Stranica 41 od 101 PrviPrvi ... 3139404142435191 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Beti (opet skrećemo u ot), što ja imam od toga da riješim test Mense i eventualno dobijem članstvo? Daj mi reci zašto je to bitno. Da se mogu time na forumu pohvaliti?
    Jer da o tome trubim u rl, vjerojatno bih brzo ostala bez društva (ovdje potpis na vertex).

To vrijeme (i novac, pretpostavljam) možda je bolje potrošiti na nešto lijepo, korisno, humano.
    Svaka čast tebi i tvojoj Mensi, ali meni to ne znači baš ništa u životu.

A inteligencija meni osobno nije jedan od bitnijih parametara pomoću kojeg procjenjujem čovjeka, pogotovo ne ona koja se mjeri IQ testom. Puno mi je bitnije poštenje, suosjećanje, milosrđe, toplina, hrabrost itd.
    Potpis i na jennifer.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hoću reći - svi su ti ljudi i stanovnici svog vremena.

Tako bi možda (a možda i ne bi, nemam pojma o Tesli) danas Tesla zagovarao gay brakove i bio borac protiv nasilja nad životinjama. Ili bi pak brijao o Davidu Eickeu, nemam pojma ja o tome, nisam ga baš proučavala.

Ovi koji su tvrdili (iz Senine knjige) da je ženama imanentno mjesto u kuhinji, da samo tamo mogu biti sretne jer je to imanentno ženskoj prirodi (pa tražili dokaze u jajnicima, hormonima, težini mozga i strukturi i slično), ako su liječnice, da se primarno orijentiraju na "caring dio", jer tamo mogu dati najviše itd. - oni su proizvod svog vremena.

Čak mi se čini da bi tu veći iskorak napravio društvenjak ili neki političar (stila Lincoln) od nekog inteligentnog zannstvenika (a možda je to i onaj neki mit - ako je briljantan na nekom polju (znanost), možda drugo šteka (socijalni dio)).

Mislim - inteligencija ni po čemu ne garantira ništa, iako jest neki... a možda i mit ove strane koja zagovara ateizam da ljudi, ako se oslone samo na racio, dolaze svi do istog rezultata - do moralnog svijeta i jednog stajališta o stvarima. Bojim se da to nije tako, tj. da je to u jednakoj mjeri netočno kao da ako vjeruješ u Boga, nužno si u svemu dobar i pravičan.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.03.2013. at 10:06

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ina, potpis na sve, a pogotovo na zadnji pasus.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nedavno sam bila u Galeriji Meštrović nakon puno godina. Na ulazu skulptura pod imenom "Kontemplacija" (nisam je se sjećala od prije), a ono, u kontemplaciji je - žena. Baš me se dojmilo, rekla san u sebi "Evo šta ti je čovik" :D
    Evo je tu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odnosno, uvijek je bilo ljudi koji su dobro razumjeli ljudsku prirodu, i valjda bili sposobni vidjeti ljude vlastitim očima i umom, van duha svog vremena. A i to je jedna vrsta nadarenosti, sigurno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Odnosno, uvijek je bilo ljudi koji su dobro razumjeli ljudsku prirodu, i valjda bili sposobni vidjeti ljude vlastitim očima i umom, van duha svog vremena. A i to je jedna vrsta nadarenosti, sigurno.
    X. I moguće da ih treba više tražiti među umjetnicima i društvenjacima, a ne među znanstvenicima prirodnih znanosti. A možda su totalno dispersed i ja totalno brijem (jer ja imam društvenjačku pozadinu i osjećam se dobro s društvenjacima, umjetnici me ipak malo zbunjuju, a prirodnjake koji put ne mogu pratit, a nitko ne može sebe satrest sa sebe ful, u nekoj mjeri da).

A i ljudska priroda je, po principu mijenjajućeg mozga - promjenjiva. Tako da to nije neka konstantna na način da se kaže "ljudska priroda je to to i to". Puno toga neljudskoj je isto u ljudskoj prirodi, a i puno divnog isto tako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.03.2013. at 10:56

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim... kranji dokaz toga kako je moguće odvojiti briljantnost na jednom području, od brijačine na drugom - ne moramo tražit daleko, među tim Nobelovcima iz prošlosti itd. Meni je to i dr. Richter . Za jedno područje - svaka čast, za drugo - a, brate mili.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.03.2013. at 10:58

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cek, o kojoj inteligenciji vi pisete? mislim, kojoj od njih 7. ili to u djuture?

(morala sam i ja, dobijem mlade kad se krene o visokim i niskim inteligencijama...)
    potpis na cure gore

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja ne mislim da smo svi jednako pametni, daleko od toga. A ne mislim ni da su testovi kognitivnih sposobnosti (širi od testova inteligencije) bezveze. Samo, čovjek je jako složeno biće i štošta ga određuje i ograničava.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jedva sam našla ovu temu. Ne otvara mi ju ni u današnjim postovima, ni u praćenim temama, čak sam stavila dio naslova u tražilicu i kaže da nema tih riječi, pa sam išla u profil tražiti svoje postove. I našla konačno. Nije mi jasno što se događa.

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    uf.
    nikad mi nije bilo jasno zašto se inteligencija drži vrlinom, a ljepota (vanjska) - ne. a jedno i drugo je više-manje bogom dano.
    A zamisli kad je netko inteligentan, pa još i lijep, auuuu. Koji su to geni!

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je malo promašeno ovdje na forumu mislit da si poseban jer imaš IQ za Mensu. Ima ovdje takvih podosta, takvo je to okruženje. Tako je i meni na poslu. Stvarno bi bilo smiješno da ja nekome dođem i kažem: znaš, ja sam ti jako pametna pa razmišljam drugačije od većine, sigurno me zato ne razumiješ.
    A tko misli da je posebna ako ima visok IQ?
    A što se tiče ove zadnje rečenice, naravno da nećeš tako reći, nikome, ali da ćeš ponekad tako misliti...hoćeš, zar ne? I još ćeš se potruditi da ti govor bude takav da te svi razumiju.

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što pokušavaš implicirati. Da ne držim do njih jer imam niski IQ?
    Za tvoju informaciju, rješavala sam ga nekoliko puta, što u školi, što samonicijativno. Rezultatima sam osobno zadovoljna, ali neću ih govoriti javno jer mi je malo toga toliko seljačko koliko hvaljenje svojim IQ-om.
    Meni osobno takav način testiranja leži, ali isto tako znam nekoliko osoba koje smatram iznimno inteligentnima, nadahnutima i kreativnima, a koji nemaju zavidni score na IQ testu iz prostog razloga što taki testovi preferiraju jedan način razmišljanja (koji se isto tako može naučiti te nije bogom dan). Zato ne držim previše do IQ testova. Smatram da govore nešto malo o čovjeku, ali ne zbilja ne previše.

A inteligencija meni osobno nije jedan od bitnijih parametara pomoću kojeg procjenjujem čovjeka, pogotovo ne ona koja se mjeri IQ testom. Puno mi je bitnije poštenje, suosjećanje, milosrđe, toplina, hrabrost itd.
    Ne, ne impliciram, ma zašto me tako percipiraš? Nikako ne bih mogla pomisliti da imaš niski IQ, pa po tvojim postovima, koji su jedino što znam o tebi, mislim sasvim suprotno. Ne samo pamet, nego i znanje imaš. Stvarno mi je žao da si tako nešto pročitala u mojim riječima.

Prijašnje postove sam napisala vođena mišlju kako ovdje dozvoljavate, ma ne samo dozvoljavate, nego čak potičete raznolikost i javno obznanjivanje te raznolikosti. Pa zašto bi se pamet morala skrivati. Zašto se u društvu ne smije reći da imaš veliki IQ bez da dobiješ podsmješljive poglede? Zar je to sramota? A kako vidim i po postovima ovdje, je. I pazim da slučajno ne napišem svoj, jer ću opet dobiti podsmijeh i izgon iz društva. Kao da je biti inteligentan sramota (pogotovo ako ju izmjeriš, inteligenciju mislim.)

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Beti, nije sramota, ali nije ni za hvaliti se. Uopće ne razumijem poantu to argumenta "ja imam iq toliki i toliki" niti zašto bi to netko trebao znati. to mi je nešto poput informacije o nečijem bankovnom računu ili centimetrima u gaćama, da prostiš.
    Ako tvoje riječi i argumenti ne govore sami za sebe, fakat ne znam kakvu bi ulogu tu trebala imati informacija o ičijem IQ-u. Hoću reći, meni je posve nepotrebna informacija o nečijem IQ-u, to da li mi netko paše i mislim li da je pametan je posve neovisbo o toj informaciji, niti ću misliti da je netko pametniji nego što mislim da jest zato što je član mense.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

o zenskom pravu glasa u svicarskoj: http://m.youtube.com/watch?v=fm9fdyZZ1Mw#

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://m.youtube.com/watch?feature=plcp&v=A44oEcmDn1c#

jeste vidjeli ovo? dvojica moderatora su isprobala kako to izgleda kad dobijes trudove
    Posljednje uređivanje od mama courage : 07.03.2013. at 01:08

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Beti, nije sramota biti inteligentan, dapače. Samo je jako rijedak kontekst u kojem netko istakne svoj IQ ili članstvo u Mensi, a da je to dio prirodnog tijeka konverzacije, a ne puko hvalisanje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče ove zadnje rečenice, naravno da nećeš tako reći, nikome, ali da ćeš ponekad tako misliti...hoćeš, zar ne? I još ćeš se potruditi da ti govor bude takav da te svi razumiju.
    Mislim da si me pogrešno razumjela, moja poanta je bila da u mom radnom okruženju, kao i na forumu, ima nadprosječno mnogo izuzetno inteligentnih ljudi pa je promašeno smatrati da si neshvaćen jer si pretjerano inteligentan. Bit će prije da je koji drugi razlog.
    Posljednje uređivanje od vertex : 07.03.2013. at 09:56

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Fra Zvjezdan Linić je u bolnici.
    U članku 15.6.2011. pišu u jutarnjem o njegovoj reakciji na pride u ST:

Meni je najprije gay parada nasilje nad ljudima koji drukčije većinski misle. Bilo je nerazborito tako izazivati, no meni se čini da to i nije bila parada ponosa, nego prkosa, inače bi se održala negdje na Marjanu gdje sudionike nitko ne bi zamijetio. S druge strane, jako mi je žao zbog fizičkog nasilja, to je nešto što nikako ne odobravam i što se ne može prihvatiti.
    Na pitanje o aktualnom vremenu i širenju granica tolerancije, odgovara kratko:
    - Znači li to da će sutra, tražeći svoja prava, na ulicama paradirati pedofili, kriminalci…?
    A sada kada je završio u bolnici nazivaju ga karizmatikom.
    http://www.jutarnji.hr/fra-zvjezdan-...mozgu/1089454/
    Možda ja krivo razumijem tu riječ.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 07.03.2013. at 11:25

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I odmah u nastavku opet prigovor savjesti u Dalmaciji.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Fra Zvjezdan Linić je u bolnici.
    U članku 15.6.2011. pišu u jutarnjem o njegovoj reakciji na pride u ST:

A sada kada je završio u bolnici nazivaju ga karizmatikom.
    http://www.jutarnji.hr/fra-zvjezdan-...mozgu/1089454/

Možda ja krivo razumijem tu riječ.
    Normalno da krivo razumiješ! Ako on nije karizmatik, stvarno ne znam tko je: Vrag-je-bio-u-meni-i-vladao-mnome

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajme vidim da je i Simonu izliječio.
    Prema wikiju:
    U Novom zavjetu karizma označava darove Duha Svetoga kršćanima. Oni uključuju mudrost, znanje, vjerovanje, proroštvo, iscjeljivanje bolesnih i čudovata djela.
    Zuska, u pravu si očito

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Normalno da krivo razumiješ! Ako on nije karizmatik, stvarno ne znam tko je: Vrag-je-bio-u-meni-i-vladao-mnome

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iz-LxZnPjJA

a evo malo i što ameri misle o novom papi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Heute-show o Homo-Ehe. Za one koji imaju 20tak minuta vremena i znaju solidno njemacki. Mozete prve 3,5 min preskociti
    http://zdf_hdios_none-i.akamaihd.net...il/master.m3u8

Najgora mi je pomisao kakve bi bile reakcije na sličnu emisiju kod nas

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

odoh pogledati, hvala jelena!

evo nešto da se nasmijete: video

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

papa-papa, mama-hama' verband fuer mehr homophobie

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

drage moje slobodnomisliteljice, sretan osmi mart vam želim!

škola za dresuru cura

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretan vam Dan žena!
    (onaj link što sam dignula je za iphone, sorry, nisam odmah skužila format, ovaj radi i na kompu )
    Posljednje uređivanje od Jelena : 08.03.2013. at 08:09

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sretan nam Dan žena!

Skinula sam ovu knjigu, nisam počela čitati, ali čini mi se relativno ozbiljna

http://www.uzbuna.org/yu/drugarska-p...og-kapitalizma

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Women power!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I odmah u nastavku opet prigovor savjesti u Dalmaciji.
    Da, mislim da se stvorila klima u toj bolnici da su maltene svi u prigovoru savjesti, ali ne znam smije li se tako organizirat služba.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mislim da se stvorila klima u toj bolnici da su maltene svi u prigovoru savjesti, ali ne znam smije li se tako organizirat služba.
    vise, se moram reci, uopce ne cudim svemu tome.
    jest da se zapitam ponekad, kako to da ovdje u ovom zdravstvenom sustavu koji funkcionira 10 puta bolje od hrvatskog, nema takvih nebuloza, ali ljudi trazili, ljudi dobili...
    mislim da bi rjesenje bilo, da ljudi s tim progovorom savjesti si lijepo sami financiraju i otvore ordinacije, pa u njima ureduju onako kako zele.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ali ljudi trazili, ljudi dobili...
    Nekako se čovjek navikne na neke stvari ovdje. Ali svako toliko kad otvorim prozor u zapadnu Evropu samo mi se zgrči želudac. Eto baš jučer dok sam gledala taj heute show kojeg sam linkala gore, smijem se, al istovremeno sam jako tužna što se razvijamo u fundamentalističku zemlju i što je kod nas i plakat problem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... al istovremeno sam jako tužna što se razvijamo u fundamentalističku zemlju i što je kod nas i plakat problem.
    Ovako je i meni, i nekako se sve više brinem.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

razveselilo me: link

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovo će vas... razveseliti: link

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobar tekst!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovaj tekst koma, cista koma.
    od teza koje zastupa, do stila kojim pise.

a kad cujem izraze tipa: dlakava ili brkata babetina,
    najezim se. od uzasa.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OMG! Kakav sok u rano jutro!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Našla sam rupu.
    "...i obučen ko reper slijedi 18-godišnju suprugu na house partyje."
    Tko na house partije ide obučen kao reper?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

meni je ovaj tekst koma, cista koma.
    od teza koje zastupa, do stila kojim pise.

a kad cujem izraze tipa: dlakava ili brkata babetina,
    najezim se. od uzasa.
    X

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja ne mogu ovo pročitati do kraja.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne daj se jenka. Izdrzi. mnogo te bisera tek ceka. a uostalom, od mnogih nasih forumskih sudrugarica, takvi se stavovi citaju svakodnevno, pa i na ovoj temi!
    Posljednje uređivanje od sasa : 11.03.2013. at 14:18

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam onako napreskokce, brzinski citala... staeta trositi vrijeme na to.

prvo sam mislila da je to onako ironicno napisano, sarkazam... kad ono, ona to ozbiljno.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ne daj se jenka. Izdrzi. mnogo te bisera tek ceka. a uostalom, od mnogih nasih forumskih sudrugarica, takvi se stavovi citaju svakodnevno, pa i na ovoj temi!
    kad uguglate ime autorice vidjet ćete s kim je šurovala. pa će vam mnoge stvari biti jasnije. u biti je ovaj tekst majčji kašalj.

sasa, drago mi je da si tu nadam se da je sve ok

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kad uguglate ime autorice vidjet ćete s kim je šurovala. pa će vam mnoge stvari biti jasnije. u biti je ovaj tekst majčji kašalj.
    lol, pa ovo objašnjava dobar dio teksta

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sasa, drago mi je da si tu nadam se da je sve ok
    sve je super. osim vremena.

kao protutezu doticnoj- http://www.youtube.com/watch?v=FmWp-rI6vSw

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo mi je najbolje.

Na pitanje zna li nešto o njegovim navodnim kriminalnim poslovima, Alma Draganić-Brkić odgovorila je da su u pitanju čista podmetanja.  - Sve što ima donijela sam ja u naš brak, jer sam iz bogate obitelji - rekla je;

A gdje je sad muškarac-hranitelj, kako može biti s takvim šonjom?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mc, pa nemoj nam takve linkove linkati.
    em steta vremena, em se covjek nazivcira....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam onako napreskokce, brzinski citala... staeta trositi vrijeme na to.

prvo sam mislila da je to onako ironicno napisano, sarkazam... kad ono, ona to ozbiljno.
    X Malo na Sopranose vuče

sasa, hvala na osvježenju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobar tekst sam mislila za ovaj o Dalmaciji, ovaj nisam niti čitala, predugačak je (vid' ko se javlja, da je barem nanizala) i nekako histeričan, od slike, ja se otkačila već na pojmu "Protokoli sionskih mudraca", ne znam što je to, a bojim se da će mi to biti neprivlačno ko chemtrails (nemam pojma zašto to mislim... ženska intuicija - šalim se), pa mi se ne da dalje, a dovoljno je proskrolat da vidiš teze - a već su mi poznate, s ovog foruma, ugrubo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2013. at 15:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •