Beti3 prvotno napisa
I kako odgovoriti na ovakvu uvredu? Prijavom? Iznad sam takvih stvari.
Ako je tebi nebitno u raspravi o vjerskim simbolima u bolnici zašto ti simboli nekome ne smetaju ( ili smetaju), onda dozvoli da drugome bude. Ako je tebi nebitno za pričanje o vjerskim simbolima da jedan razumije drugoga, možda nekom drugom nije.
Zašto bi netko morao razumjeti problematiku? Zašto treba uvijek upotrebljavati te riječi koje ne razumije svatko? Pa bila rasprava intelektualna ili intelaktualna ( vjerujem da je ovo lapsus). Ili posve prosječna, ma i ispodprosječna. Pričamo.
Na forumu se razgovara. Ne drže se predavanja. Ili da? Mislila sam da je bit pričati svakodnevnim jezikom, raspravljajući o vlastitim stavovima, pri tome ne morajući razmišljati da li je nešto populističko ili demagoško, i, jako bitno, nikoga ne vrijeđati zbog stava, neznanja ili bilo čega drugoga.
Briga mene za problematiku, bilo to duboko ili plitko nerazumijevanje, jer ja sa bilo kojim vjerskim obilježjem, bilo gdje, nemam nikakvih problema. I ne shvaćam zašto ih netko ima. U tome je bit. Ali, pokušavam shvatiti zašto ih ima i do kojeg opsega su ti problemi. Shvaćaš što mislim? Ili i dalje pokazujem neznanje i neinteligentnost?