavanju pedofilije karakterizira kao govor mržnje je i taj što sam se javila na Zuskin poziv na raspravu o tome. Bolje bi mi bilo da nisam, jer sam trebala znati kako će rasprava teći. Sama pala, sama se ubila. Plus ovi linkovi sa "navodno" i "priča se" naslovima.... Navodno dolazi i kraj svijeta poslije slijedećeg pape, da pokrenemo ozbiljnu raspravu na temelju te činjenice ? Jer ako su mediji to objavili, sigurno je istinito.
    istina.
    al opet, ako je vatikanska banka jedina banka koja ne podliježe mehanizmima kontrole kao sve ostale banke, a zato jer formalno nije banka, tu onda nešto smrdi. zar ne? a i ako recimo ne smrdi, onda sama ta činjenica da joj poslovanje nije transparentno, daje prostor špekulacijama. čovjek se upita, ako nemaju ništa za tajiti, a zašto onda taje?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://www.soundset.hr/vijesti/svije...-za-novog-papu
    evo, može se i zaraditi koja kuna

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam kad čitat sve linkove, možda mi netko može sažeti...Šta je s vlastima, svjetovnim vlastima? Postoje li osnove za istrage, provode li se istrage? Optužnice, suđenja?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jenka
    misliš li da je fer nakon poziva zuske i nakon posta od rehab, gdje ona između ostalog izjavljuje kako je zgrožena, napisati ovakav post

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

rehab, nisi optužena za globalno zataškavanje svih zločina Crkve, sve je okej
    no, kad kažeš "ako su činjenice"... malo mi je eto neobično da nakon svega, svih skandala koji su izbili, očiglednog zataškavanja, svih žrtava koje su isplivale... i dalje ima mjesta za izraz "ako su činjenice". pa nije se samo zataškalo. (funny word. zataškati. tašktašk )

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jer u krajnjem slučaju, šta mene briga kakva je Crkva? Možda je ovakva, možda je onakva, ali hoću da država i pravosuđe funkcioniraju.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja nisam sigurna da razumijem tvoju reakciju. Odnosno, koji ti se dio čini problematičnim u tom članku.
    Al mene ovo asocira malo i na RH:
    "Najstroža crkvena kazna nije rezervirana za one koji krše zakon, već za one koji se drznu o tome javno progovoriti."
    Ako sam dobro shvatila, sličan je slučaj profesora homoseksualca iz Varaždina, koji isto nije smio govoriti o problemu. Doduše, kod njega je tek novčana kazna u pitanju.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 13.02.2013. at 10:54

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Jer u krajnjem slučaju, šta mene briga kakva je Crkva? Možda je ovakva, možda je onakva, ali hoću da država i pravosuđe funkcioniraju.

da, ali uvijek su u pitanju kalkulacije s hordama glasača

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da, ali uvijek su u pitanju kalkulacije s hordama glasača
    Meni je to jednako užasan problem, možda i gori, jer tu su oni koji zaista imaju odgovornost istražiti i procesuirati zločine.
    Posljednje uređivanje od vertex : 13.02.2013. at 10:58

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sve se na kraju svede na ovo
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.02.2013. at 11:03

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uf, iskočilo mi pa mali off.
    kad smo već kod cabareta, meni jednog od najboljih filmova, jel ima bolje scene uspona nacizma, od ove?
    toliko stvarne, toliko svevremenske da te jeza prođe. kolko to zlo stalno čuči tu negdje i kako se nikad ne smije zaboraviti.
    transformacija ljudi iz miroljubivih izletnika u naciste kojima oči žare.
    brrrrr.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpis na "brrrrr"...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jenka
    misliš li da je fer nakon poziva zuske i nakon posta od rehab, gdje ona između ostalog izjavljuje kako je zgrožena, napisati ovakav post
    Ne znam cvijeto, ti meni reci je li bezobrazno od mene što svejedno prozivam predugu i presnažnu šutnju crkve i vjernika o najgnjusnijim zločinima, kako s institucionalne strane, tako i s osobne, vjerničke strane.
    "Ako je to istina, onda je za zgražanje." ni približno nije dovoljno snažna tvrdnja da poništi tu šutnju, posebno što je usamljena na ovom topicu (a i na onom drugom).
    Moram priznati da nisam primijetila da se na oud-u ikad raspravljalo o pedofiliji u crkvi i ulozi velikih crkvenih dostojanstvenika, pa i pape, u tome, ali se zato raspravljalo o pedofilima štulhoferu i kinseyu. Nisam primijetila da su vjernici u RH digli svoj glas protiv toga, a vidjeli smo da se znaju mobilizirati, organizirati i čuti kada se radi o zo-u. Ali sam zato primijetila da se u govoru predstavnika crkve počesto koristi "kršćanofobi", "komunisti", "netolerantni ateisti" itd.
    Prema tome, "Ako je to istina", to onda nije samo za zgražanje, već za zatvor, političke, moralne i financijske reperkusije. Jer što ćemo dalje, ako se vjernici zgražaju, a i dalje podržavaju takvo vrhunsko duhovno vodstvo?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa da je znala da ima na sebi teret istupanja u ime kompletne zajednice svih katolika svijeta, rehab se vjerojatno ne bi ni javljala.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jennifer, sta ja kao pojedinac koji osobno nije imala susreta s pedofilijom (igdje) trebam uciniti?
    da se susretnem s pedofilom moja zakonska i moralna obveza i duznost su to prijaviti i time pokrenuti proces.
    i tada mi uopce ne bi ista znacilo da li je taj pedofil muskarac, zena, vjernik, politicar, zdravstveni djelatnik, pedagog, svecenik ili kvartovski cudak.

i nisam vidjela da vjernici ni na ovom, ni na onom ni na jednom topicu nijecu, pravdaju, brane ili zataskavaju takav zlocin.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 13.02.2013. at 11:40

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam o kakvim a priori zaključcima govoriš, nisam sigurna da razumijem tvoj post. Je li a priori zaključak da crkva ne voli govoriti o pedofiliji u svojim redovima? Kao ni vjernici? (bar ovi vidljivi?)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •