Stranica 55 od 101 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se slažem s jen, koji put mi je teško uopće "nachvollziehen" takve postove, pa sam zbog svog nekog "poštenja" rekla što sam mislila na temu "mi, slobodnomisliteljice". I ja imam svoj način argumentiranja i volila bi da se i to poštuje, pa neka bila možda nekome "nesvrstana" - tu sam di jesam, danas i sada.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    storma,
    moja namjera nije bilo nikog etiketirati nit prozivati, nego samo pokazati paralele. nedoumice koje muče cvijetu - kao ireligioznu osobu - ne muče samo ireligiozne kao takve (jednom mi je jedna žena rekla da se izjašnjava kao agnostik, iz poštovanja prema vjernicima. jer ako bi se izjašnjavala kao ateist, to bi ih navodno... uvrijedilo?!?! kako objasniti ovakav stav?).

.
    ipak si fulala poantu
    imam ja raznih nedoumica, al ovo nije jedna od njih. ne mislim da moj ateizam vrijeđa vjernike. odnosno, možda nekog i vrijeđa nemam pojma. no nakon nebrojeno redaka koje sam napisala na ovom forumu, o ateizmu, kritike crkve i popova, budimo fer i korektni, imali smo i radikalne teze o kojima se raspravljalo, religiji kao izvoru svih zala, zabrani vjeronauka, ne u školi nego i u crkvi, itd pa ne pamtim baš regimente uvrijeđenih vjernika. mislim, post ti je iz neba pa u rebra, kao da se netom prije razvila rasprava s npr. pinguicom (sori ako čitaš što te spominjem). pa bih još razumjela.

ono što smatram je da te ateizam ne čini automatski slobodnim. a odlazak na misu nedjeljom sputanim. kad već uspoređujemo, to što si pripadnik lgbt zajednice ne znači da si slobodan u razmišljanjima, a ako si žena, majka i kraljica - mam si sputan.

još bih ja o tome, al me prisustvo storme na topiku čini lagano neuroznom, a ne bih da se ključa. storma

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cvijeta73, nikad nitko nije ni tvrdio da ateizam znaci da si slobodan. slobodna misao je prijevod rijeci free thinker a ona znaci (uzet cu def iz wiki): Freethought is a philosophical viewpoint that holds opinionsFreethought is a philosophical viewpoint that holds opinions should be formed on the basis of logic, reason, and empiricism and not authority, tradition, or other dogmas.

ovo polako gubi svaki sportski smisao.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

stvarno mi nije jasno, storma, sto mi zamjeras. pa se povlacim sa rasprave.
    Nema potrebe za povlačenjem. Neshvaćena sam, pa ću pokušati još jednom. Koliko Ifigenija u žaru rasprave krene na jednu stranu, toliko ti nekad odeš na drugu. Ne sviđaju mi se implikacije koje iz takvih stavova prolaze. Svi koji smo ovdje želimo raspravljati, izlaziti iz okvira, učiti, no znači li to da mora postojati samo jedno ispravno mišljenje? A ako se netko ne slaže, onda nije da se ne slaže samo s tim, već je odmah protiv žena, crnaca, homoseksualaca, roma i svih manjina?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Freethought holds that individuals should not accept ideas proposed as truth without recourse to knowledge and reason. Thus, freethinkers strive to build their opinions on the basis of facts, scientific inquiry, and logical principles, independent of any logical fallacies or the intellectually limiting effects of authority, confirmation bias, cognitive bias, conventional wisdom, popular culture, prejudice, sectarianism, tradition, urban legend, and all other dogmas. Regarding religion, freethinkers hold that there is insufficient evidence to support the existence of supernatural phenomena.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cvijeto

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Freethought holds that individuals should not accept ideas proposed as truth without recourse to knowledge and reason. Thus, freethinkers strive to build their opinions on the basis of facts, scientific inquiry, and logical principles, independent of any logical fallacies or the intellectually limiting effects of authority, confirmation bias, cognitive bias, conventional wisdom, popular culture, prejudice, sectarianism, tradition, urban legend, and all other dogmas. Regarding religion, freethinkers hold that there is insufficient evidence to support the existence of supernatural phenomena.
    Pa dobro, ova definicija je vrlo onako...nesadržajna. Tko će za sebe reći da čini logičke greške?

A u vezi mišljenja da su empiricizam, "činjenice", logički principi itd. imuni na predrasude i dogme, uvijek se sjetim ovog teksta zanimljivog naziva - Dvije dogme empiricizma.

http://en.wikipedia.org/wiki/Two_Dogmas_of_Empiricism

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koji smo ovdje želimo raspravljati, izlaziti iz okvira, učiti, no znači li to da mora postojati samo jedno ispravno mišljenje? A ako se netko ne slaže, onda nije da se ne slaže samo s tim, već je odmah protiv žena, crnaca, homoseksualaca, roma i svih manjina?
    oprosti ali ovo nema veze s vezom. lgbtiq. zene i crnce sam navela kao primjer da su imale iste nedoumice kao ireligiozne osobe. to je moj argument, ali ne mora se cak ni on prihvatiti. nikad nisam insinuirala to sto ti pises.

jedino sto ne smatram da je naziv slobodouman pretenciozan. navela sam prvo razlog zasto sam pocela koristiti taj termin a evo ovim def navodim i arg ad rem. osim sase i zuske svi nisu suglasni i ok. shvatila sam poruku. time je za mene ova prica zavrsena.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je u toj def ionako najupecatljivija rijec "strive to". i bez ulaska u dublje filozofske analize to bi otprilike bilo to sto za mene znaci taj pojam i zasto stoga nemam problem ga koristiti (za sebe).

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ok, jedino se vertex izjasnila da joj izrazito smeta taj pojam, mi svi drugi smo isto manje-više ok. Ovo sve je sad, ajde, kad je vlak već krenuo...
    Nema potreba za hard feelingsima, bar po meni.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

oprosti ali ovo nema veze s vezom. lgbtiq. zene i crnce sam navela kao primjer da su imale iste nedoumice kao ireligiozne osobe. to je moj argument, ali ne mora se cak ni on prihvatiti. nikad nisam insinuirala to sto ti pises.

jedino sto ne smatram da je naziv slobodouman pretenciozan. navela sam prvo razlog zasto sam pocela koristiti taj termin a evo ovim def navodim i arg ad rem. osim sase i zuske svi nisu suglasni i ok. shvatila sam poruku. time je za mene ova prica zavrsena.
    Opraštam :kez:
    Vjerujem da nisi inisuinirala. Samo kažem kako se može iščitati. Kritički odmak je nekad dobar.
    Dio o tome je li naslov topica pretenciozan ili nije me ne zanima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ok, jedino se vertex izjasnila da joj izrazito smeta taj pojam, mi svi drugi smo isto manje-više ok. Ovo sve je sad, ajde, kad je vlak već krenuo...
    Nema potreba za hard feelingsima, bar po meni.
    sve je to meni jasno i nemam nikakvih hard feelingsa. samo navodim sto ste i same napisale. nakon sto se po drugi put povela prica oko te rijeci razumijet ces da meni to "manje-vise" nije dovoljno. lakse mi je izbaciti iz upotrebe tu rijec nego se naganjavati kako se koja od vas izjasnila.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ok, jedino se vertex izjasnila da joj izrazito smeta taj pojam
    Ovo je prilično pojednostavljenje onoga što sam napisala, čisto for the record, ali nema razloga da ponovno objašnjavam, dosta je bilo svima.
    U svakom slučaju, ne vidim zašto netko ne bi sebe nazivao slobodnomisliteljem. I ne prihvaćam da je jedini razlog zašto se netko ne želi svrstavati u grupu prisnih slobodnomisliteljica taj da se usr'o u gaće od pritiska većine.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sve je to meni jasno i nemam nikakvih hard feelingsa. samo navodim sto ste i same napisale. nakon sto se po drugi put povela prica oko te rijeci razumijet ces da meni to "manje-vise" nije dovoljno. lakse mi je izbaciti iz upotrebe tu rijec nego se naganjavati kako se koja od vas izjasnila.
    ok

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

baš mi je drago jen, da neke zanimljive linkove izvlačiš. još da mi je vremena da ih pročitam. možda u nedjelju uz jutarnju kavicu
    uživam što svako toliko naleti neki zanimljivi link na ovom pdf-u. i sretna sam kad je nešto dovoljno uvjerljivo da promijenim svoj dotadašnji stav.

s druge strane, malo mi je dosadnjikava ta rasprava o slobodnomisliteljicama i politički korektnom izražavanju. totalno je neproduktivno.
    mislim da svi na ovom pdf-u stremimo tome da slobodno razmišljamo i ne tražimo u dogmama rješenje. sad je samo pitanje smatramo li da je to što stremimo dovoljno.

u svoje vjerničko vrijeme sam imala problema s ispovjedi iz razloga što na kraju kažeš "i čvrsto odlučujem da ću se popraviti i da neću više griješiti". zato mi je to i kao djetetu bilo besmisleno - jer nikad nisam odlučila da neću više griješiti. što to uopće znači da neću više griješti? jedan me svećenik onda uvjeravao da je važno stremiti da više ne griješim i da je to dovoljno.

slično mi i s ovim. netko to doživljava na jedan način, netko na drugi, al važno je da ovo bude kreativno i da možemo nešto naučiti jedne od drugih.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Baš mi je drago da ti je drago

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    s druge strane, malo mi je dosadnjikava ta rasprava o slobodnomisliteljicama i politički korektnom izražavanju. totalno je neproduktivno.
    mislim da svi na ovom pdf-u stremimo tome da slobodno razmišljamo i ne tražimo u dogmama rješenje.
    potpis, ovo je meni jedino na pameti dok čitam prepisku zadnjih par dana.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne vidim u čemu je problem s Emsinim postom. To je njen način razmišljanja i argumentiranja, pa nije joj to prvi ovakav post... Zbog tog stila koji je i meni blizak, kad sam došla na forum, poželjela sam s Emsom na ovaj način i o tim temama razgovarati na nekom topicu gdje se neće stalno skakati i tražiti tumačenja i isprike. Ne, naravno, samo s Emsom, ima i drugih upečatljivih forumašica, dio njih se svakako našao ovdje.

Čini mi se da se ovaj topic gleda pod povećalom, ali to je još jedan dokaz da je potreban.
    nema predaje! što bi rekla GA

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    i pjevam u crkvenom zboru
    moje dijete nije pjevalo u crkvenom, nego običnom, dječjem zboru. ali su pjevale (glazbeno dosta zahtjevne) vjerske tj. božićne pjesmice (tad se prvi put susrela s pojmom: isus je naš pastir, što ju je eto začudilo, jer "to znači da su ljudi ovce" ). sa zborom su posjetili crkvu i tamo je voditeljica zbora rekla da se prekriže/pomole/kleknu... što već. i onda se moje dijete moralo outati da ona nije vjernica (čak je outala i frendicu joj ) i da to neće učiniti (niti zna kako se pomoliti). voditeljica je začuđeno odgovorila da se onda ima pristojno ponašati u crkvi, što je također zbunilo malu, jer naravno da će se pristojno ponašati (nije prvi put na misi).

najkasnije s polaskom u školu roditelji se moraju pozicionirati - pa eto, ako nisu do tada, a onda im se pod nos stavi papirčić s pitanjem o vjeronauku.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

odlično predavanje: video muški feminist govori o muškom nasilju nad ženama

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

link na temu vjeronauka i djece ireligioznih roditelja, taman tema za ovaj topic: pravo na informirani izbor

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jučer sam malo škicala ovu seriju na nat geo

http://tvblogs.nationalgeographic.co...rise-to-power/

čini mi se dosta zanimljiva. nisam gledala već sam više slušala dok sam radila nešto deseto. uglavnom, kažu da su priče i brojke o kršćanskim progonima debelo pretjerane, te da su neki kršćani gotovo navaljivali da ih se pogubi kao mučenike pa im je neki car (ne sjećam se koji) rekao - ajde se bacite u rijeku i povješajte ako vam je do smrti, a mene pustite na miru.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čini mi se dosta zanimljiva. nisam gledala već sam više slušala dok sam radila nešto deseto. uglavnom, kažu da su priče i brojke o kršćanskim progonima debelo pretjerane, te da su neki kršćani gotovo navaljivali da ih se pogubi kao mučenike pa im je neki car (ne sjećam se koji) rekao - ajde se bacite u rijeku i povješajte ako vam je do smrti, a mene pustite na miru.
    Je l to montipajtonovska zezancija ili top zbilja netko tvrdi?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To zbilja netko tvrdi. Idem probati iskopati.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Povjesničar je dr. michael scott.

sad sam malo guglala koji bi to bio rimski car, pa sam našla ovo na wiki pod Persecution of Christians, to je vjerojatno zapravo ovaj neki konzul.

Overall, Roman governors were more interested in making apostates than martyrs: one proconsul of Asia, Arrius Antoninus, when confronted with a group of voluntary martyrs during one of his assize tours, sent a few to be executed and snapped at the rest, "If you want to die, you wretches, you can use ropes or precipices."[11]

Tkđ se sjećam da su rekli da do bar 150 g. n.e. nema traga nikakvim progonima.

Nama je i na faksu jedna profesorica rekla da suprotno popularnom mišljenju, kršćani nisu pokapali svoje mrtve u katakombama zboh straha od progona, već zbog skupog zemljišta.
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 06.05.2013. at 15:42

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo još s wiki

Christians sometimes offered themselves up for punishment, and the hearings of such voluntary martyrs were conducted in the same way.

Although the general consensus of scholars is that relatively few Christians were actually executed,[citation needed] the experience of persecution and martyrdom would be memorialized by successive generations of Christians and thereby become a central feature of their self-understanding continuing even to modern times. Thus, many Christians would come to view persecution as an integral part of the Christian experience. The implications of this self-image have had far-reaching ramifications, especially in Western cultures.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bangladeš:
    http://m.welt.de/article.do?id=polit...cid=Startseite

"Neben einem strikteren Blasphemiegesetz, das die Todesstrafe vorsehen soll, wollen sie unter anderem "jegliche ausländische Kultur verbieten", dazu das "freie Mischen von Männern und Frauen", aber auch Gedenkveranstaltungen bei Kerzenschein. Islamische Erziehung soll für alle Schulkinder Pflicht werden und es sollen keine Skulpturen mehr an Kreuzungen und Hochschulen im Lande errichtet werden. Und vor allem: Frauen sollen nicht mehr außerhalb des Hauses arbeiten und möglichst nichts mehr zu sagen haben."

Ukratko - nekoliko stotina tisuca fundamentalista u zemlji u kojoj je zena premijerka traze: uvodjenje smrtne kazne, ukidanje kulture stranaca, medju ostalim slobodno mijesanje muskaraca i zena, komemoracije uz svijece. Obvezni islamski odgoj u skoli, e sad nek me netko ispravi- zabrana skulptura na krizanjima i u srednjim skolama? Zene ne smiju raditi izvan kuce i ne bi trebale govoriti ni o cemu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I da uzvikuju - objesiti ateiste!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sreća naša da živimo gdje živimo.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Posljednje uređivanje od mama courage : 07.05.2013. at 01:47

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Emsa, super su ti linkovi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pogledala 1. link, super je, drugi ću malo kasnije.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dežulović
    U ime obitelji

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

super

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sad sam ovo pročitala, vrijedi vremena! Od definicija nereligioznih osoba, preko iskustava roditelja i djece, do podataka po županijama... (Nisam ni znala koliko mi je županija kulerskija od ostalih po pitanju pohađanja vjeronauka ))

Svakako bacite oko!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cini mi se da andreu poznajem?
    (jednu od anketiranih)
    Posljednje uređivanje od ivarica : 07.05.2013. at 16:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam ovo pročitala, vrijedi vremena! Od definicija nereligioznih osoba, preko iskustava roditelja i djece, do podataka po županijama... (Nisam ni znala koliko mi je županija kulerskija od ostalih po pitanju pohađanja vjeronauka ))

Svakako bacite oko!
    Bacila sam i ja, fakat je OK i rješava puno onih dilema što sam ja, zapravo, agnostik, ateist itd. itd. emso- hvala! A propos kulerskije - dovoljno ti je bacit oko na terra magicu, pa je sve kristalno jasno... sasvim druagčije je to iz perspektive te, pa iz persektive Rijeka, Gospić, Slavonija, ST, Zagreb - sve su to jako velike razlike, i kladim se da se vide i u ovom istraživanju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.05.2013. at 17:47

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    (jednu od anketiranih)
    može lako biti da poznaš i jelenu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

može lako biti da poznaš i jelenu.
    Ja pak poznam i tebe i Ivaricu, al nisam anketirana i ne poznam Andreu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pak poznam i tebe i Ivaricu, al nisam anketirana i ne poznam Andreu
    ne mislim na tebe nego na anketiranu jelenu. pretpostavljam da poznaš i ti tu jelenu. a time i andreu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je, poznam i jelenu i jelenu

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    (jednu od anketiranih)
    I ja sam odmah skontala Andreu

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zanimljivo za pročitat ovo gore. Ali i sa tako velikim postotcima (u nasoj skoli jos i veci) sve moze proci bez problema. Ja stvarno mislim da ne treba unaprijed ici sa tim kako ce biti teska drama ako dijete nece pohadati vjeronauk pa cak ako je i jedino u razredu. Naravno, jasno je da su djeca razlicita i da ne reagiraju isto. Ja imam dvije poznanice cija djeca jedina u razredu ne idu, i moje dijete takoder, i sve 3 imamo pozitivna iskustva.
    Htjela bih odgovoriti ini33 na pitanje o tome jesmo li ponudili izbor, nismo, mm i ja smo se slagali u toj odluci u potpunosti i nije nam opcija izbora niti pala na pamet. Kao sto mi je potpuno razumljivo da i u suprotnom slucaju roditelji odlucuju za 6-godisnje dijete. Nas dvoje nismo odgojeni u vjeri, nismo nikad vjeru trazili niti imali potrebu za njom pa bih se ja osobno osjecala licemjerno u situaciji da smo ga upisali. Tako i on to osjeca i vidi i to je prihvatio kao nesto skroz prirodno, svi idu, on ne ide i to je to. U skoli je sve proslo ok, vjerouciteljica je super, jedne godine je imao rupu u nastavi, ali mi smo bili spremni na to, odradili smo to. Ove godine kad ujutro moze ostat spavat duze onda mu je naravno gust
    Inace sve stvari vezane uz djecu propitujem i analiziram, ovdje sam bas bila sigurna.
    E sad, ako roditelji nisu nacisto sami sa sobom ili nisu usuglasili stavove, to je onda druga stvar.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Konačno sam pogledala linkove.
    Hvala.

I ja poznam Andreu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne mislim na tebe nego na anketiranu jelenu. pretpostavljam da poznaš i ti tu jelenu. a time i andreu.
    Ocito nisam bila procitala tekst

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, darva! Mi smo sigurni u to što jesmo i kako želimo odgajati dijete, meni je težak taj moment ono super, konačno škola (moja jedva čeka) i već na početku ta obrazlaganja, a moja mala je tip da će jako puno pitat zašto i kako ona ne ide gdje svi idu, nije tip od "a, OK, točka", ona je prije tip od "a zašto, a zašto, a zašto" pa se pokušavam pripremit. Mislim, nedavno smo bili u Vukovaru, slučajno je čula (radijske vijesti) onako emotivno nabijen govor da "neki nisu dobrodošli u Vukovar" pa me danima ispitivala oko toga tko nije dobrodošao, jesmo li mi dobrodošli, zašto, kako itd.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Mislim, nedavno smo bili u Vukovaru, slučajno je čula (radijske vijesti) onako emotivno nabijen govor da "neki nisu dobrodošli u Vukovar" pa me danima ispitivala oko toga tko nije dobrodošao, jesmo li mi dobrodošli, zašto, kako itd.
    Ajme koma.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Akcija Sekularne hrabrosti nastavlja se i danas: s riječima ohrabrenja svim ireligioznim (a možda još neodlučnim) roditeljima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja bih ohrabrila roditelje da ne upisuju djecu na vjeronauk. Tim više što će to, po svoj prilici, ispast puno lakše nego što mislite. Ne idealno, da se razumijemo, vjerojatno će biti stvari koje će vam ići na živce i zbog kojih ćete željeti reagirati pa i reagirati. Ali nemojte misliti da je to kao onoj maloj Bell s kraja onog linka. Za takvo nešto je trebala prava hrabrost, a za ne poslati dijete na vjeronauk treba vam tek mrvicu nekonformizma.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se s darvom i vertex. Kod nas je bilo isto tako, nismo nudili izbor.

Ina, sto si sigurnija u ispravnost svoje odluke (sa svih aspekata) to ce ti biti jednostavnije dati joj zadovoljavajuce obrazlozenje.

Moj je jedino najmladi malo patio zbog drustvenog pritiska, ali prosli smo i kroz to. Jucer mi se pohvalio da je nakon svoje nastave pricekao uciteljicu vjeronauka da je pita je li Imhotep bio bog

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •