Pokazuje rezultate 3,451 do 3,500 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Zaposjedanje pojma brak provodi lijeva, liberalna i ateistička zajednica, nastojeći promijeniti bitne odrednice definicije tog pojma.
    Ovo jednostavno nije točno već je situacija upravo obrnuta.

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Mislim da je to jasno i više puta rečeno - jer bi se promijenila bitna odrednica braka.

Brak nikada nigdje nije bio ništa nego zajednica muškarca i žene i predstavlja zaseban entitet - kao što kuća nije auto, tako ni brak nije zajednica osoba istog spola. Nedostaje bitna odrednica.

Brak generira djecu, potomstvo, i u tome se u bitnom razlikuje od homoseksualne zajednice.

Mislim da je to čisto stvar zdravog razuma, razumjeti što je što, i što su bitne sastavnice nekog pojma. S razumom i značenjem se nema tko što igrati. Mislim da je većina kršćana u svijetu spremna gorit na lomači - ako je uvjet za život da se prizna da je bob nije bob, a pop nije pop.
    Izgubio sam očigledno zdrav razum ili ti samo vrijeđaš?

Koja je to odrednica? Djeca?

Zašto inicijativa nije zatražila da u ustav uđe odrednica da je brak doživotna zajednica muškarca i žene? Ili još bolje doživotna zajednica muškarca i žene iz koje u roku od 5 godina moraju nastati djeca?
    Posljednje uređivanje od daddycool : 04.06.2013. at 15:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •