Meni je isto zanimljiva ova priča gay mormona
ok mi je to što on kaže da je našao rješenje za sebe
i da ga ostalima ne treba nametati, čak na kraju kaže kako svaku homoseksualnu osobu treba prihvatiti kakvu jest i ne pokušavati je promjeniti
ako netko poželi uskladiti se na takav način sa svojom vjerom mora sam to htjeti
istina, premda nije baš tako rekao, ipak je očito da je za njega seksualni odnos s osobom istog spola grijeh
i to je ok, dok on to uvjerenje ne pokuša nametnuti drugima
bilo bi fino kad bi svi vjernici tako razmišljali, uostalom u Bibliji im sve o tome piše
e sad, zašto takve pričice rado objavljuju na svojim stranicama grupacije koje se bore za to da se homoseksualne osobe mijenjaju ili zatvaraju između 4 zida
to je poruka - pa nije da mi ne volimo homiće! volimo ih! samo bi trebali slijediti naša pravila, a ovdje se vidi kako je to moguće. Onda će sve biti u redu.
Bila je i jedna slična priča o gay svećeniku, isto negdje u Americi, i isto je rekao kako svuda izjavljuje da je gay
i nitko od vjernika nema s tim problema, čak naprotiv, sve sama podrška
naravno, jer on živi u celibatu (tak kaže

)
Naravno, ako se heteroseksualac može zavjetovati na celibat, može i homoseksualac
ali
samo i ako to želi.
Ovaj mormon me podsjeća na tradiciju ugovorenih brakova - mnogi koji su odrasli u takvoj tradiciji reći će vam kako je ugovoren brak često stabilniji i bolji na mnoge načine (da ne kažem čvršći, naravno da je čvršći) od modernog
i kako supružnici tijekom vremena često razviju međusobno poštovanje koje traje puno više od zaljubljenosti
sasvim moguće (premda ne bih rekla da je u svim slučajevima tako)
Uostalom i danas u našem društvu postoje ljudi koji ostaju s partnerom zbog raznih razloga nakon što zaljubljenost i privlačnost prođe
što ne mora nužno biti loše
ali budući da mi sebi u pravilu dozvoljavamo zaljubljenost, leptiriće, odabir partnera koji nam je privlačan, pa i razvod (često i vjeri usprkos) kad shvatimo da smo se zeznuli
onda, kako kaže mujica, svi moramo imati ista prava
je li tako mujice? (gdje nam je mujica?

)