Stranica 58 od 101 PrviPrvi ... 848565758596068 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne moraju ih nadzirati i čuvati, ali nije u redu da moraju dva puta tjedno po 45 minuta zujati po hodnicima besposleni. Meni je to i na faksu išlo na živce, a kamoli sa 14 godina. Dakle - moraju im pružiti mogućnost da provedu smisleno to vrijeme, u knjižnici, u informatičkoj učionici, a ne nacesti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aha, pardon Mima, vidim da ti je kod starijih problem prazni hod, a ne sigurnost. Ja mislim da je to ok, neka malo praznog hoda. Taj argument da im vrijeme nije organizirano nekako mi se uvijek čini malo isforsiran. Imam dojam da djecu malo pretvaramo u projekt,kad nam je problem progluvare 45 minuta.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraju ih nadzirati i čuvati, ali nije u redu da moraju dva puta tjedno po 45 minuta zujati po hodnicima besposleni. Meni je to i na faksu išlo na živce, a kamoli sa 14 godina. Dakle - moraju im pružiti mogućnost da provedu smisleno to vrijeme, u knjižnici, u informatičkoj učionici, a ne nacesti.
    Da, skužila sam, ali se ne slažem. Mislim da je dangubljenje s prijateljima jako korisno :D.
    edit: super se oni zabavljaju, daleko je to od praznog i beskorisnog vremena
    Što ne znači da ne bi bilo ok ponuditi u najmanju ruku otvorenu knjižnicu - moji to i imaju.
    Posljednje uređivanje od vertex : 16.05.2013. at 11:24

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nema to nikakve veze sa projektom, i nije meni problem da je dijete besposleno 45 minuta, nego to može biti problem djetetu, a trebao bi biti problem i školi.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za male se slažem, za velike ne baš.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Očito ne poznaješ djecu kojoj ne ide dangubljenje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Očito ne poznaješ djecu kojoj ne ide dangubljenje.
    Moguće.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je super.
    Odlično, hvala, Zuska!!!!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni tu nije problem dangubljenje, već odnos prema učenicima koji nisu upisali vjeronauk. Opcije sjedenja u hodniku ili na satu vjeronauka pokazuju nepoštivanje prema učenicima i roditeljima koji nisu upisali upravo taj izborni predmet. Ako dijete ima opciju knjižnice, ali se odluči da će tih 45 minuta prozujati na klupici ispred škole, neka mu, ali knjižnica ili nešto drugo jednako primjereno, mora biti ponuđeno uvijek. Ovako se stvara osjećaj da su ti učenici učenici drugoga reda. Osim toga, upravo zbog toga do roditelja upisuje svoju djecu na vjeronauk jer ne žele da im djeca sjede na hodniku zbog vjeronauka. To nije pravedno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali zapravo Mima, iako smo off topic, poznajem. Vlastitog sina, srednjeg. Kad smo ustanovili da taj zavija i kuka ako nema nekog da ga zabavlja i nečeg što bi radio, pogotovo ako mu stariji brat nije blizu, te mu je dooosadno, baš smo se potrudili da ne njegujemo takvo ponašanje nego da ga naučimo da se sam snalazi (a bilo mu je već 5-6 godina). To je za njega bilo jako korisno.
    I sad kad razmišljam, da mi petaš ne zna što bi sa sobom 2 puta tjedno po 45 minuta, pogotovo ako ima društvo, smatrala bih da mi je posao da ga osposobim da zna to savladati na za njega zadovoljavajući način.
    (Neovisno o uzroku postojanja rupa u rasporedu, i mom neslaganju s održavanjem vjeronauka u školi unutar rasporeda.)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni tu nije problem dangubljenje, već odnos prema učenicima koji nisu upisali vjeronauk. Opcije sjedenja u hodniku ili na satu vjeronauka pokazuju nepoštivanje prema učenicima i roditeljima koji nisu upisali upravo taj izborni predmet. Ako dijete ima opciju knjižnice, ali se odluči da će tih 45 minuta prozujati na klupici ispred škole, neka mu, ali knjižnica ili nešto drugo jednako primjereno, mora biti ponuđeno uvijek. Ovako se stvara osjećaj da su ti učenici učenici drugoga reda. Osim toga, upravo zbog toga do roditelja upisuje svoju djecu na vjeronauk jer ne žele da im djeca sjede na hodniku zbog vjeronauka. To nije pravedno.
    Bez daljnjega, s ovim se slažem. Mi smo malo skrenule u odgojne vode, i općenitije školske situacije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se s vertex.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bas to zuska! nije stvar u tome da li ja smatram da djeca u 3. razredu trebaju provesti neko vrijeme bez nadzora, nego da to ne bi trebalo biti nametnuto kao jedina mogucnost dok su drugi na vjeronauku. u krajnjoj liniji, sto je s malim katolicima? kada oni dangube? jako me zanima kako ce to izgledati u v. skoli, od jeseni. iskreno, meni je stvarno suludo da skola moze tako oprati ruke, kao u slucaju tanje b, i mrtva hladna kao jedinu suvislu opciju nuditi sjedenje na satu vjeronauka. znam da nismo uredjeno drustvo, ali zar ne postoji bas niakav zakon ili propis na koji se mozemo pozvati?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zuska, točno to!

Inače, moj brat je u osnovnoj školi za vrijeme vjeronauka išao kući pa bi se poslije vratio na nastavu. Ali on je tad bio 7. razred, i to su bile rane 90-te, druga atmosfera. Nekako ne bih očekivala (a ne bih ni željela) da škola pusti učenika nižih razreda da pod nastavom ide kući i vraća se, bez obzira na to što stanujemo preko puta škole. A i to nije rješenje za ostale, samo za njega jednoga (koji, doduše, očito jedini ima mamu kojoj vjeronauk stvarno smeta ).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    I sad kad razmišljam, da mi petaš ne zna što bi sa sobom 2 puta tjedno po 45 minuta, pogotovo ako ima društvo, smatrala bih da mi je posao da ga osposobim da zna to savladati na za njega zadovoljavajući način.
    (Neovisno o uzroku postojanja rupa u rasporedu, i mom neslaganju s održavanjem vjeronauka u školi unutar rasporeda.)
    A što ako nema društvo? Ja niti za sebe, odraslu osobu, nemam ideju kako bih na zadovoljavajući način savladala 2x45 minuta tjedno boravka na školskom hodniku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je alternativa za one koji ne idu na vjeronauk preduvjet da vjeronauk bude školski predmet - kao što je preduvjet postojanje vjeroučitelja. Jednostavno, bez toga se, po mom mišljenju, nastava vjeronauka u školi ne bi smjela održavati. Dakle, kad je vjeronauk uveden u škole osigurani su učitelji, učionice, pa je tako morala biti osigurana i alternativa za one koji neće ići.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bez društva je sigurno dosadnije, a hodnik ne bi smio biti opcija ni u kojem slučaju. Možda sam te krivo razumjela, kad si pisala o nuđenju alternative, ja sam shvatila da govoriš o sadržaju, strukturiranom vremenu? Po meni, treba postojati primjerena prostorija za boravak, u kojoj dijete može nešto raditi, pročitati, poigrati se s nečim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja osobno mislim da bi trebala biti ponuđena i neka vrsta sadržaja, ali mi je jasno da se sa tim mnogi roditelji, a pogotovo djeca ne bi složili.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja mislim da je alternativa za one koji ne idu na vjeronauk preduvjet da vjeronauk bude školski predmet - kao što je preduvjet postojanje vjeroučitelja. Jednostavno, bez toga se, po mom mišljenju, nastava vjeronauka u školi ne bi smjela održavati. Dakle, kad je vjeronauk uveden u škole osigurani su učitelji, učionice, pa je tako morala biti osigurana i alternativa za one koji neće ići.
    e, ali to nije tako jednostavno. zašto? zato što vjeronauk nije izborni predmet. de jure jest, al de facto - nije.
    preduvjet za održavanje informatike u školi je - učitelj iz informatike i učionica za informatiku.
    preduvjet nije alternativa za one koji ne idu na informatiku.
    ali, problem s vjeronaukom je taj što dijete, a niti roditelji jednostavno ne mogu birati hoće li dijete ići na vjeronauk ili neće ići, pa sagledavati sve ove minuse neodlaska na vjeronauk - i onda odlučiti. kao što to mogu s informatikom i talijanskim. jednostavno - ne mogu birati. ja ne mogu birati hoće li moja djeca ići na vjeronauk, kao što roditelji katolici isto tako ne mogu odabrati opciju nedolaska na školski vjeronauk.
    i zato, vjeronauku nije mjesto u školi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih rekla da vjeronauku nije mjesto u redovitoj satnici, a obzirom na to da ima ili je bilo situacija da djeca koja ne idu na vjeronauk imaju problema, možda mu nije mjesto niti u školi. Inače obzirom na ogromni broj djece koja idu na vjeronauk mi je sasvim ok da školska zgrada za to pruži logistiku. No, ako se situacija kakvu imamo ne može mijenjati radi međudržavnih ugovora, alternativa se u svakom slučaju može ponuditi (a vidim da i ministarstvo prosvjete ima takve planove za budućnost)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, ali to nije tako jednostavno. zašto? zato što vjeronauk nije izborni predmet. de jure jest, al de facto - nije.
    preduvjet za održavanje informatike u školi je - učitelj iz informatike i učionica za informatiku.
    preduvjet nije alternativa za one koji ne idu na informatiku.
    ali, problem s vjeronaukom je taj što dijete, a niti roditelji jednostavno ne mogu birati hoće li dijete ići na vjeronauk ili neće ići, pa sagledavati sve ove minuse neodlaska na vjeronauk - i onda odlučiti. kao što to mogu s informatikom i talijanskim. jednostavno - ne mogu birati. ja ne mogu birati hoće li moja djeca ići na vjeronauk, kao što roditelji katolici isto tako ne mogu odabrati opciju nedolaska na školski vjeronauk.
    i zato, vjeronauku nije mjesto u školi.
    X

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja bih rekla da vjeronauku nije mjesto u redovitoj satnici, a obzirom na to da ima ili je bilo situacija da djeca koja ne idu na vjeronauk imaju problema, možda mu nije mjesto niti u školi. Inače obzirom na ogromni broj djece koja idu na vjeronauk mi je sasvim ok da školska zgrada za to pruži logistiku. No, ako se situacija kakvu imamo ne može mijenjati radi međudržavnih ugovora, alternativa se u svakom slučaju može ponuditi (a vidim da i ministarstvo prosvjete ima takve planove za budućnost)
    potpisujem.
    i meni je ok da škola ponudi svoje prostorije, ali onda da ju se plati sa korištenje tih prostorija.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moze pitanje?
    mozda padam s marsa, ali gdje je uciteljica za vrijeme vjeronauka?
    nama su rekli da ce uciteljica biti s djecom koja nece ici na vjeronauk u knjiznici ili u nekom razredu.
    i to mi je prihvatljivo. tocnije, jedino prihvatljivo.

jer ako se djeca ne mogu za vrijeme turnusa i trajanja nastave poslati van u hodnik kao "kazna" kako se onda mogu "poslati" djeca koja imaju rupu u satu, narocito tako mala?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je super.
    i meni. jedan od najuvredljivijih pitanja mi je upravo broj 5. i to kad se upita u tom jednom određenom tonu, a posebice kad dođe od ljudi za koje si mislio da su ti prijatelji... "što će vam ateističke grupe? šta će vam ateističke konferencije? šta vi tamo radite?" ono, jedemo malu djecu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    moze pitanje?
    nama su rekli da ce uciteljica biti s djecom koja nece ici na vjeronauk u knjiznici ili u nekom razredu.

jer ako se djeca ne mogu za vrijeme turnusa i trajanja nastave poslati van u hodnik kao "kazna" kako se onda mogu "poslati" djeca koja imaju rupu u satu, narocito tako mala?
    Učiteljica je u zbornici.
    Cijela situacija pravda se time da nema slobodne učionice za njih nekoliko, a oni u zbornici ne mogu (ne smiju?) biti.
    Inače, naša učiteljica je znala i slati djecu van na hodnik za "kaznu" i to još od 1. razreda. Doduše, u zadnje vrijeme toga nema, valjda ju je prošlo, ili su se djeca "popravila"
    Bilo kako bilo, ponukana prepiskom ovdje, poslala sam mail ravnatelju, pa ćemo vidjeti što bude dalje...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    moze pitanje?

ako se ne varam, posao učiteljice u tom njenom praznom satu u biti nije da čuva djecu. jer ona ima tada svojih obaveza. možda ispunjava neki izvještaj ili što već. to što učiteljice to rade je samo njihova dobra volja ili možda nonšalantna direktiva odozgo (tipa: muko moja prijeđi na drugoga), ali u biti nije pravo tj. pravno rješenje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo kako bilo, ponukana prepiskom ovdje, poslala sam mail ravnatelju, pa ćemo vidjeti što bude dalje...
    znam da su drugi roditelji lijeni tj. nezainteresirani, ali ako ne dobiješ neki dobar odgovor od ravnatelja, i ako budeš išla na ministarstvo, ti napiši i pripremi pismo i zamoli ih da barem supotpišu - mislim da će imati veće težine, a na kraju će dobro doći i njihovoj djeci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa eto, ne smiju biti u zbornici (iako ne mogu smisliti neki suvisao razlog zašto 4 prvašića/drugašića ne bi smjeli sjediti u zbornici, da ne govorim da vjerojatno postoje i druge prostorije/uredi), ali u knjižnici smiju.
    Razlog je po svoj prilici to što je učiteljici taj sat - slobodan sat, tj. to je sat koji ne ulazi u njenu satnicu.
    Pa lijepo, neka se učiteljici plati prekovremeni sat. To je preduvjet i trošak održavanja vjeronauka.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi u ovom trazila uporiste u zakonu.
    ako djeca ne mogu biti sama u hodniku radi disciplinskih mjera jer skola za njih odgovara, pa ih ne moze pustiti da landraju hodnicima sami bez nadzora, kako mogu to uciniti 45minuta, od prvog do osmog.

to je kao u vrticu, djeca koja imaju izborni program- engleski, sport, likovni, vjeronauk...za vrijeme trajanja vrtica, imaju ga. oni koji nemaju ne lutaju vrticem dok teta pije kavu u kuhinji vec je s njima.

djeca ne mogu u zbornicu, ali uciteljice mogu u knjiznicu, primjerice.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo mima napisa isto

btw. cak ni ne znam spada li to u prekovremeno. to bi trebao reci netko ko radi u skoli.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je, prekrasan.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nek me demantira netko od prosvjetara, al mislim da oni imaju "rastezljivu" satnicu, tipa od 20-24 sata tjedno (mislim da satnica i o stažu ovisi), barem ovi u srednjim školama, ne znam za ove 1. do 4. razred osnovne. Neki učitelji će možda uzeti još ta dva sata djecu, ali neki ako ne moraju sigurno neće. Nisam čula da netko u svojoj školi radi prekovremeno, možda u nekoj drugoj honorarno. Meni ni to s knjižnicom nije uredu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije ni meni, ali u svom tom neredu mi je jedino prihvatljivo. ocu reci, nije mi prihvatljivo da je uopce kako je, al da mi je slag na torti to sto djeca nemaju nadzor ucitelja.
    mislim, i za vrijeme odmora ucitelji su na hodniku i dezuraju, djeca ne idu valjda sama na dorucak, rucak i uzinu, nemaju "rupu" ni od 10 minuta bez nadzora izmedju nastave i boravka, uvijek netko na njih pazi pa mi nije jasno kako je dopusteno da nitko ne pazi na djecu koja imaju rupu u satnici i sta daju za odgovor nadlezni u skoli.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 16.05.2013. at 14:35

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo!
    To sam i ja ponavljala "embrijima", da to što oni ne znaju koliko ima neplodnih parova oko njih, da to govori o tome da se ti ljudi ne usude NJIMA izreći svoj problem.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo!
    To sam i ja ponavljala "embrijima", da to što oni ne znaju koliko ima neplodnih parova oko njih, da to govori o tome da se ti ljudi ne usude NJIMA izreći svoj problem.
    nešto slično: link

(i dokaz onoga što stalno govorim, da je matrica uvijek ista i kad jednu "priču" shvatiš, da shvatiš sve)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lijepi tekstovi!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo mi je sad iskočilo na FB, pa da podijelim:

http://www.index.hr/black/clanak/oso...de/678123.aspx

Jedan citat:
    Naime, studija kanadskih profesora objavljena u magazinu Psychological Science pokazala je kako postoji snažna povezanost između predrasuda, niskog stupnja inteligencije i konzervativnih ideologija.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Iz perspektive djeteta koje je godinama (samoinicijativno i inatljivo) sjedilo samo ispred učionice i usred sablasne tišine hodnika jer nisam htjela ići na vjeronauk (nisu ni mnogi drugi ali im nije bilo ugodno sjediti na hodniku) danas bih se nogama i rukama izborila da se moje dijete tako ne tretira.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Iz perspektive djeteta koje je godinama (samoinicijativno i inatljivo) sjedilo samo ispred učionice i usred sablasne tišine hodnika jer nisam htjela ići na vjeronauk (nisu ni mnogi drugi ali im nije bilo ugodno sjediti na hodniku) danas bih se nogama i rukama izborila da se moje dijete tako ne tretira.
    potpuno te mogu razumijeti. ako roditelji neće biti potpora djetetu, a tko bi to trebao biti? da neće neki drugi roditelj se boriti za našu djecu? ili ćemo biti suučesnici u diskriminaciji vlastite djece. ja sam napisala neka svoja razmišljanja na tu temu. možda pomognem nekom roditelju.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Iz perspektive prosvjetarke ne sviđa mi se ni učiteljica. Ona negdje pije kavu/radi štogod, a njezini štićenici čame čekajući. Pa nek ih odvede u knjižnicu sa sobom. Nek si ponese kavu, bulji u strop/štrika/pjeva/štogod, ali neka znaju da nisu djeca drugog reda. Da, nitko je ne bi platio, no ne naplati se sve u novcu. Oni je kao i drugi, sigurna sam, cijene, poštuju, možda i obožavaju.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nakon silnih kolebanja odlučili smo da naše dijete ne upisujemo na vjeronauk. I dalje sam sigurna da će biti jedina, ali odlučila sam to gledati kao samo još jednu školu, školu neukalupljivanja i povodljivosti.

A obzirom da ide u produženi boravak i da plaćam da se netko brine za nju dok mene nema želim da se netko brine za nju i dok su drugi na vjeronauku.
    Iako, na upisu nisu pitali za vjeronauk.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A inače, ekipa se dobro potrudila sakriti tko su, na web stranicama piše jedino:
    "Građanska inicijativa “U ime obitelji” okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je brak jedino zajednica žene i muškarca."

Nisu smatrali za pristojno legitimirati se i navesti tko su te udruge, zajednice i pokreti koje predstavljaju. A riječ je o zajedničkoj inicijativi KC i HDZ-a te njihovih satelita, a pojedinci o kojima je riječ su uvijek isti, znate ih i sami.
    od kada je diskriminacija opceljudska vrijednost?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da samo znate s kojim guštom sam im potrgala 3 plakata u domu zdravlja - neprocjenjivo.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene je mama malo prije zvala da mi kaže kako im je, na njihovo pitanje "želite nam se pridružiti?" samo odgovorila "NE" i produžila dalje za svojim poslom.
    Kaže, imaju oni pravo na svoje mišljenje, ali mene neka ostave na miru.

Moja mama je zakon <3.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja mama se zeli ispisati iz kc. kaze da ju ovo sve sto cuje previse potresa, a da joj treba mir za molitvu.

ima li jos netko cool majku?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    moja mama se zeli ispisati iz kc. kaze da ju ovo sve sto cuje previse potresa, a da joj treba mir za molitvu.

ima li jos netko cool majku?
    moja djeca

mislim, tako je pocelo...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sva naša djeca, dakle.

Evo linka za današnji dan (posudila sam ga ) http://radiosarajevo.ba/novost/112749

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo moj grad, zastava na zgradi Grada Rijeke danas:
    http://www.rijeka-klik.hr/kamo-danas...inih-boja-1705

I na grad možeš biti ponosan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove