Ovo je vjerodostojno otprilike kao i onaj dečko u haljini sa šminkom.
Ovo je vjerodostojno otprilike kao i onaj dečko u haljini sa šminkom.
O ne, nije, ovo se da provjeriti pri inspekciji i u uredu Pravobraniteljice.
Slažem se, Milanović je u pravu i to tako treba biti. Samo, tajming je pogrešan. Trebalo je prvo popraviti gospodarsku situaciju u Vukovaru, sankcionirati zločince, ponuditi neku perspektivu mladima, pojačati angažman (možda kroz neke tribine, radionice, programe u vrtićima i školama...) oko normalizacije odnosa, a tek onda krenuti s ćirilicom. Kakva crna ćirilica, pa srpska i hrvatska djeca još uvijek idu u odvojene škole (ili razrede, nisam sigurna) ! Meni se čini da je Milanović jednostavno htio ušminkati stanje pred ulazak u EU, a to tako ne ide.
Po meni, ova tužba protiv učiteljice je čisti primjer glupana.
A ni novinar nije bolji kad kaže da to što je dijete usvojeno još pogoršava situaciju. Kako to može išta pogoršati ili popraviti? Usvojeno ili biološko dijete je posve isto. I nije ono krivo što mu je otac, a valjda smijem napisati, blesav.
Htjela sam samo komentirati razvoj topica nakon mog komentara na transparent. Ne ulazim u to da li su skupovi bili ili nisu politickog karaktera, ovih sam dana nesto alergicna na medije, nisam dovoljno informirana. Starija cura mi je taman usla u "analnu fazu", sve joj je g...o, go....e, a ja joj objasnjavam da to nije lijepo, da se takve stvari ne govore. Onda dodjem ovdje, jer volim procitati slobodnomisliteljice, bude super linkova, i na prozvanom linku, bum, saka u oko, moja Klara pisala transparent. Izgleda da previse ispravljam dijete, pocela sam i odrasle. Netko je napisao da se transparent ne svida onome tko se prepoznao u njemu. Ja se prepoznala nisam, nasla sam si petogodisnjakinju u njemu. Neznam da li znate, generacija djece koja je ulazila u skolu devedesetih je ucila da se na himnu ruka obavezno drzi na "srcu" , sto je s nogometasima i profesionalnim vojnicima neznam, i oni to pocesto rade. Jasno mi je sto se zeljelo reci s transparentom, moglo se i kulturnije...
kada bi se svi manje vrijedali forumski zivot bi bio laksi.
Stavila sam krivi smajlic u prethodnoj poruci, trebao je biti.
O stilu transparenta bi se moglo diskutirati (meni se osobno isto ne svida). Ali jasno je, a pogotovo iz teksta ispod njega, da mu je poruka, o kojoj bi se takoder moglo diskutirati, "smirimo emocije, okrenimo se razumu". Moram konstatirati da mi je prilicno odbojno biti na forumu koji pretpostavlja tako nisku razinu zrelosti/kriticnosti citatelja/sudionika da ima potrebu provoditi tako rigoroznu cenzuru. Zao mi je otici zbog cura koje su na prethodnih desetak stranica napisale vise vrlo zanimljivih postova (Cvijeta, Jelena, Jenni i ostale). Osjecam se ko vjernik koji ima problema s prihvacanjem postupaka crkvenih duznosnika? :D
Kanga, stvarno misliš da je takvom transparentu poruka "smirimo emocije"? Evo, ja osobno nisam načistu je li ok skinut onakav link ili to nije ok. To je ipak samo link na neki događaj i nečiji kometar, i nisam sigurna treba li takve stvari micat s foruma. Međutim, što se samog transparenta tiče, stvarno teško da je to poruka o smirivanju emocija. To je jedna žestoka, izrevoltirana (po meni s pravom) poruka koja zaoštrava, nikako smiruje tenzije. Meni je osobno grozna, jer mislim da (vjerojatno) nehotice pogađa puno širi krug od ciljane skupine (ovako kako isvetica piše), a tekst je meni morbidan.
slažem se s ovim, ali to nije razlog za maknuti link
link je vijest o razvoju događaja
sad ako ja stavim link na skup gdje se vikalo "za dom" (kažu, samo sporadično) hoće li ga admin obrisati?
evo linka http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/71...pske-agresije/ (istina, već malo zastario, ali usporedbe radi)
Odnosi se na detalj da otac optužuje učiteljicu i za diskriminaciju, jer se eto radi o romskom djetetu. Zbilja, jadno dijete kraj takvog usvojitelja![]()
U mom kvartu se jučer pojavio zgodan grafit, koji isto spominje stolicu...
x na pomikaki
Nije kao da je ovdje netko pisao da ti i ti ljudi imaju stolicu u glavi.
don't shoot the messenger...
da, kad malo bolje razmislim, bezveze je poruka.
al dođe ti koji put da se spustiš na razinu vikača, vama nikad ne dođe? zato volim koji put ići na nogometne utakmice. tamo možeš vrijeđati i psovati i vikati i derati se, po bilo kojoj osnovi, a sve je kao normalno, i namijenjeno sucu
šalim se. slažem se s vertex.
ajd bogati, dedi je maknuo link, i šta ćemo sad, jamrati i vrijeđati se?
neš ti tragedije. preozbiljni ste za moj ukus
neda forum g*vno i gotovo.
il možda da, ajd da probam.
govno.
vidi - prolazi.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.04.2013. at 11:04
cvijeto
ali nema smisla micati govno , šta ćemo s ovim što je pomi rekla, neće se smjeti stavljati ni linkovi na vijesti u kojima se spominje da je netko vikao "za dom", niti bilo kakvi linkovi u kojima se spominje da se netko ponašao nepoćudno![]()
Ja od jučer ne mogu stat smišljat kontraprimjere slogana (jer je Jelena napisala da Jure i Boban, kao otvoreni poziv na nasilje, nisu dobar kontraprimjer) na računa nas ovdje i raznih drugih skupina. Zabavno je, probajte![]()
to ostaje odgovornost administratora i njegove osobne procjene
ja ću izraziti svoje mišljenje o tome, živcirati se neću, odustati od rasprave također neću
admin na to ima pravo
ali ja bih se radije da sam na mjestu admina furala kako sam kul i ne smeta me govno više od povika za dom![]()
Samo da pripomenem da ja nisam navela juru i bobana kao nikakav kontraprimjer nego sam komentirala iznad mene napisano, da se ne vrijeđamo na juru i bobana - ovdje, na rodinom forumu se vrijeđamo i na juru i bobana, vrijeđamo se i kad se netko sprda iz imena koja nadijevamo djeci i naziva nas budalama radi toga - dakle komentirala sam moderiranje foruma - i dobro je da se vrijeđamo jer to čini ovaj forum (donekle) ugodnim za sudjelovanje.
Ako imamo na forumu temu "Traktat o govancetu", ne vidim čemu ovo brisanje. Doduše, poruka transparenta je na razini ostalih poruka sa skupa, ali ako se sve te poruke mogu javno iznositi na trgu i u medijima, ne vidim čemu cenzura na Rodinom forumu.
u ovom slučaju nije krenulo od linka, nego od reakcije na link. poruka je povrijedila nemam pojma isveticu, beti (nemojte sad doslovno shvatiti ovo povrijedila), i naš dedi se osjetio pozvan reagirati. i to je ok. da nitko od forumaša nije reagirao, vjerujem da bi link bio tamo. tako i u ovom slučaju sporadičnog vikanja za dom spremni isto.
ono što sam sigurna je da ne treba previše čačkati mečku, jer će nam zabraniti sve političke i ine teme na forumu koje nemaju veze s djecom.![]()
Ja sam te tako i shvatila.
jennifer, smišljam slogane koje bi neke druge skupine mogle smislit, primjerice, o ateistima pa bi ih netko mogao linkat ovdje, a uključuju govno. Pa razmišljam bi li mi smetalo, bi li bila kul, bi li mi bilo draže da se briše itd. A dobila sam inspiraciju nakon ovog posta:
Ne znam je li ovo meni ili mimi namijenjeno, ako je meni, onda ja odgovaram Mimi da joj kontraprimjer (Da netko ovdje linka juru i bobana i to bi bilo obrisano i dobio bi opomenu.) nije prikladan. Jedni zovu na promišljanje, a drugi zovu na klanje. Barem ja tako vidim (bez obzira što je s riječju "govno" izvan granica pristojnosti).
cvijeto, sad će ispasti da tjeram mak na konac, ali ja uopće ne vidim da je ikoga povrijedilo što je emsa stavila link.
evo baš gledam, beti je komentirala nešto o velikom i malom slovu i svojstvima rečenice (nije mi jasno što je htjela reći), a isvetica da joj je poruka sa skupa bezveze.
Vjerojatno se netko javio na pp adminu, a ne na topic.
Ok.
Ne znam meni je to čudno, linkale su se i gore stvari na ovom forumu.
Ali neću više čačkati mečku.![]()
Idemo dalje, vidjet ćemo dokle.
Dobar Komentar-Sanje-Modric/Miting-i-fotografija-od-tisucu-rijeci
Ma ovo je super ustvari, malo se potakne rasprava, tako da je daddy uletio i kao moderator
Ovo smišljanje slogana me podsjetilo na jednog našeg profesora koji je vidjevši transparent s nekim citatom iz pjesme kojeg je stavila profa iz Hrvatskog, tipa "bolje šuma i polje, nego..." ne znam ni ja što više, istrgnuo list iz teke, rekao "Koja glupost!" i napisao "Bolje mrav na metli, nego metla na mravu. Hej mravu, čuvaj glavu!" i zalijepio na zid. Zaboravila sam original stihova, ali ovaj posvećen mravu je ostao zauvijek.
Posljednje uređivanje od Jelena : 10.04.2013. at 11:36
Na prošloj stranici malo se razglabalo o uvredljivosti transparenta, a naziralo se i pitanje kvalitete javne komunikacije i akcija, u smislu "spuštanja" na određenu razinu. Pa bih malo o tome..
Mislim da je ovaj transparent, onako, sam za sebe, glup i ispod bilo kakve razine, daleko od onog što bi bilo tko od nas htio da bude zastupljeno u javnoj komunikaciji pristojne države. To je jasno.
Međutim, naša je politička stvarnost ispod razine pristojne države i pristojnog društva, a transparent prestaje biti toliko "ispod razine" nakon što se razmisli o toj našoj stvarnosti. Od stranke koja nas je dovela na rub bankrota i na rub civiliziranosti, preko većine medija koja je opsluživala ovakvu politiku, do, šta ja znam, problema da je postao problem u školama poučavati o znanstvenim činjenicama, da je velika većina komentara ispod bilo kojeg članka nepismena, netolerantna i puna fobija, da je Hrvatska postala taocem klijentelističkih skupina koje su naučile samo sisati od države, u protivnom joj prijete, da je pristojnom čovjeku baviti se politikom postalo "ispod razine"...
Mnogi se u Hrvatskoj bore i borili su se za bolju stvarnost. Npr. Feral o čijim se i ozbiljnim i zajebantskim tekstovima i fotomontažama ozbiljno raspravljalo i ne jednom "pošten" je narod tada zaključivao kako su pretjerali...jer su, kao, sve to isto mogli reći kulturnije, a u nekim tekstovima pretjeruju jer, eto, mrze sve što je hrvatsko.
Ispalo je da je tadašnja stvarnost, kao i ona koja je uslijedila, bila gorom i degutantnijom od bilo koje Feralove zajebancije, a da su im tekstovi itekako bili istiniti, samo ih tada nitko nije htio prenositi pa su priče ostale samo među njihovim malobrojnim čitateljima.
Feral je otišao, a malobrojni normalni mediji i političari te civilno društvo nastavili su se boriti i komunicirati na više-manje civiliziran način. Ali stvarnost nije posustala, nekako je bivala sve lošijom. I netko je napokon morao reći ono što su se ovi skanjivali da ne bi ispali necivilizirani ili utuživi - vi ste budale. vi ste lopovi, kako vas nije sram? I još svašta drugo što su rekli.
Ako netko prati FB Građanske akcije, onda znate kakve poruke šalju i protiv čega se bore (nacionalizma, šovinizma, homofobije itd.), a znate i kakve sve poruke i komentare oni dobivaju. GuG je kompliment za većinu takvih likova, a ti su likovi na razini da mogu shvatiti rečenicu GuG, ali ne i bilo što složenije jer je to njihova razina komunikacije. Dakle, ne mislim da je GuG vrhunac političkog sloganstva, satire ili zajebancije, daleko od toga, ali treba se gledati i kontekst. Akcije Građanske akcije, neovisno o sloganima, su stvarno bile i ostale potrebne. Mislim, upasti na hdz konvenciju s lisicama na rukama i u prugastim odijelima, stajati isped HTVa u ustaškim odorama... Pretjeruju li? Možda. Ali malo manje od krađa tih što jesu u Remtincu ili čekaju ulazak, i malo manje od emitiranja iskrivljenih povijesnih činjenjica od 2. svjetskom ratu. Oni, čini mi se, postaju ogledalo, a nama se ne sviđa ono što u tom ogledalu vidimo.
Da se razumijemo, nisam članica GA, ali ih pratim kao fenomen.
Pratim neko vrijeme i rasprave koje se odnose na razinu javne komunikacije i izdvajaju se dvije suprotstavljene skupine, oni koji smatrau da se na nekulturu mora uzvratiti kulturom, odnosno da se ne smije na nekulturu uzvraćati nekulturom jer se time kulturni spuštaju na razinu nekulturnih; dok drugi zagovaraju da se s nekulturnima na kraju ipak treba popričati na njihovoj razini jer je to jedino što razumiju.
Za ilustraciju dajem nedavni primjer.
Dr. Fric je na konferenciji na novinare koju su održali treneri Istre i Dinama izašao iz uloge novinara koji postavlja pitanja i obratio se treneru Dinama šaljući poruku Mamiću (koji je u to vrijeme bio u pritvoru). Na ovom linku možete najprije pogledati isječak (jako kratko traje) pa onda pročitajte članak jer u njemu Fric obašnjava razloge svog postupka.
Osnivac-kud-idijota-neven-marjanovic-objasnio-zasto-je-mamica-pred-svima-nabio...
Gledajući izvan konteksta, Fric je kao novinar postupio neprofesionalno. Ali gledajući kontekst, njegov postupak postaje razumljiv, mnogima prihvatljiv pa i poželjan.
Ako vam se da komentirati, što mislite o tome?
Duhovito, Viktor u Novostima: Blista bista
standing ovations
dobar post... recimo povodom cijele gužve oko ZO i sa strane koju simpaitziram krenuli su neki tekstovi i akcije koji su za mene bili ispod nivoa na koji bih se spuštala
nisam baš znala što da mislim o tome
situacija je jednostavno dovedena do apsurda, opet smatram da bi trebalo zadržati dignitet, baš da bismo se razlikovali od fanatika i primitivaca
ali ne mogu zamjeriti
Zuska, nakon natpisa GA sam bila šokirana i nije mi sjeo i dalje nisam sigurna, ali ovo s Mamićem ima poantu.
"Blista bista" je za LOL, jednako kao i današnji Pavičić, ne znam u kojem dnevnom listu, referira sa na "arhitektonska groblja", uključivo groblja spomenika, koja se znaju u nekim zemljama viđati.
A vezano za djecu... pa sve se tiče naše djece, uzeto šire, a posebno se tiče djece društvo u kojem će rasti. Uzeto usko, onda se ograničimo na pitanja tehnikalija - kad dohrana i takve stvari - ali to je, unatoč važnosti prve 3, jako kratkog dometa i ograničavajuće.
pa ja sam ga protumacila ovako: ruka na srcu ukazuje na osjecaje (ovaj put jasno je da se radi o domoljublju), a kad nas osjecaji (bilo kakvi) preplave nus pojava je da se razum iskljucuje, sto samo po sebi ne mora biti lose, osim ako, na sto drugi dio transparenta aludira, ne zavrsi ekstremnim nedostatkom pameti. moglo se to i ljepse rec, ali sta sad, umjetnicka sloboda. ili ti stvarno mislis da je ideja bila poruciti da ljudi koji vole svoju zemlju nose d**k u glavi? slazem se, to bi bilo morbidno :D
ok, kad razmislim, mogla bih se sloziti da ga vecina ljudi nece tumaciti kao ja.
Ha ha, stvarno - mislim da neće. Tvoje tumačenje je zaista vrlo dobronamjerno.
Samo kao intermezzo ubacujem na iregiliozni topic:
U nekim zemljama se jos vjeruje u vjestice i svako toliko zapale koju.
Papua Nova Gvineja se cini ekstremnom:
http://www.sueddeutsche.de/panorama/...annt-1.1645540
Zadnje su dvije zene danima mucili, odsjekli glave i spalili, nesto prije toga 6 zena i 1 muskarac, u ozujku 1 mlada majka... Ako netko umre "bez razloga" to su vjesticja posla, a ponekad treba zenama oduzeti imetak pa ih se proglasi vjesticama.
Na Haitiju je bio slucaj masovnog istrebljenja vjestica nakon sto su poslije potresa 2011. inficirale narod kolerom. Religija koja stoji iza toga je naravno voodoo, tj. kombinacija katolickog i africkog vjerovanja.
http://www.sueddeutsche.de/panorama/...-aus-1.1031595
U Keniji su 2010. smaknuli 11 ljudi, 8 zena i 3 muskarca, svi stariji od 80 godina.
Zuska, nama je doma Feral bio pod normalno. Sad, možda sam toliko dugo van doticaja s takvom vrstom izričaja da sam izgubila mota za shvatit, jer mi, kao što sam rekla, ovo s transparentom nije bilo nešto zgodno.
Građansku akciju nisam pratila, zapravo sam tek pred koji dan obratila pažnju na njih, jer je MM došao s pričom da je sreo bivšeg prijatelja/poznanika/ kolegu (ne mogu se sad sjetit) koji je tu aktivan. Po riječima MM, uvijek je bio jako konfliktan, odnosno, munjen je i sigurno jako uživa u tome što radi (a vjerojatno to i moraš biti za tako ekstremno nastupat).
Je li to dobro ili ne - zapravo stvarno ne znam. Meni je veliki užitak kad netko kaže što jest. S druge strane, mislim da kad se puno podlegne strasti i užitku u razračunavanju s budalama, da se lako postane budala. Ja volim da se istina govori bez da se podliježe niskim strastima. A nekad je vrijeme i za nekom j***t mater, valjda. Ne znam, preteško je to za mene.
Kužim Vertex, nisi jedina koja tako misli i osjeća.
Ali, eto, netko odrađuje taj posao i sukobljava se s budalama svjesno riskirajući da i sami budu budale...
Kužim tu potrebu i taj drive da se uđe u sukob s budalama, glasne su, iritantne, zatucane, netko im se mora suprotstaviti, ako nema nitko, moraš netko...
Kužim potrebu da se odbaci umivenost u javnoj komunikaciji koja je i sama dijelom doprinijela da budale budu toliko glasne, a mi drugi toliko tihi dok su radili što ih je bio volja i doveli nas do ruba.
Kužim i jednu i drugu stranu, u meni se često sukobljavaju obje (i ja bih civilizirano društvo i civiliziranu komunikaciju), ali sad sam nekako na čistu...da je GA važan i koristan fenomen po mnogočemu.
I baš mi dođe žao što devedesetih nije bilo komunikacijskih platformi kao danas koje bi nam bile omogućile da se istomišljenici nađu i udruže u akcijama protiv tadašnjeg režima u nešto kao GA (i manje bismo se osjećali usamljenima). Tada sam bila spremna ići do kraja. Zato danas simpatiziram GA i malo im i zavidim na iskustvu...držati natpis na ulazu na stranačku konvenciju "xxxx(broj) kandidata za Remetinec" ili upasti im na sastanak u prugastim odijelima...uh, to je to, to je aktivizam, to je poruka "bojite nas se" Ekipi koja se, očito, nikad nije bojala građana ni javnosti. S razlogom. Eto, oni odrađuju to za nas, sviđalo nam kako to rade ili ne.
x
dio Ferala se preselio ovdje: http://www.novossti.com/
(to su oni koji su prozivali Josipovića zbog ZAMPA)
Zgodan graf
http://www.varljiv.org/a/kontroverza
Išla sam pogledati taj kviz, ali, što tu imaš ne znati. To je opće poznato znanje.
Pa nije poanta u kvizu. Nego u pitanju koje se tice teorije evolucije. I istrazivanja koje je pokazalo da Hrvati u relativno malom postotku "priznaju" evoluciju, te koliko stanovnici drugih zemalja istu dovode u pitanje- a najcesce pod utjecajem religijskih uvjerenja. Samo sam bacila oko na graf i ne cudi me kako smo nisko na ljestvici. Tuzno, ali ne i iznenadjujuce.
i kako se sad uklapa ovaj tvoj post, ne kužimProsjek među (tadašnjih) 25 država članica je bio 66% ispravnih odgovora, 21% krivih odgovora i 13% "ne znam" ili "ne želim odgovoriti". Istraživanja se provode i u zemljama-kandidatima, pa se može vidjeti kako je Hrvatska bila ispod tog prosjeka (63% ispravnih odgovora.
sasa, pa i nismo tako nisko, ako uzmeš u obzir bdp (ako to ima veze, a ima, djelomično). nu austrije, da ne govorimo amerike![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 16.04.2013. at 17:32
Ovo je legendarno Trgovina vjerom
To me podsjetilo na ovo: http://www.forum.hr/showthread.php?t=290041, pa sam to išla potražiti... i dok sam tražila naišla na ovo http://www.republikahrvatska.com/index.html i smrzla se... kako je moguće?!?! Zbilja žalosno...