Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas nas je Grubišić otvoreno kritizirao Crkvu i prije umirovljenja, ako se ne varam?
    Ali evo, ne znam, s obzirom na hijerarhijski ustroj Crkve, koliko netko može organizirati javni protest, a i dalje biti dio organizacije? Vjerojatno ljudi biraju druge putove. Ali ovo su zaista samo nagađanja.
    Donekle se slažem da ljudi izvan Crkve zaista malo i ništa znaju o tome što je unutra i vjerujem da do nas lakše dopiru loše stvari.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas nas je Grubišić otvoreno kritizirao Crkvu i prije umirovljenja, ako se ne varam?
    Ali evo, ne znam, s obzirom na hijerarhijski ustroj Crkve, koliko netko može organizirati javni protest, a i dalje biti dio organizacije? Vjerojatno ljudi biraju druge putove. Ali ovo su zaista samo nagađanja.
    Donekle se slažem da ljudi izvan Crkve zaista malo i ništa znaju o tome što je unutra i vjerujem da do nas lakše dopiru loše stvari.
    u crkvi nema demokracije, točno se zna tko postavlja pravila i tko ih ne poštuje izlazi
    dakle, ne može vjernik prosvjedovati protiv crkve i sutra ići na pričest.
    može se ne slagati, komentirati, sugerirati u svojim malim vjerskim zajednicama i nadati se da će se jednom pokrenuti lavina. a o tome, niti emsa niti itko od nečlanova ne zna ništa. a čak i da sazna ne želi znati jer ju za to nije briga

žalosno je kad itko juriša i gazi preko neistomišljenika. o kojoj god se strani radi. i to ne samo preko neistomišljenika, preko nazovi prijatelja, poznanika...
    meni je takav aktivizam stran i u tom se trenutku povlačim.

Citiraj cvijeta prvotno napisa
    fali magriz, da čujemo što ona važe o golim cicama u crkvi
    magriz uopće ne razmišlja o golim cicama u crkvi. obzirom je ovo pristojan forum, reći ću samo da me zaboli što su te tetke upale tamo. njima na dušu
    puno više me boli i smeta netolerantnost i neprihvaćanje, vrijeđanje i selekcija. bez obzira na boju kože, spol i krvna zrnca

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    u crkvi nema demokracije, točno se zna tko postavlja pravila i tko ih ne poštuje izlazi
    dakle, ne može vjernik prosvjedovati protiv crkve i sutra ići na pričest.
    može se ne slagati, komentirati, sugerirati u svojim malim vjerskim zajednicama i nadati se da će se jednom pokrenuti lavina. a o tome, niti emsa niti itko od nečlanova ne zna ništa. a čak i da sazna ne želi znati jer ju za to nije briga
    hvala, odgovorila si mi na pitanje koje sam postavila valjda bar tri puta
    ana, maja, pero i ante ne prosvjeduju jer ne smiju
    no, kako se nadati lavini, kad se lavina ne smije dogoditi? zašto je unutarnji prosvjed ok, izražavanje na forumu je ok, a na ulici nije?
    što bi značila ta lavina kad bi se i dogodila? meni zvuči kao da je jedina opcija novi raskol crkve, ne znam šta bi drugo moglo bit.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    no, kako se nadati lavini, kad se lavina ne smije dogoditi? zašto je unutarnji prosvjed ok, izražavanje na forumu je ok, a na ulici nije?
    što bi značila ta lavina kad bi se i dogodila?
    A koliko tvoj prosvjed izlazi s foruma? Koliko vidim, samo tipkaš o tome na forumu. Tko te sprečava da izađeš na ulicu i prosvjeduješ?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko tvoj prosvjed izlazi s foruma? Koliko vidim, samo tipkaš o tome na forumu. Tko te sprečava da izađeš na ulicu i prosvjeduješ?
    ah, evo jedan klasični http://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem
    srećeš me samo na forumu, kako bi mogao onda znat išta o tome gdje sam izvan foruma?
    osim toga, ja očito ne mogu prosvjedovat crkvi iz cipela katolika, can i?
    ili da se krstim pa organiziram prosvjed?

leo, i meni je fakat teško raspravljat ovako, što ti emotivnije ja pokušavam hladnije jer se želim vratit na neku sredinu. i teško mi se raspravljat kad vidim da se sve shvaća kao nekakav napad.
    i nije baš da nema prosvjeda.
    ljudi su se dizali s misa gdje su svećenici govorili protiv zo.
    ljudi nisu htjeli potpisati njihove peticije. koje su se potpisivale na izlasku iz crkve, nakon nedjeljne mise.
    pa su neki od njih zato i imali problema.
    problema u koji su bila uključena i njihova djeca. što nije lako. i puno je teže od tipkanja na forumu, a i od prosvjedovanja na ulici, pa i od utrčavanja u crkve u toplesu.
    a nije jednostavno jer je tu uključeno puno toga - odgoj, tradicija...
    ljudima koji vjeruju u boga, treba misa, treba pop, trebaju sakramenti.
    ok, pošteno. hm, a šta je bilo na kraju s tom peticijom?
    problemi preko djece me podsjećaju malo na problem vjeronauka

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    ah, evo jedan klasični http://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem
    srećeš me samo na forumu, kako bi mogao onda znat išta o tome gdje sam izvan foruma?
    Nema uz mojoj logici nikakvog fallacy-a niti će ga ikada biti. Jer cilj mog posta na koji se pozivaš nije diskreditiranje tebe kao osobe kako bih tvoje argumente umanjio, već je cilj ukazati tebi da je besmisleno što prigovaraš što vjernici ne prosvjeduju protiv zatašavanja pedofilije.

Naime, nitko ne prosvjeduje protiv pedofilije niti protiv zataškavanja pedofilije, jer je svima jasno da se radi o kaznenim djelima i tu se nema što prosvjedovati. To je kao da tebi netko prigovori što ne prosvjeduješ jer je neka majka šutjela o tome što njezin muž seksualno zlostavlja njezino dijete. To se događa, kazneno djelo je i nema potrebe prosvjedovati, već to treba procesuirati.

Ne moram te poznavati da bih mogao napisati da ne prosvjeduješ protiv pedofilije, jer s obzirom da takvih prosvjeda nema (jer su besmisleni), mogu 100% znati da ne prosvjeduješ protiv pedofilije. OK? A logical fallacy prodavaj nekom drugom

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda ste sve tri u krivu

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Nema uz mojoj logici nikakvog fallacy-a niti će ga ikada biti.
    ...
    Naime, nitko ne prosvjeduje protiv pedofilije niti protiv zataškavanja pedofilije
    o Nepogrešivi! o Sveznajući!

budući da ovo drugo nije točno... your argument is invalid. Neću ti demantirat ostatak posta jer ćeš mi opet nekim bahatlukom odgovorit.

ne, ne mislim da je drzava vise odgovorna za seksualne skandale u crkvi, al mislim da nosi ogromnu odgovornost zbog ne procesuiranja istih, jer ako ti znas da je doslo do zataskavanja, zna i drzava. stoga, ko ovdje zataskava? drzava zataskivace?
    sasvim sigurno policija zna bit aljkava kad je optužen svećenik, slično kao što u slučajevima obiteljskog nasilja često priča bude okrenuta protiv žrtve, kao što se i kod silovanja često traži zašto je žrtva kriva i tako... policija zbilja pati od pristranosti i to je veliki problem koji se rješava osvještavajem i edukacijom i svačim nečim
    no, to ne pokriva činjenicu da svećenstvo koje zna za zlostavljanja ima uputu prijavit to crkvenim, a ne civilnim autoritetima
    i da one koji su prijavljeni civilnim autoritetima, crkva premješta u druge zemlje gdje nisu u dometu izručenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •