Stranica 5 od 101 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako to ide. Ali slažem se s ovim što si napisala. (ne mislim da treba nužno sudjelovati svećenik - ovisi o ženinom vjerskom opredjeljenju)

I uopće načelna rasprava o etičnosti abortusa u Hrvatskoj nije o silovanim ženama, onima koje ne znaju što je kontracepcija i koje se boje reći da ih boli glava jer će dobiti zbog toga batine. Ne znam zašto se stalno takve ekstremne situacije koriste kao argumenti. Lijepo je Ifi napisala da su to iznimke i trebaju se rješavati kao iznimke.
    No, zakon je ionako jasan. Abortus je legalan. Ali me još uvijek muči neravnopravan položaj oca jer o sudbini njegova dijela tijela ima pravo odlučiti samo majka.
    Naravno, možemo reći popu pop, a bobu bob.
    O sudbini i očeva tijela i novog čovjeka prema ovom zakonu odlučuje samo majka, bez ikakvih konzekvenci i bez priziva savjesti. To jest sablasno. Mujice, pokreni akciju među muškarcima - tretirajmo žene bolje, pomažimo u kući i budimo odgovorni prema ženama, da smanjmo stopu pobačaja - izbjegnimo začeće u kojem bi neka žena mogla počiniti abortus... To sam danas i mužu predložila

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    To je iznimka, i neka se tako i rješava, po svim pravilima medicinske i ljudske etike, i prema snazi i situaciji svako posebno osobe.
    što znači iznimka? iznimka za dozvolu za ab? postoje iznimke?

Što se vjernica tiče, da nemamo metodu planiranja obitelji, svaka od nas bi imala po dijete godišnje, tako da to nije nikakav argument.
    malo mi je to "planiranje" kontradiktorno s onim što inače imam prilike čuti, ali ovo nije topic gdje ćemo o tome govoriti. a o "plodnim" danima smo već dovoljno sve čule. ne, hvala.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A on ako ne želi, žena ima zakonsku mogućnost nametnuti mu sve te obaveze zloupotrebom dijelova njegova tijela, koristeći pravo da odlučuje o svojem.
    E sad ću opet ja - ali koji bi tuntle bio intiman sa ženom s kojom se može dovesti u takvu idiotsku situaciju iz koje nema van cijeli život?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    što znači iznimka? iznimka za dozvolu za ab? postoje iznimke?

.
    Ne postoje iznimke. Ali postoji milosrđe, suosjećanje i ljudskost - na mjestu, ali ne kao floskula kojom se pod isti nazivnik stavljaju i nečije ekstremno ljudsko stradanje i nečija neodgovornost ili nebriga.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, možemo reći popu pop, a bobu bob.
    O sudbini i očeva tijela i novog čovjeka prema ovom zakonu odlučuje samo majka, bez ikakvih konzekvenci i bez priziva savjesti. To jest sablasno. Mujice, pokreni akciju među muškarcima - tretirajmo žene bolje, pomažimo u kući i budimo odgovorni prema ženama, da smanjmo stopu pobačaja - izbjegnimo začeće u kojem bi neka žena mogla počiniti abortus... To sam danas i mužu predložila
    X

A ako unatoč dobom ponašanju i odgovornosti prema ženama ipak dođe do neželjene trudnoće, bilo u braku ili izvan braka, muškarac mora imati jednaku mogućnost odlučiti o svom dijelu tijela i u potpunosti se osloboditi bilo kakve obveze koju nosi rođenje dijeteta, kao što sada samo majka može.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E sad ću opet ja - ali koji bi tuntle bio intiman sa ženom s kojom se može dovesti u takvu idiotsku situaciju iz koje nema van cijeli život?

Di ti živiš?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A ti ifi sve nesto holisticki, sve neka zivotna sreca, bracna ljubav i ine idile.ok, to si ti.
    A sto je s ostalima?
    90 posto zena se seksa prije braka. Nemojmo im dati ZO, nemojmo im dati kontracepciju, nemojmo im dati abortus...Sto da im damo? Bibliju?
    Ajde nemoj biti toliko svjetonazorski nametljiva, dopusti da ima ljudi koji drugacije razmisljaju.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I uopće načelna rasprava o etičnosti abortusa u Hrvatskoj nije o silovanim ženama, onima koje ne znaju što je kontracepcija i koje se boje reći da ih boli glava jer će dobiti zbog toga batine. Ne znam zašto se stalno takve ekstremne situacije koriste kao argumenti. Lijepo je Ifi napisala da su to iznimke i trebaju se rješavati kao iznimke.
    pa takve "ekstremne" situacije se koriste da bi se pokazala sva licemjernost anti-choice zagovornika. jer očigledno da se ne radi o nevinom "životu" koje treba štiti, kad očigledno postoje iznimke kad bi ab bio dozvoljen. nego se radi o tome da se pomoću zabrane odlučuje o ženinom tijelu. ako si bila dobra žena i nisi se famfuljala okolo i ako si silovana, i ako si zapomagala i dobila masnice i ako si se borila protiv silovanja i bila još pretučena, i nisi bila pijana i nisi skrivila na neki način, znači nisi kriva - eh, onda možeš ići na ab. a, možda ni tad, ako si vjernica.

