FrancescaF prvotno napisa
O čemu pričamo ovdje? Što je uopće brak?
Bila sam u jednom, imam djecu iz tog braka. Dala sam sebe u tu bajku, sve u interesu zadovoljnih roditelja, okoline, rodbine, ispunjenja "savršene" slike koju je društvo tražilo od mene. A od malena volim žene. I onda sam se odlučila iznegirat. Jer nisam mogla podnijet pritisak roditelja, upiranje prstom okoline, neprihvaćanje, osamljenost.... Tražila sam se kroz crkvu, vjeru, boga... Mislila sam da sam proizvod s greškom. Nosila sam tu bol u sebi kao križ i gurala dalje.... U tom braku sam funkcionirala za druge savršeno, izgledali smo kao idealna obitelj. Bili primjer svima. I svi su bili sretni i zadovoljni osim mene. Dok nisam počela padati u depresiju, završila na tabletama, pomišljala na samoubojstvo. Ne znam jel' itko zna taj osjećaj kad se ujutro probudiš i svestan si da imaš sve... a nemaš ništa. Jer si svjestan da živiš film, a ne život. Da cijelo vrijeme glumiš sreću. Da nosiš lažan osmijeh na licu. Jer hodaš ulicom i gledaš kradomice žene. Vodiš ljubav s mužem, a zamišljaš žene.
Onda sam odlučila biti sebična. Dosta sam života dala drugima, sad ga želim dati sebi. Naišla sam sasvim slučajno na ženu koja me voli kao nikad nitko prije i koju ja volim. Prvi put sam sretna, svoja, ne glumim nikom, živim s njom i sad tek imam svoju bajku.
Najbliži prijatelji su sve prihvatili jer su oduvijek čekali da se ovo dogodi, poznavali su me bolje nego sama sebe. Svi ostali ne znaju pravu istinu. Kako u našoj zadrtoj sredini da priznam u kakvom smo odnosu. Ali i dalje volim svoju djecu, svoje dvije princeze koje su izrasle u predivne osobe, koje su tolerantne iako im nije jasno zašto mama više ne voli tatu. Brinem se o njima, pričam s njima i polako čekam trenutak kad ću im moći sve objasniti.
I onda čitam sve ove rasprave o braku, homoseksualnosti, obitelji... Boli me to. Zar je brak u kojem sam živjela ispravniji od ove veze u kojoj sam sad? Zašto se ne mogu vjenčati, okruniti svoju ljubav, zašto ne možemo imati prava kao i svi drugi partneri koji se vole i žele podijeliti život, koga naša veza ugrožava???
Koliko će još mladih osoba stradati jer se boje kazati tko su i koga vole, koliko će još ljudi ući u lažne brakove, stvarati djecu, gušiti sebe i svoje urođene porive, a sve samo zato jer smo okruženi lažnim moralom, licemjerstvom, mržnjom i netolerancijom???