Večeras je naša feštaaa, večeras se misno pijeeee, nek' se riga, nek' se pivaaa, jer 'ko ne pije, velečasni nijeeeee...
– Jesi li ti to pijan, trafikant?
– Nisam pijan, nego sam – kako se to stručno kaže – koncelebriran.
– Ako nisi pijan, zašto tako prostački huliš na Svetu Mater Crkvu?
– Tko huli?! Ja se samo ponašam u skladu sa zapovijedima muškosti Obiteljskog centra Varaždinske biskupije. A tamo kažu: »Što više alkohola mogu konzumirati – to više sam muškarac.«
– Najbolje bi bilo da zatvoriš trafiku i da se pođeš doma naspavat. Pa nam se vrati kad se otrijezniš.
– Neću spavat! Obiteljski centar zapovijeda: »Što manje sna trebam – to više sam muškarac.«
– Što više govoriš, trafikant, to si više kreten. Hajde, pojedi neku juhicu, da ti bar malo pospuga tu cugu.
– Obiteljski centar kaže: »Što manje brinem što ću pojesti – to više sam muškarac.«
– Nitko i ne kaže da si curica. Daj, molim te, pođi nešto pojest! Evo, ja ću ti pomoć da zatvoriš trafiku i da se doklatiš do oštarije.
– Dalje ruke, Sotono, od krštene duše! Ne treba meni ničija pomoć! Obiteljski centar kaže: »Što manje trebam pomoć i o nekome sam ovisan – to više sam muškarac.«
– Onda pođi sam, pa se osjećaj kao muškarac!
– Neću se ja nikako osjećat! Obiteljski centar kaže: »Što više kontroliram i potiskujem svoje osjećaje – to više sam muškarac.«
– Slobodno ti potisni osjećaje. Vjerujem da ti nije lako osjećat se kao pijani kreten.
– Jovanović ti je pijani kreten, a ne ja, jesi me čuo?! Goni se u tri komunistička spolna odgoja i ne ograničavaj moje vjerske slobode, a to su ujedno – samo da znaš! – i vjerske slobode ogromne katoličke većine u ovoj zemlji!
– Blago većini ako si joj ti ogledni primjerak!
– Šuti, mizerijo manjinska! Nemoj da vidiš koliko nas ima!
– Ako ste svi takvi, onda se Marx ljuto za**** kad je napisao da je religija opijum za mase. Religija je, kako vidim, mirogojček za mase.
– Ma **** te Marx! Nema više Marxa! Rambo je zakon!
– Čini se meni da je tebi »žuja« zakon. Ili nešto žešće od »žuje«.
– Šta ima žešće od Ramba?! Obiteljski centar kaže: »Dječak i kasnije muškarac mora biti Rambo.«
– Ja sam mislio da crkva propovijeda vjeru u Isusa Krista. A sad, evo, vidim da je Nazarenca zamijenio Rambo.
– Šta ti, nekrste jedan, znaš tko je Rambo?! Obiteljski centar kaže: »Neustrašiv, agresivan, hrabar, žestok i divlji: jednostavno – on je pobjednik.«
– Okej, trafikant, isti si Rambo: neustrašiv si, agresivan, hrabar si, žestok i divlji. Ti si Rambo 1, Rambo 2, Rambo 3 i Rambo 4, i Rocky 1 i Rocky 2 i Rocky bez broja, i Xena, princeza ratnica...
– Ćaća ti je Xena! Ja sam muškarac i katolik po propisima Obiteljskog centra Varaždinske biskupije!
– Daj, trafikant, molim te, šuti! Čut će te netko, pa će te prijavit da vrijeđaš crkvu!
– Neću šutit! Šutnja je za žene! Eno pročitaj šta kaže Obiteljski centar: »Ženstvena žena puno moli i puno radi, uči i šuti.«
– Ma ne mogu vjerovat da ti je Obiteljski centar Varaždinske biskupije uvalio tu talibansku priču.
– Nije to talibanska priča, Binladenčino jedna, nego naša kršćanska, katolička.
– Da nije iz Evanđelja po Mati Buliću? Iz one njegove pjesme nad pjesmama »Šuti, Đurđa, ***** ti minutu, uz'o sam te za nevolju ljutu...«?
– Šta ti znaš o kršćanskom nadahnuću? Znaš li ti šta Sveti Pavao kaže o šutnji i podložnošću s kojom žena treba primat pouke? Znaš li ti da se u Poslanici Korinćanima ženama zapovijeda da šute? Znaš li ti da je biskup Ratko Perić u svojoj knjizi o naravnim porivima i nadnaravnim darovima napisao da se ženama ne smiju povjeravat nikakve tajne, jer da tajnu dobro čuva samo pokojna žena?
– I sve tako: od Biblije pa do Obiteljskog centra Varaždinske biskupije?
– Šta ti znaš šta je Obiteljski centar? Nemaš ti pojma ni da ga je osnovao biskup Josip Mrzljak ni da iza njega stoji Biskupijski odbor za pastoral braka i obitelji u kojemu sjede ugledni svećenici i laici, između ostalih i Ladislav Ilčić.
– Onaj predsjednik GROZD–a?
– Da, upravo on! I neka Jovanović i njegovi komunistički mediji ne misle da su izvojevali pobjedu zato što su »Zapovijedi muškosti« i još neki odgojni sadržaji nakon sumanute javne harange nestali s web–stranica Obiteljskog centra!
– Kako su nestali?
– Nije sad važno kako. Važno je da će se opet pojavit.
– Ma gdje će se pojavit?
– U GROZD–ovom konceptu nastave zdravstvenog odgoja namijenjenog djeci većinskih katoličkih roditelja.
– U sklopu kojeg će klinci učit kako da postanu Rambo?
– Tako je. Večeras je naša feštaaa, večeras se First Blood pijeeee, nek' se igra, nek' se pivaaa, jer 'ko ne pije, specijalac nijeeeee...