edit: kakva je to iznimka, ifi? znači one koje nisu silovane ne trebaju doživjeti milosrđe i suosjećanje?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

X

A ako unatoč dobom ponašanju i odgovornosti prema ženama ipak dođe do neželjene trudnoće, bilo u braku ili izvan braka, muškarac mora imati jednaku mogućnost odlučiti o svom dijelu tijela i u potpunosti se osloboditi bilo kakve obveze koju nosi rođenje dijeteta, kao što sada samo majka može.

Onda neka stavi gumicu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

X

Iako je ovo samo hipotetiziranje u interesu pokazivanja apsurnosti dostupnog i legalnog pobačaja, meni ovo zvuči jednako dijabolično kao i sam abortus. Kao da pričamo o nuklearnom otpadu, od kojeg će nam narasti rogovi i otpasti ruke, a ne o djetetu

Ako tko ima koje dijete viška, donesite ga meni, časna riječ, samo nek se rodi, miceki mali, meni je stran takav odnos prema djeci, ja bih to skupila i svoje i tuđe i donijela doma :staromodna žena:

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

odlučiti o svom dijelu tijela i u potpunosti se osloboditi bilo kakve obveze koju nosi rođenje dijeteta, kao što sada samo majka može.
    ali taj jedan mikroskopski spermij više nije dio njegovog tijela.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iako je ovo samo hipotetiziranje u interesu pokazivanja apsurnosti dostupnog i legalnog pobačaja, meni ovo zvuči jednako dijabolično kao i sam abortus. Kao da pričamo o nuklearnom otpadu, od kojeg će nam narasti rogovi i otpasti ruke, a ne o djetetu

Ako tko ima koje dijete viška, donesite ga meni, časna riječ, samo nek se rodi, miceki mali, meni je stran takav odnos prema djeci, ja bih to skupila i svoje i tuđe i donijela doma :staromodna žena:

Eno, prosetaj se subotom po gradu, gladne djece koliko hoces.

Jel to onda neka norma, svake godine jedno dijete ili sto? Every sperm is sacred....

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa takve "ekstremne" situacije se koriste da bi se pokazala sva licemjernost anti-choice zagovornika. jer očigledno da se ne radi o nevinom "životu" koje treba štiti, kad očigledno postoje iznimke kad bi ab bio dozvoljen. nego se radi o tome da se pomoću zabrane odlučuje o ženinom tijelu. ako si bila dobra žena i nisi se famfuljala okolo i ako si silovana, i ako si zapomagala i dobila masnice i ako si se borila protiv silovanja i bila još pretučena, i nisi bila pijana i nisi skrivila na neki način, znači nisi kriva - eh, onda možeš ići na ab. a, možda ni tad, ako si vjernica.

edit: kakva je to iznimka, ifi? znači one koje nisu silovane ne trebaju doživjeti milosrđe i suosjećanje?
    Znaš kad Isus dođe do one sirote kamenovane žene, pogleda u oči ekipu, zapiše njihove grijehe u prašinu i napravi fajrunt? Takvo milosrđe.

Ako žena hoće prakticirati život u kojem svoje pravo na slobodu ostvaruje time da okrvari ruke na fetusu - meni je to kao da se traži pravo da se pijan puca iz puške, pušta djecu samu na prometne ceste ili pijan vozi, sve to bez sankcija, jer kao, imamo slobodu.
    Imamo, unutar gabarite - il piješ ili pucaš, ili ih piješ il voziš, ili čuvaš djecu, ili ih netko drugi čuva na cesti.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    A ti ifi sve nesto holisticki, sve neka zivotna sreca, bracna ljubav i ine idile.ok, to si ti.
    A sto je s ostalima?
    90 posto zena se seksa prije braka. Nemojmo im dati ZO, nemojmo im dati kontracepciju, nemojmo im dati abortus...Sto da im damo? Bibliju?
    Ajde nemoj biti toliko svjetonazorski nametljiva, dopusti da ima ljudi koji drugacije razmisljaju.
    Ma dajmo im ZO, što jedan - dva, da biraju! Obilje! Kontracepcija je stvar savjesti, i nitko to ne zabranjuje, to bi bilo apsurdno. Ali abortus ne, a Bibliju - da, tko hoće.

I nemojmo da pije i voze - i to mi svjetonazor brani - nema ponašanja u kojima drugi iskrvari do smrti zbog nas.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali taj jedan mikroskopski spermij više nije dio njegovog tijela.
    tek u tom slučaju (žena ima svoje tijelo, fetus je dio njezinog tijela, a dio muškarčeva tijela više nije njegov - pa žena sama odlučuje o sudbini tog fetusa) ne vidim logiku i etičnost u zakonskoj osnovi za plaćanje alimentacije ako je dijete za njega "nuklearni otpad" a žena unatoč njegovu protivljenju htjela zadržati dijete.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

(kaj, želiš reći da to njegovo dijete nema pravo nasljeđivanja nakon njegove smrti ?????)

No, i samih 15% plaće je previše.

Jer žena ako ne želi dijeze, apsolutno sve od toga izbjegne.

A on ako ne želi, žena ima zakonsku mogućnost nametnuti mu sve te obaveze zloupotrebom dijelova njegova tijela, koristeći pravo da odlučuje o svojem.
    previše plaće? ma naravno, ajd malo odi na jednoroditeljske pa to tamo spomeni.

žena može samo do određenog termina ići na ab (a kako to izgleda u praksi, pored silnih doktora katolika koji se pozivaju na savjest i okoline koja će je osuđivati kako god da odluči, o tome ti naravno ne razmišljaš ni jedne sekunde. bitno je samo da udaraš tač). znači i njena prava su ograničena. i ona ima zakonske obaveze koje joj nameće država. država nameće obaveze ocu, ne žena.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Di ti živiš?

Mujice, to što ljudi rade nešto, ne znači da je to pametno. Po meni, to je glupan za stavit ga za sliku uz pojam glupana. I sad bi on trebao biti norma prema kojem krojimo socijalna očekivanja od svoje djece?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Znaš kad Isus dođe do one sirote kamenovane žene, pogleda u oči ekipu, zapiše njihove grijehe u prašinu i napravi fajrunt? Takvo milosrđe.

Ako žena hoće prakticirati život u kojem svoje pravo na slobodu ostvaruje time da okrvari ruke na fetusu - meni je to kao da se traži pravo da se pijan puca iz puške, pušta djecu samu na prometne ceste ili pijan vozi, sve to bez sankcija, jer kao, imamo slobodu.
    Imamo, unutar gabarite - il piješ ili pucaš, ili ih piješ il voziš, ili čuvaš djecu, ili ih netko drugi čuva na cesti.
    pusti se patetike i isusa. ovo nije vjerski topic, pa ti ovi argumenti ni ne prolaze. da je on milosrdan ne bi ona bila kamenovana. to su priče za malu djecu.

ako recimo otac siluje kćer. ima li ona pravo na ab ili ne? da ili ne? hoće li ona tom željom da ide na ab okrvaviti ruke?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

previše plaće? ma naravno, ajd malo odi na jednoroditeljske pa to tamo spomeni.

žena može samo do određenog termina ići na ab (a kako to izgleda u praksi, pored silnih doktora katolika koji se pozivaju na savjest i okoline koja će je osuđivati kako god da odluči, o tome ti naravno ne razmišljaš ni jedne sekunde. bitno je samo da udaraš tač). znači i njena prava su ograničena. i ona ima zakonske obaveze koje joj nameće država. država nameće obaveze ocu, ne žena.

Ma daj, MC, prećera ga, sestro peace!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pusti se patetike i isusa. ovo nije vjerski topic, pa ti ovi argumenti ni ne prolaze. da je on milosrdan ne bi ona bila kamenovana. to su priče za malu djecu.

ako recimo otac siluje kćer. ima li ona pravo na ab ili ne? da ili ne? hoće li ona tom željom da ide na ab okrvaviti ruke?
    Pa prije nekoliko godina je bila prica o nekoj devetogodisnjakinji iz juzne amerike ( nisam sigurna koja drzava) koja je zatrudnila ( blizanci ) kad ju je ocuh silovao.mama ju je odvela na ab, pa su majka i lijecnik ekskomunicirani iz crkve. Za malu nisam sigurna.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa prije nekoliko godina je bila prica o nekoj devetogodisnjakinji iz juzne amerike ( nisam sigurna koja drzava) koja je zatrudnila ( blizanci ) kad ju je ocuh silovao.mama ju je odvela na ab, pa su majka i lijecnik ekskomunicirani iz crkve. Za malu nisam sigurna.
    ma znam. otac nije ekskomuniciran.

a mala će sigurno gorjeti u paklu.

to mora da je to milosrđe o kojem ifigenija priča
    Posljednje uređivanje od mama courage : 06.01.2013. at 23:55

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne moraš gledati Isusa vjerski, da gledaš tekst kao metaforu, čisto književno.
    Isus je ukinuo žrtvovanje ljudi, kamenovanje, a kršćanstvo silovanje djevica i tako, no to nije tema.

To što se toj ženi dogodilo je strašno, i opet ću ponoviti - iz pijeteta prema žrtvama tako nečeg strašnog ja ne bih to razvlačila ovdje. To je tema za tim stručnjaka koji ženi moraju pomoći. Iskreno se nadam da je to vrlo, vrlo rijetko, kao neke jezive bolesti, i još se više nadam da se začeće u takvim situacijama još rjeđe događa. Da se tako nešto dogodi nekome mome, uputila bih je stručnjacima, i svećeniku u kojeg imam duboko ljudsko povjerenje. Ne smatram se kompetentnom suditi ili raspravljati o ovome - baš kao što osobi oboljeloj od raka ne bih ponudila tinkturu od ioniziranog srebra; što je neprimjereno - neprimjereno je.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

država nameće obaveze ocu, ne žena.
    Dakle, postoji pozitivna diskriminacija žena u zakonu.
    Ide im u korist, a na štetu muškaraca.

A žene koje žele same odlučivati o fetusu, ali traže alimentaciju imaju dvostruke kriterije. Zar to podržavaš?

Ifi ima vrlo visoke kriterije, koji nisu s ovog svijeta, ali barem nisu dvostruki

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gdje vi pođoste. Amo svi malo stati na loptu. Ifigenija, pobačaja ima i biti će ih deal with it. Bilo bi dobro da imamo klinike za pobačaje, gdje ne bi radili doktori sa problemima savjesti, iz bolnice žene koje žele pobačaj upute tamo, nitko ih ne gleda, ne miješa sa gen.pop. u rodilištu, djecu bi trebalo učiti da ab ima svoje posljedice kako fizičke , tako i psihičke, ne zato jer svaka žena žarko žudi biti majka, nego i čisto prozaičnih kao što su nagle oscilacije hormona, tjelo koje se priprema na trudnoću doživi šok koji može dovesti do depresije, kao i druge vrste stresa.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne moraš gledati Isusa vjerski, da gledaš tekst kao metaforu, čisto književno.
    Isus je ukinuo žrtvovanje ljudi, kamenovanje, a kršćanstvo silovanje djevica i tako, no to nije tema.

To što se toj ženi dogodilo je strašno, i opet ću ponoviti - iz pijeteta prema žrtvama tako nečeg strašnog ja ne bih to razvlačila ovdje. To je tema za tim stručnjaka koji ženi moraju pomoći. Iskreno se nadam da je to vrlo, vrlo rijetko, kao neke jezive bolesti, i još se više nadam da se začeće u takvim situacijama još rjeđe događa. Da se tako nešto dogodi nekome mome, uputila bih je stručnjacima, i svećeniku u kojeg imam duboko ljudsko povjerenje. Ne smatram se kompetentnom suditi ili raspravljati o ovome - baš kao što osobi oboljeloj od raka ne bih ponudila tinkturu od ioniziranog srebra; što je neprimjereno - neprimjereno je.
    Kako si kompetentna suditi o svemu ostalome?
    Zanimljivo mi je Mujicino stajalište o odgovornosti, možda bi se problem dao riješiti potpisivanjem ugovora o oslobađanju od odgovornosti s majkom?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

žž

Kasnije je to povučeno, i u prvi je plan stavljeno milosrđe prema djevojčici i liječniku i svima koji su bili stavljeni u užasnu i nemoguću poziciju. Naći ću link, prvo mi izbacuje milijun zgražanja, i ne mogu naći kasniji razvoj situacija...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje vi pođoste. Amo svi malo stati na loptu. Ifigenija, pobačaja ima i biti će ih deal with it. Bilo bi dobro da imamo klinike za pobačaje, gdje ne bi radili doktori sa problemima savjesti, iz bolnice žene koje žele pobačaj upute tamo, nitko ih ne gleda, ne miješa sa gen.pop. u rodilištu, djecu bi trebalo učiti da ab ima svoje posljedice kako fizičke , tako i psihičke, ne zato jer svaka žena žarko žudi biti majka, nego i čisto prozaičnih kao što su nagle oscilacije hormona, tjelo koje se priprema na trudnoću doživi šok koji može dovesti do depresije, kao i druge vrste stresa.
    Isvetice, ma nisam ja s druge planete, kako mi implicira Mujica. Ima abortusa, gladi, tučnjave, zlostavljanja, alkohola, droge, nuklearnog oružja... živim s time, nisam se bacila na pod i ne urličem naglo pogođena spoznajom da ovaj svijet nije savršen, da se zlo događa, i da se žene ne odlučuju uvijek roditi dijete koje su začele. I znam da su mnoge od njih u tako suludim situacijama da je posve razumno i logično (iako to ne znači uvijek ispravno) tako misliti. No, ako abortus jest šteta i patnja za ženu - nije to kao da odeš na manikuru, da ga ubiješ, nije... - zašto onda pričamo o tome kao da je to super - kao neki rat - eto, posvađaju se dva naroda, pobiju se načisto, odlično, idemo da se pobiju još više, pa svaki put kad se nekom pripuca, nek mu se omogući da se pripuca.
    Jesu li neki narodi napasni na granice - jesu, idu li nam na živce, idu - ali nije rješenje upucati ih kad nam zasmetaju.

Ono što govorim - idemo apostrofirati vrijednosti, potaknuti ljude da misle ludarom koju nose na ramenima - i da djeca znaju tko je sigurna osoba za biti u situaciji da začneš dijete, a tko ne. Ako im damo exit strategiju - to je uvijek onako malo tricky.

Kao što moji imaju kasicu iz koje se magnetom može izvaditi novčić... pa odjednom malo manje štede od planiranog...

Postoje tragične stvari koje nisu u redu, ali prakticiranjem drugog niza stvari koje nisu u redu ne stvaramo harmoniju. A pogotovo normaliziranjem ponašanja koja vode do tragedija...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Isvetice, ma nisam ja s druge planete, kako mi implicira Mujica. Ima abortusa, gladi, tučnjave, zlostavljanja, alkohola, droge, nuklearnog oružja... živim s time, nisam se bacila na pod i ne urličem naglo pogođena spoznajom da ovaj svijet nije savršen, da se zlo događa, i da se žene ne odlučuju uvijek roditi dijete koje su začele. I znam da su mnoge od njih u tako suludim situacijama da je posve razumno i logično (iako to ne znači uvijek ispravno) tako misliti. No, ako abortus jest šteta i patnja za ženu - nije to kao da odeš na manikuru, da ga ubiješ, nije... - zašto onda pričamo o tome kao da je to super - kao neki rat - eto, posvađaju se dva naroda, pobiju se načisto, odlično, idemo da se pobiju još više, pa svaki put kad se nekom pripuca, nek mu se omogući da se pripuca.
    Jesu li neki narodi napasni na granice - jesu, idu li nam na živce, idu - ali nije rješenje upucati ih kad nam zasmetaju.

Ono što govorim - idemo apostrofirati vrijednosti, potaknuti ljude da misle ludarom koju nose na ramenima - i da djeca znaju tko je sigurna osoba za biti u situaciji da začneš dijete, a tko ne. Ako im damo exit strategiju - to je uvijek onako malo tricky.

Kao što moji imaju kasicu iz koje se magnetom može izvaditi novčić... pa odjednom malo manje štede od planiranog...

Postoje tragične stvari koje nisu u redu, ali prakticiranjem drugog niza stvari koje nisu u redu ne stvaramo harmoniju. A pogotovo normaliziranjem ponašanja koja vode do tragedija...

Što sam ja napisala drugačije, izuzev duljine teksta? Tko želi, nek mu je omogućeno, tko ne želi, nek ne sudi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

x na Ifi.
    i na isveticu.
    i na mene
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.01.2013. at 00:18

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Podržavaš li naše momke u Afganistanu? To je jedan plemenit cilj, zaustavljanje ratova,tu temu bi tvoji nadahnuti postovi obogatili i oplemenili, a tiče se svetosti života

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

x na Ifi.
    i na isveticu.
    i na mene

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle, postoji pozitivna diskriminacija žena u zakonu.
    Ide im u korist, a na štetu muškaraca.
    ne, kad se dijete rodi, onda je u zakonu sve tako postavljeno da ide u djetetovu korist. jedna od tih odredaba je da se kao otac tog djeteta gleda onaj muškarac koji je s majkom u braku (bio on biološki otac ili ne).

A žene koje žele same odlučivati o fetusu, ali traže alimentaciju imaju dvostruke kriterije. Zar to podržavaš?

Ifi ima vrlo visoke kriterije, koji nisu s ovog svijeta, ali barem nisu dvostruki
    kao što rekoh. dijete ima pravo na alimentaciju. ne majka. stoga ne vidim razlog da to ne podržavam. alimentaciju traži dijete tj. njegov skrbnik do djetetove 18. god.

ali nije ni bitno da ti to razumiješ, koliko da podbadaš, čisto ono jer ti je dosadno. šteta što nikad nisi osjetio potrebu bilo kojoj temi na ovom topicu prići sa nepatvorenim zanimanjem, a ne animozitetom.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 07.01.2013. at 00:30

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zanimljivo mi je Mujicino stajalište o odgovornosti, možda bi se problem dao riješiti potpisivanjem ugovora o oslobađanju od odgovornosti s majkom?
    Ne bi trebao postojati ugovor, već formular za jednostrano oslobađanje od odgovornosti.

Ženi je dano pravo da bez njegove suglasnosti napravi abortus. U skladu s time muškarac treba imati pravo bez njezine suglasnosti odreči se ikakvih obaveza ako ona odluči zloupotrijebiti njegov spermij koji je slučajno, na prevaru, zbog tvorničke greške prezervativa, zbog nepouzdanog plodnog kalendara, iz nemara, ili čak uz tadašnju privolu prisvojila. (mehanistički gledano)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne, kad se dijete rodi, onda je u zakonu sve tako postavljeno da ide u djetetovu korist. jedna od tih odredaba je da se kao otac tog djeteta gleda onaj muškarac koji je s majkom u braku (bio on biološki otac ili ne).

kao što rekoh. dijete ima pravo na alimentaciju. ne majka. stoga ne vidim razlog da to ne podržavam. alimentaciju traži dijete tj. njegov skrbnik do djetetove 18. god.

ali nije ni bitno da ti to razumiješ, koliko da podbadaš, čisto ono jer ti je dosadno. šteta što nikad nisi osjetio potrebu bilo kojoj temi na ovom topicu prići sa nepatvorenim zanimanjem, a ne animozitetom.
    Bojim se da naprečac donosiš zaključke koji su u mojoj privatnoj sferi (da mi je dosadno i da pristupam temama sa animozitetom).

Razumijem da je zakon postavljen u djetetovu korist, nakon što se dijete rodi. A prva tri mjeseca trudnoće je u ženinu korist, a ne u budućedjetetovu korist. U drugom i trećem trimestru je već malo više u budućedjetetovu korist.
    A u očevu korist nije nikada.
    Tu je nepravda.
    Ne smatram da se trebaju izjednačiti prava oca s pravima djeteta, ali smatram da se trebaju u prva tri mjeseca trudnoće izjednačiti s majčinim pravima ako se radi o dijelovima tijela i dugoročnim posljedicma odluke.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo još malo... milosrđa: link

ifi: link

ne radi se tu o milosrđu prema silovanoj djevojčici.

ali smatram da se trebaju u prva tri mjeseca trudnoće izjednačiti s majčinim pravima ako se radi o dijelovima tijela i dugoročnim posljedicma odluke.
    na koji način bi ti to učinio mujice? ako jedno hoće dijete, drugo neće. reci. čija riječ bi trebala prevagnuti?

jesi li ikad trudnoću kao takvu gledao kao nepravdu? oboje dobiju dijete, samo što muškarac ne mora 9 mjeseci nositi dijete, imati mučnine, debljati se, ne prijeti mu opasnost od recimo trovanja, visokog pritiska i sl. ili da umre pri djetetovom porodu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

lijepo rečeno:
    R.J.: I saw the same behavior in other countries, such as Colombia and Chile, where there been threats of excommunication. In addition to being a strategy which blocks the participation of the religious in their religion, it generates indignation among the Catholics and Christians, and the population in general. In Brazil, this case has mobilized people to say, "If you excommunicate for this case, I want to be excommunicated too." It also generated a huge debate within the Church and within society, because it became symbolic of how cruel the Church can be. Simultaneously, this case became an opportunity for people to talk about abortion and its surrounding circumstances, to air taboos, to realize that there are thousands of other cases of abortions.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na koji način bi ti to učinio mujice? ako jedno hoće dijete, drugo neće. reci. čija riječ bi trebala prevagnuti?

jesi li ikad trudnoću kao takvu gledao kao nepravdu? oboje dobiju dijete, samo što muškarac ne mora 9 mjeseci nositi dijete, imati mučnine, debljati se, ne prijeti mu opasnost od recimo trovanja, visokog pritiska i sl. ili da umre pri djetetovom porodu.
    ničija riječ ne smije prevagnuti.

kao što sam ranije napisao. Svatko treba imati mogućnost odlučiti za sebe.

žena tu mogućnost već ima, a muškarac još nema.

potpuno je nebitno tko se udeblja u tih devet mjeseci i može umrijeti pri porodu ako oboje imaju pravo odlučiti sa samoga sebe.
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.01.2013. at 00:57

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ničija riječ ne smije prevagnuti.

kao što sam ranije napisao. Svatko treba imati mogućnost odlučiti za sebe.

žena tu mogućnost već ima, a muškarac još nema.

potpuno je nebitno tko se udeblja u tih devet mjeseci i može umrijeti pri porodu ako oboje imaju pravo odlučiti sa samoga sebe.
    imaš pravo. kad muškarac bude imao fetus u sebi, onda će on također moći odlučiti - samo za sebe. do tada odlučuje žena samo za sebe.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a ovo da ničija riječ ne smije prevagnuti ne znači ništa. to si samo napisao da nešto napišeš. ali to valjda i sam znaš.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 07.01.2013. at 01:03

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam nikada niti pomislio da bi muškarac imao pravo ženu natjerati da zadrži dijete - nametnuti joj dijete ako ona to ne želi. To je njezino pravo odlučiti.
    Ali isto tako niti ona nema pravo njemu nametnuti dijete ako ga on ne želi. A zakon joj to omogućuje.

zar to podržavaš?

zar doista imaaš tako dvostruka mjerila?

a ovo da ničija riječ ne smije prevagnuti ne znači ništa. to si samo napisao da nešto napišeš. ali to valjda i sam znaš.
    Kako ne bi značilo? Znači da svatko odlučuje za sebe o tome hoće li imati dijete nakon 9 mjeseci ili ne. To je jedino pravedno
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.01.2013. at 01:06

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i sjetimo se ovoga: link

even a non-viable fetus, perhaps already dead but in any case absolutely certain not to survive, is more important than a woman's life.

a sad ću se lijepo pozvati na moje pravo pod br. 2991 i ovim završiti raspravu s mujicom i ifigenijom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imaš pravo. kad muškarac bude imao fetus u sebi, onda će on također moći odlučiti - samo za sebe. do tada odlučuje žena samo za sebe.
    Problem je što joj zakon omogućava da odluči i za njega, a ne samo za sebe.

zar doista nakon toliko ponavljanja nisi shvatila što želim reći?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne bi trebao postojati ugovor, već formular za jednostrano oslobađanje od odgovornosti.

Ženi je dano pravo da bez njegove suglasnosti napravi abortus. U skladu s time muškarac treba imati pravo bez njezine suglasnosti odreči se ikakvih obaveza ako ona odluči zloupotrijebiti njegov spermij koji je slučajno, na prevaru, zbog tvorničke greške prezervativa, zbog nepouzdanog plodnog kalendara, iz nemara, ili čak uz tadašnju privolu prisvojila. (mehanistički gledano)
    Mehanistički gledano, ako žena odluči abortirati, njemu je isto kao da zaštita nije zakazala, u slučaju da odluči zadržati trudnoću, javlja se treća zainteresirana strana, prema tome , baš je ugovor potreban, gdje će oboje pri punoj svijesti pred javnim bilježnikom dati izjave u kojoj ona prihvaća svu odgovornost i obaveze koje za sobom povlači ta odluka, on potpisuje odricanje svih odgovornosti i prava kao roditelj, razmijene povijest bolesti i to je to. Crno na bijelo pred javnim bilježnikom

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam nikada niti pomislio da bi muškarac imao pravo ženu natjerati da zadrži dijete - nametnuti joj dijete ako ona to ne želi. To je njezino pravo odlučiti.
    Ali isto tako niti ona nema pravo njemu nametnuti dijete ako ga on ne želi. A zakon joj to omogućuje.

zar to podržavaš?

zar doista imaaš tako dvostruka mjerila?

Kako ne bi značilo? Znači da svatko odlučuje za sebe o tome hoće li imati dijete nakon 9 mjeseci ili ne. To je jedino pravedno
    po peti put: ne nameće ona ništa. dapače, čak i ako neće da mu "nameće" očinstvo, jer ga se gnuša i ne želi čuti za njega i misli da djetetu takav otac i ne treba i bolje da ga ne upozna i ne trebaju joj njegovi novci, zakon ju prisiljava. i centar preuzima tužbu u ime djeteta. to je djetetovo pravo, što god mater ili ćaća mislili. možda i ta žena smatra da nije pravedno da mogućnost ab postoji samo do 10 (ili 12.) tjedna. i ne smatra da je pravedno nakon tog roka morati roditi dijete. i brinuti se o njemu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isvetica, ne vidim zašto bi ona u tome morala sudjelovati.
    Ako ona može bez njega otići na abortus, on treba moći bez nje otići do javnog bilježnika i odreći se svih roditeljskih prava i odgovornosti. Bez njezinog pristanka. I da ona nema pravo njegov identitet odati djetetu.

Sve dok ne bude tako, žene i muškarci nisu ravnopravni.

Pa se nadam da će se u okviru borbe za ravnopravnost i jednakost spolova i ovo na pravedan način jednog dana riješiti.
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.01.2013. at 01:17

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mehanistički gledano, ako žena odluči abortirati, njemu je isto kao da zaštita nije zakazala, u slučaju da odluči zadržati trudnoću, javlja se treća zainteresirana strana, prema tome , baš je ugovor potreban, gdje će oboje pri punoj svijesti pred javnim bilježnikom dati izjave u kojoj ona prihvaća svu odgovornost i obaveze koje za sobom povlači ta odluka, on potpisuje odricanje svih odgovornosti i prava kao roditelj, razmijene povijest bolesti i to je to. Crno na bijelo pred javnim bilježnikom
    to pravo i obavezu on ima prema rođenom djetetu, ne prema ženi s kojom će imati coitus. tako da to otpada u startu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po peti put: ne nameće ona ništa. dapače, čak i ako neće da mu "nameće" očinstvo, jer ga se gnuša i ne želi čuti za njega i misli da djetetu takav otac i ne treba i bolje da ga ne upozna i ne trebaju joj njegovi novci, zakon ju prisiljava. i centar preuzima tužbu u ime djeteta. to je djetetovo pravo, što god mater ili ćaća mislili. možda i ta žena smatra da nije pravedno da mogućnost ab postoji samo do 10 (ili 12.) tjedna. i ne smatra da je pravedno nakon tog roka morati roditi dijete. i brinuti se o njemu.
    ne kažem ja da je u tom slučaju žena nepravedna.

nepravedan je zakon. prema muškarcu. jer mu ne dozvoljava da se u prva tri mjeseca trudnoće izvuće iz situacije, kao što njoj dozvoljava.

treba promijeniti zakon, da se prava muškaraca izjednače s pravom žena. Kao što lijepo dogovaram s isveticom. ako želimo jednakost.....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to pravo i obavezu on ima prema rođenom djetetu, ne prema ženi s kojom će imati coitus. tako da to otpada u startu.

ne bi li slijedom te logike trudna žena imala pravo i obvezu roditi to dijete?

zakon kaže da nema tu obvezu. dakle, i muškarcu se mora dati tri mjeseca roka da se oslobodi te obveze.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako ona može bez njega otići na abortus, on treba moći bez nje otići do javnog bilježnika i odreći se svih roditeljskih prava i odgovornosti. Bez njezinog pristanka. I da ona nema pravo njegov identitet odati djetetu.

Pa se nadam da će se u okviru borbe za ravnopravnost i jednakost spolova i ovo na pravedan način jednog dana riješiti.
    Tebi je jasno da je to između ostalog uvedeno između ostalog i radi ravnopravnosti spolova u onome ,:pardonmajfrenš:, poslije jebanja nema kajanja, dotad se velikom dijelu muške populacije živo fućkalo za zaštitu, kad ih je uhvatilo za novčanik, malo su se zamislili

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dijete ima pravo prema konvenciji da sazna ime svog oca. opet ponavljam - nije ona tu bitna, nego djetetovo pravo na roditelja i pravo na obaveze tog roditelja.

i jedino pravo koje dijete ima je na alimentaciju i te rijetke susrete. to je nepravda prema djetetu. a u ogromnom broju te alimentacije i tih susreta ne bude, pa dijete faktički odrasta bez oca. to je nepravda prema djetetu.

u okviru borbe za ravnopravnost još uvijek je ogroman broj majki koji sami odgajaju djecu. oca ni na durbin. imao zakonsku obavezu ili ne. pa čak i u slučajevima da se radi o željenoj djeci. ali o tome mujica ne brine.

Stranica 5 od 101 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •