Stranica 84 od 101 PrviPrvi ... 3474828384858694 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,151 do 4,200 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to sve, jer ne želim da se mom djetetu abortus službeno predstavlja na ovakav glorificirajući način, niti mi se sviđa
    da ga glorificira predominantna kultura. ?
    službeno, već sam napisala, abortus će se djeci (u 3. srednje) predstaviti tako što će im biti prezentirana medicinska, religijska i feministička stajališta.
    s time da moš misliti što će im biti prezentirana feministička stajališta, kao da ih jedan profesor vulgaris kuži. npr ovo emsino što si citirala. jel možeš dijana zamisliti jednu profesoricu, razrednicu, najvjerojatnije deklariranu katolkinju, da djeci priča o pravima na tuđe organe?

e, a vbjeruj mi, ja ne želim da se mom djetetu abortus predstavlja s religijskog stajališta. kao ubojstvo.
    ne želim. jer ga ne smatram ubojstvom. jer fetus ne smatram bićem.

al, ne sumnjam ja ni u svoju ni u tvoju djecu, da će preživjeti različita stajališta nekako.

eto, da sam pobornik teorije zavjere, rekla bih da ova tema nije slučajno opet zaživjela.
    na red, nakon MPO i braka, dolazi novi cirkus u naš grad.
    al nisam, a i rehab je potegla ovo pitanje, ona je jedna pametna žemska pa ajmo reć da je slučajnost.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno, uvijek se izvlači trudnoća silovanjem.
    ovo je baš ružno rečeno
    i ako kažeš da ne znaš što bi napravila u takvoj situaciji, pretpostavljam da si mislila da bi razmotrila mogućnost abortusa, što znači da i ti smatraš da je u nekim slučajevima opravdan

a kako je rekla isvetica, nitko ovdje nije rekao da je abortus poželjan način kontrole rađanja ili da ne ostavlja duboke posljedice na ženu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvo glorificiranje? O čemu ti pričaš?

Ako misliš da je ovaj forum za ovakve teme neprimjereno mjesto, zašto dolaziš i opet započinješ raspravu o tome?
    Ne mislim samo na tebe, već i na druge forumašice koje su opet po n-ti put došle razbuktavati tu temu.
    Ja nisam započela raspravu o tome. Ja sam forumašica ovog foruma i nisam nikamo "došla". Ovaj topic je sastavni
    dio ovog foruma, a ne neka izolirana enklava.
    Ja ne mislim da je ovaj forum neprimjeren za ovakve teme, ali jest neprimjeren za mrtav-hladan reći kako trudnica "ima pravo piti, pušiti i drogirati se" (ajde pušenje je tu manje zlo) i ni riječi više o tome?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je baš ružno rečeno
    i ako kažeš da ne znaš što bi napravila u takvoj situaciji, pretpostavljam da si mislila da bi razmotrila mogućnost abortusa, što znači da i ti smatraš da je u nekim slučajevima opravdan

a kako je rekla isvetica, nitko ovdje nije rekao da je abortus poželjan način kontrole rađanja ili da ne ostavlja duboke posljedice na ženu
    kao prvo, tu se slažem s dijanom.
    uopće argument silovanja je promašen, jer većina abortusa se, ako se ne varam, dešava u braku.

a kao drugo, laž je da abortus ostavlja duboke psiho-fizičke posljedice na ženu. ništa drugo nego - laž.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

abortus predstavlja s religijskog stajališta. kao ubojstvo
    Kako ovo može biti "religijsko" stajalište? Nešto što je bilo živo, raslo (ne možeš osporiti da je bilo živo) i što je
    imalo potencijal biti kao ti, ja, naša djeca, jednostavno je ostrugano i bačeno u smeće. Kakve veze ta činjenica
    ima s bilo kojom religijom? To što se nama ne sviđa taj izraz niti želimo biti označeni kao ubojice, pa ćemo
    to zamotati u sto celofana, drugi je par opanaka.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A tko je rekao da je izolirana enklava? Ajde pogledaj malo bolje moj post.
    U najmanju ruku mi je čudno da nekoliko forumašica opet započinje ovu temu, a onda se žali kako je ovo mjesto neprimjereno za tu istu temu.

A o pušenju i pijenju u trudnpći, što bismo drugo trebali reći? Da nema pravo? Da se treba zabraniti? Da propišemo i prehranu? Obvezne preglede? Koje lijekove pije? Da li se živcira i razmišlja negativno?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cvijeta, ne slažem se
    i uopće mi je nebitno koliki je postotak kakvih abortusa i koji su im uzroci

a s drugim dijelom posta se ne slažem, niti najmanje

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a kao drugo, laž je da abortus ostavlja duboke psiho-fizičke posljedice na ženu. ništa drugo nego - laž.
    Ma dobro, pa nemojmo sad ići u totalne krajnosti. Slažem se da se ne može tvrditi da je uvijek i isključivo tako jer to stvarno nije, ali to ovisi odd žene do žene ili djevojke, mislim, barem se ravnam prema onome što sam vidjela. Odnosno prvenstveno ovaj psihički dio, a fizički opet zavisi od žene do žene, ožiljka, doktora koji to radi.

Nemamo svi jednake mentalne i emocionalne sklopove. Kod nekih ipak ostavi traga, pogotovo kad se radi o jako mladim osobama.
    Iako slažem se, ne radi se tu o ne znam kako dubokim posljedicama, ne znam, da na primjer mora ići potražiti stručnu pomoć ili tako nešto u tom smislu.
    Mislim, možda ima i toga, ali vjerojatno se radi onda o još nečemu osim samog prekida trudnoće. Ne znam pouzdano, to su samo moja nagađanja i pretpostavke.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajde pogledaj malo bolje moj post.

A o pušenju i pijenju u trudnpći, što bismo drugo trebali reći? Da nema pravo? Da se treba zabraniti? Da propišemo i prehranu? Obvezne preglede? Koje lijekove pije? Da li se živcira i razmišlja negativno?
    A bolje ti malo bolje pogledaj svoj post, ja sam ga dobro već pogledala.
    A što se drugog dijela tiče, hoćemo u isti koš trpati živciranje i drogiranje? Vidim da ti je reductio ad absurdum najdraže piće, ali fulala si.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A tko je rekao da je izolirana enklava? Ajde pogledaj malo bolje moj post.
    U najmanju ruku mi je čudno da nekoliko forumašica opet započinje ovu temu, a onda se žali kako je ovo mjesto neprimjereno za tu istu temu.

Evo, ponovo se glorificira pušenje, pijenje i drogiranje u trudnoći.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ponovo se glorificira pušenje, pijenje i drogiranje u trudnoći.
    Ma sve je to za ljude, pogotovo žene.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kao prvo, tu se slažem s dijanom.

uopće argument silovanja je promašen, jer većina abortusa se, ako se ne varam, dešava u braku.

Ja se slažem i s jednim i s drugim.
    šafran, ako nešto ostavlja poljedice, ali ne takve da bi osoba trebala stručnu pomoć, onda to ne možemo baš nazvati dubokim psiho-fizičkim posljedicama.

Dijana, nema sumnje da je abortus usmrćivanje živog. Nije ubojstvo u smislu da termin ubojstvo ne koristimo za prekid bilo kojeg života. Po tebi je prekid života fetusa ubojstvo jer smatraš da je fetus čovjek kao ti, ja i naša djeca, a ja ne mislim, pa mi to nije ubojstvo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Odnosno da preformuliram jer mislim da opet nisma baš najbolje to rekla.

Sigurno neke posljedice kod nekih žena ili djevojaka može ostaviti i to je ono što treba mladima ipak naglašavati. Dakle, djeco sex je divna stvar, ali pazite, budite odgovorni jer da, zakon vam omogućava prekid trudnoće, ali to nije baš isto kao i otići kod frizera i promjeniti frizuru. U tom kontekstu sam to mislila.

I naravno, opet ako uzmemo posljedice nakon abortusa i moguće posljedice ako se ipak odlući zadržati trudnoću iako bi najradije napravila prekid, jednostavno se ne mogu mjeriti, jer nitko nije vidovit. Pa se opet vraćamo na to, da nema smisla o tome raspravljati. Postoji zakon i on to omogućava, i to je mogućnost i pravo koja svaka žena ili djevojka ima. Tko se sa njime ne slaže neće to napraviti iako bi možda najradije to i napravio, tko se sa njime slaže hoće to nrpaviti ako se nađe u takvoj situaciji. I to je sve.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vertex, to i govorim. Neki od nas su definirali da prekid života fetusa, zametka kako god ga zvali (kako u kojoj fazi života) nije ubojstvo.
    Ali slažemo se da to jest prekid života. Ja nisam rekla da je fetus čovjek kao ti i ja, ali ne možeš zanijekati da je imao potencijal to biti, i da je našim
    uplivom to onemogućeno. Kako ćemo onda sebe u tom slučaju nazvati - prekidačima potencijalnog života?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    šafran, ako nešto ostavlja poljedice, ali ne takve da bi osoba trebala stručnu pomoć, onda to ne možemo baš nazvati dubokim psiho-fizičkim posljedicama.
    To sam i posebno naglasila.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I slažem se sa šafran. Ne ostavlja ab posljedice na sve, na neke da, na neke ne, ali ako gledamo na to kao u suštini nešto
    nepoželjno, onda ćemo to valjda tako i predstaviti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vertex, to i govorim. Neki od nas su definirali da prekid života fetusa, zametka kako god ga zvali (kako u kojoj fazi života) nije ubojstvo.
    Ali slažemo se da to jest prekid života. Ja nisam rekla da je fetus čovjek kao ti i ja, ali ne možeš zanijekati da je imao potencijal to biti, i da je našim
    uplivom to onemogućeno. Kako ćemo onda sebe u tom slučaju nazvati - prekidačima potencijalnog života?
    Ako se moraš nekako nazvati, nazoveš se osobom koja je napravila pobačaj.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

al nisam, a i rehab je potegla ovo pitanje, ona je jedna pametna žemska pa ajmo reć da je slučajnost.
    Tko ? Ja ? Ni slučajno. MC je potegla ovo pitanje (kao i pitanje kuhanja ručka ) kad je stavila onaj link. Da je ispod napisala da se link ne smije komentirati, ja ga ne bih komentirala, keve mi. Samo što je rasprava, izgleda, opet završila na onoj staroj, prežvakanoj temi, je li abortus ubojstvo ili nije. Ne da mi se više

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    To sam i posebno naglasila.
    Vidim, i slažem se.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zašto toliko podcjenjujete sedamnaestogodišnjake i utjecaj odgoja te svjetonazora kojeg će ti mladi oblikovati u roditeljskom domu. pa neće ih to jedno predavanje moći promijeniti. mislim da će ih ono samo potaknuti na raspravu, a ne na neodgovorno seksanje i abortiranje.
    Posljednje uređivanje od anamar : 09.07.2013. at 10:24

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako se moraš nekako nazvati, nazoveš se osobom koja je napravila pobačaj
    A zašto se ne bi morao nazvati? Samom tom rečenicom impliciraš da bolje da se to ostavi po strani, nek se eufemizira.
    Ako u drugim stvarima ovdje volite nazvati stvari pravim imenom, zašto ne i ovdje.
    Onome ko nikad nije čuo za riječ pobačaj, morao bi mu definirati što to znači - a to je namjerni prekid života.
    Znači, da, ja ne želim da ti živiš, jer mi na bilo koji način smetaš u životu. Imam tu mogućnost, jači sam od tebe
    i ti si miki, doviđenja.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.07.2013. at 10:24

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A bolje ti malo bolje pogledaj svoj post, ja sam ga dobro već pogledala.
    A što se drugog dijela tiče, hoćemo u isti koš trpati živciranje i drogiranje? Vidim da ti je reductio ad absurdum najdraže piće, ali fulala si.
    Nisam govorila o drogiranju u tom postu, drogiranje jeionako zabranjeno zakonom.
    A bi li ti zabranila trudnicama pušenje, i gdje bi povukla crtu što trudnica smije, a što ne smije raditi? Tko će to procjenjivati?

Što se tiče drugog dijela tvog posta, hoćemo li u isti koš trpati mučko ubojstvo i prekid trudnoće u slučaju silovanja ili ugrožavanja života žene?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    zašto toliko podcjenjujete sedamnaestogodišnjake i utjecaj odgoja te svjetonazora kojeg će ti mladi oblikovati u roditeljskom domu. pa neće ih to jedno predavanje moći promijeniti. mislim da će ih ono samo potaknuti na raspravu, a ne na neodgovorno seksanje i abortiranje.
    A zašto vi npr. toliko podcjenjujete odrasle žene i njihove čvrste namjere da doje svoju djecu, da ste na forumu zabranili
    bilo kakvo pisanje o mliječnim formulama? Ko će dojiti, dojit će, ne?
    Ovo bi bilo npr. hipotetsko pitanje tvorcima rode i rodine politike. Ali ja se slažem da su znali što rade i zašto to rade.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja razumijem tvoje stajalište, Dijana, ali upravo ključna razlika je u tome je li fetus čovjek, ili nije.
    Ne zovem se lešinarom, iako jedem meso mrtvih životinja, ni pečenog kozlića na stolu ne zovem lešinom, a ni mesare ne zovem ubojicama, iako kolju živa bića.
    Zvuči neukusno, ali ti inzistiraš da se stvari nazovu pravim imenom. Po meni, pravo ime za prekid trudnoće jest upravo prekid trudnoće ili pobačaj, a ne ubojstvo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam govorila o drogiranju u tom postu, drogiranje jeionako zabranjeno zakonom.
    A bi li ti zabranila trudnicama pušenje, i gdje bi povukla crtu što trudnica smije, a što ne smije raditi? Tko će to procjenjivati?
    mc je pisala da trudnica ima pravo piti, pušiti i drogirati se.
    I bih, da imam tu moć zabranila bih trudnicama cigarete i alkohol.

Što se tiče drugog dijela tvog posta, hoćemo li u isti koš trpati mučko ubojstvo i prekid trudnoće u slučaju silovanja ili ugrožavanja života žene?
    A hoćemo li u isti koš trpati i ubojstvo u samoobrani?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.07.2013. at 10:35

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dijana, mislim da se ne može uspoređivati rad udruge koja zastupa određene interese svog ograničenog članstva i nacionalnu politiku obrazovanja.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vertex, mene ne smeta mrtvu životinju koju jedem nazvati lešinom, jer ona to i jest. Ne nazivam je u svakodnevnom životu tako, jer ona ima svoju funkciju-hrani me, i nazivam je samo u vezi te njene funkcije-meso. Kakvu funkciju ima prekid LJUDSKOG života? Fetus nadamo se neće nitko jesti. Abortirani fetus nije gotovi čovjek, istina, ali to neće nikada ni biti, ako mi to onemogućimo, zar ne. Pa ćemo onda lijepo oprati ruke i reći, to
    je prekid trudnoće. Jest, ali svrha trudnoće novi život, pa je prema tome ab prije prekid života, a na način da se prekine trudnoća.
    ali sve je to sasvim jasno.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dijana, mislim da se ne može uspoređivati rad udruge koja zastupa određene interese svog ograničenog članstva i nacionalnu politiku obrazovanja.
    Bogme ne bi rekla da je forumska populacija ograničena. (a na forumu se primjenjuje to pravilo) U ovih skoro osam godina što sam ja tu, prodefilirale su tu sigurno tisuće žena. Vjerojatno ih je i više nego 17godišnjaka u jednoj generaciji. A gdje je još i usporedba formirane žene i nezrelog 17 godišnjaka?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i dalje mislim da je usporedba pogrešna. udruga je izabrala misiju i ispunjava ju. koliko znam zabranom se bori protiv marketinga bočice. kao zrela žena trebala sam informaciju o ad, dobila sam ju od liječnika. ali gle čuda, ni on ni patronažna nisu mi znali pomoći oko dojenja. pa sam pitala sos.

tko propagira abortus, plakatima u ginekološkim čekaonicama, reklamama na tv-u i časopisima o ženskom zravlju, u teenu i okeju, u stripu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vertex, mene ne smeta mrtvu životinju koju jedem nazvati lešinom, jer ona to i jest. Ne nazivam je u svakodnevnom životu tako, jer ona ima svoju funkciju-hrani me, i nazivam je samo u vezi te njene funkcije-meso. Kakvu funkciju ima prekid LJUDSKOG života? Fetus nadamo se neće nitko jesti. Abortirani fetus nije gotovi čovjek, istina, ali to neće nikada ni biti, ako mi to onemogućimo, zar ne. Pa ćemo onda lijepo oprati ruke i reći, to
    je prekid trudnoće. Jest, ali svrha trudnoće novi život, pa je prema tome ab prije prekid života, a na način da se prekine trudnoća.
    ali sve je to sasvim jasno.
    Pa je, jasno je. Ja tu ne vidim pranje ruku o kojem pišeš, zaista ne vidim. Čini mi se jasno da je termin ubojstvo termin koji se koristi za nasilnu smrt rođenog čovjeka. Moglo bi ga se širiti, zašto ne. Ali mi se to čini neprirodnim, kad recimo, ljudi ne pokapaju zametke iz trudnoća koje spontano završe u prvom trimestru, dakle, koliko možda god patili i doživljavali prekid trudnoće kao gubitak, ipak ne tretiraju zametak kao dijete.

Slažem se s anamar, imaš udrugu koja se bori protiv žestokih i globalnih reklamnih kampanja i zbog toga stavlja veto na neke teme. Razumijem da se može misliti da se o abortusu previše olako govori, ali mislim da se ne može reći da postoji sustavno poticanje na abortus.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobila si info od liječnika, al da si mogla bila bi se informirala i na forumu, zar ne? Od drugih forumašica, ne od osoblja foruma.
    Nitko ni na forumu nikad nije propagirao formulu, žene bi jednostavno bile pitale kako to koristiti, da su mogle, jel? Ali misao vodilja
    je valjda bila da se ne želi niti posredno podržati hranjenje formulom, pa je tako propisano.

A 17godišnjaci koji dobiju možebitno kamilica-obrazloženje objašnjenje abortusa, još od službene osobe
    na službenom mjestu na kojem su većinu svog znanja i stekli, bi trebali zapravo drugačije rezonirati i ja bih se onda
    trebala pouzdati u kućni odgoj? A onda mi se još i spusti zar sumnjaš u svoj odgoj? A hebi ga, onda ne znaš odgojiti dijete kako misliš da treba.
    Ako se misli da je ab nešto loše, legalno, ali loše, onda to treba jasno i reći.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Razumijem da se može misliti da se o abortusu previše olako govori, ali mislim da se ne može reći da postoji sustavno poticanje na abortus
    Tanka je linija razgraničenja. Ako nisi jasno rekao da je nešto loše, ostavljaš dojam pozitivnosti. Ali izgleda da se nema namjere
    reći da je ab jednostavno-loš izbor.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ne želim da se mojoj djeci abortus prezentira kao nešto legalno, ali loše. lijepo je rečeno da će u 3. srednjem djeci biti prezentiran medicinski, religijski i feministički aspekt abortusa. vama smeta feministički aspekt. i želite da se predstavi samo religijski. što bi reklo da nekako smatrate da je religijski pogled vredniji od feminističkog. i to se ovdje cijelo vrijeme pokušava reći. ali, iako svatko smije držati da je pametniji, moralniji, ispravnij, štatijaznamveč od nekog drugog, taj nam njegov subjektivni dojam nije polazna točka za obrazovne postavke sve djece u državnim školama. na stranu to što je cvijeta 73 u pravu i što će rijetki uopće čuti išta o feminističkom aspektu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zato što ab nije uvijek i za svakoga loš izbor! :glorificira ab:

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    zato što ab nije uvijek i za svakoga loš izbor! :glorificira ab:
    Za potencijalno dijete u svakom slučaju jest, bila žena koja ga je abortirala osviještena feministkinja ili ne, njemu
    sasvim svejedno, završio je kao medicinski otpad!
    Svi smo mi nastali od skupa stanica i trebali bi valjda svaki dan zahvaljivati našim mamama što su
    bile tako dobre pa nam posudile svoje tijelo da mi možemo doći na svijet. :glorificira jednakost za sve:

Ja ne želim da se predstavi "samo religijski" aspekt, iako to uopće nije niti točno da je to religijski
    aspekt, jer čim kažete religijski to implicira neznanstveno, jednom riječju netočno.
    Točno je da se ab-om onemogućava život. Točno je i da je ženama dato to pravo.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

za potencijalno dijete je i kondom loš izbor.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Daj, Dijana, pa kome je u interesu da abortus bude poželjan izbor?

Pustimo moraliziranje, abortus je zahvat koji a) košta; b) zauzima bolničke kapacitete; c) može imati posljedice po reproduktivno zdravlje žene itd.

Dakle, abortus kao prvi izbor nije u interesu ni ženi (osim u nekim slučajevima), ni medicinskom osoblju, ni zdravstvenom sustavu, ni državi. Dakle, nitko ga ne glorificira, ne veliča, ne natura, ne opisuje kao nešto pozitivno. Tvrditi suprotno neistina je, preuveličavanje, trolanje diskusije.

SVIMA, ali apsolutno svima u ovoj priči, isplati se prevencija, edukacija, razgovor, kako bi ponašanje bilo odgovorno i informirano. To što se crkva ne slaže s državom oko toga kakvo je ponašanje odgovorno i informirano, to je drugi par rukava.

Također, ni kod neplaniranih trudnoća, ni država, ni doktori, ni škola, ni okolina, ženu ne nagovaraju (ne glorificiraju, ne nameću, ne opisuju u pozitivnom svjetlu) na abortus.

Međutim, u slučaju da žena želi prekinuti trudnoću, ona ima to pravo i treba ga imati. Pravno i medicinski to nije ubojstvo. Naravno, ni s tim se crkva ne slaže, ali to je njen problem.
    (Naravno, uskoro i svih nas, zato je dobro pažljivo čitati ovu, je li, argumentaciju).

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Upravo tako, sasa.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Upravo taj stav da je abortus "loš izbor" je religijsko viđenje. Očuvanje začetog života iznad svega, u svim okolnostima.
    Ima i banalnijih okolnosti od ekstremnih, ali po meni to osoba treba rješavati sama sa sobom (ili s Bogom, ako je vjernica). Mislim da iz zahtjeva drugih "smrtnika" na ženu i od traženja da ona ima nadići sebe u korist zametka može samo zlo nastat.
    Sad vas pozdravljam, moram se maknut s foruma.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Točno je da se ab-om onemogućava život. Točno je i da je ženama dato to pravo.
    Žene su od pamtivijeka prekidale neželjenu trudnoću. I umirale.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, ovako kako je zuska napisala, ja bih željela da se ta tema prezentira mojoj djeci. ni manje ni više.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 09.07.2013. at 11:34

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dijana nije mi bila namjera spuštati se na osobnu razinu i bilo kome spočitavati odgoj njegove djece. moje je mišljenje o kompetentnosti mladih proizašlo iz mog osobnog iskustva.

ova me rasprava zapravo nagnala da se zapitam zašto inicijativa nije bila protiv abortusa. prema ovoj raspravi, brak sam po sebi ne čini mi se važnom temom kad se usporedi s prekidom trudnoće.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    za potencijalno dijete je i kondom loš izbor.
    Pa i coitus interruptus, ako ćemo prema potpisu od jennifer. Ali samo ako ćemo prema tom potpisu.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je čudno da su većinom osobe koje su protivnici pro-choicea, ujedno i protivnici toga da se djeci i mladima omogući pristup informacijama o kontracepciji i spolno odgovornom ponašanju. Kakvog to ima smisla?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo taj stav da je abortus "loš izbor" je religijsko viđenje.
    Slažem se, ali ja nemam problema s moralnom komponentnom. Ja ga kao lošeg gledam iz drugih aspekata.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa i coitus interruptus, ako ćemo prema potpisu od jennifer. Ali samo ako ćemo prema tom potpisu.
    Mislim da je malo bezveze da već drugi put posprdno komentiraš moj potpis. Čemu to?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je čudno da su većinom osobe koje su protivnici pro-choicea, ujedno i protivnici toga da se djeci i mladima omogući pristup informacijama o kontracepciji i spolno odgovornom ponašanju. Kakvog to ima smisla?
    uh, još pitaš.
    itekakvog smisla ima.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ova me rasprava zapravo nagnala da se zapitam zašto inicijativa nije bila protiv abortusa. prema ovoj raspravi, brak sam po sebi ne čini mi se važnom temom kad se usporedi s prekidom trudnoće.

Bude i to. Tema homoseksualnog braka im je bila ziherica na kojoj su izgradili legitimitet za važnije akcije. Abortus i MPO.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eto, ovako kako je zuska napisala, ja bih željela da se ta tema prezentira mojoj djeci. ni manje ni više.
    prije dvije strane sam već rekla da mislim da bi na ZO trebalo prezentirati samo medicinski stav o ab. ni religijski, a ne mora ni feministički. medicinski tj. pravni je sasvim dovoljan za taj uzrast. ali misliš da bi se time zadovoljili vjernici? sumnjam.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da je malo bezveze da već drugi put posprdno komentiraš moj potpis. Čemu to?

da još dodam:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_absurdum

Što ti se tu ne sviđa?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •