Stranica 94 od 101 PrviPrvi ... 44849293949596 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,651 do 4,700 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ček sad sam i ja zbunjena, mislim da ovdje pričamo o više razliitih stvari, Mehrkosten su dodatni troškovi, a to može biti rangirano na hiljadu štufa, ako u tim nekim stvarima ima kompliciranije države od Njemačke nek neko javi, ja je neznam, trebaš vidjeti im tek porezni sustva, majko moja, strašno nešto.

Ono što znam sigurno da su svi lijekovi na recept za djecu do 18 godine besplatni, ali kad smo dobili jednom homeopatske globuli za maloga, to je bilo baš nedavno i to od liječnika, to smo morali platiti, i to ne prava sitnica, 13 eurića.

Idem probati nazvati moju doktoricu da je baš pitam iz prve ruke da li mogu dobiti homeopatiju na recepet i koliko pokriva kasa, a koliko ja, pa se javim.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jelena ovo sam tebi odgovarala. Sad tek vidim Seni.

Moram potpisati Seni,slažem se s ovim, skorz, do tog zaključka sam i ja došla. S time da je opet velika razlika otići u apoteku i uzeti nešto homeopatsko, i otići baš kod homeopata, to sam sigurna iz onog što znam o homeopatiji. Iako evo zbilja moram reći da i ove iz apoteke za recimo to tako masovnu upotrebu, pa čini se djeluju, bar malo. Ali ja tu zbilja ne mogu biti mjerilo, znam o homeopatiji puno i u pozitivnom i negativnom svijetlu, ali sam tek skorz friški korisnik.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jelena sad si me bacila u posao

Sad sam zvala moju dokicu, kaže mi ona sljedeće, to ovisi od kase kod koje sam osigurana, ja sam kod SBK pa moram sad ići i njih nazvati da vidim baš, nsima se za to uopće interesirala. I onda opet radi se o tome kako koja kasa, neki će ti pokriti za glavobolje, grlobolje itd.. toliko i toliko %, a za neke druge stvari toliko i toliko%, a za neke neće ništa kad se radi o homeopatiji. Otprilike kao i sa privatnim ili životnim osiguranjem ili osiguranjem u slučaju nesreće na radu, invalidnosti i slično, jako komplicirano i nimalo jednoznačno, znam iz iskustva, imamo 4 osoguranja koja plaćamo i to samo zato što niti jedno osiguranje ne pokriva sve slučajeve, već su gradacije ta te zaboli glava. SJećam se da smo preko mjesec dana proučavali sve to, dok se na kraju nismo pokrili koliko toliko i opet nismo pokriveni sa baš svih strana, 100%.

Tako da očigledno, da, pokriva, odnosno jeste sufinacirano, ali opet debelo ovisi od kase do kase, i od slučaja dao slučaja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ne dirajte mi hoomeopatiju.
    a sto se tice novaca i cijena, kamo srece kada bi velika velicina pripravaka kostala tako malo kao hoomeopatija. i tu ne mislim samo na cijenu koje placa zadnji kupac, nego na ukupnu cijenu za drustvo.
    i uz to hoomeopatija te uci, da je ponekad dobro naprosto ne dati nista.

a za probu, odite kod doktora sa uobicajnom prehladom, hunjavicom..itd dobit cete recepte:
    sirup za iskasljavanje (djelovanje nula bodova)
    tablete za razrijedivanje slajma
    nesto protiv temperature i bolova
    kapi za nos
    itd...
    X!
    I još... Nekadašnji šef zarazne u ex vojnoj bolnici u Splitu je uvijek govorio "prehlada s lijekovima prođe za sedam dana, a bez lijekova za tjedan".

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Seni, moja dr. za viroze nista ne prepisuje (salimo se da ako se lijeci traje 7 dana, a ako ne - tjedan dana) i ako ja to zelim savjetuje mi cak i kako da sic na biciklu postavim kako me ne bi koljeno boljelo i kaze da je sirup od moje bake za kasalj super stvar. Ustvari, to sto ti navodis kao pozitivno, za to je meni baka sluzila (a samo je srednju skolu zavrsila) istina je da nemaju svi bake, pogotovo ne tako super kao moju
    Za kratkotrajne probavne poremecaje, zgaravicu, kasalj i sl. uopce mi nije jasno zasto netko ide kod dr/homeo. Ja odem ili kad je zbilja frka ili kad ne znam je l bi mogla nastat frka i onda samo kazem - dosla sam da mi kazete da mi nije nista (zadnje mi je tako neka kvrzica nastala u oku i nije prosla 2 tjedna sama od sebe, pa sam usput pitala za bicikl i ostale sitnice).
    Mislim da je dob u kojoj smo sad otprilike vecina nas ovdje ona u kojoj spoznas ogranicenja medicine. Tu nekome homeopatija nesto znaci. Bolnicke cekaonice u RH su katastrofa. U Zg vecina cekaonica tako izgleda da ne vjerujes da je onaj tko tamo radi zbilja neki lijecnik. Sve privatno izgleda puno mocnije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sto se cijene lijekova i h. preparata tice - bocica vode od pola litre dokazano pomaze kod proljeva i kaslja i dosta je jeftina. Iz slavine (ako nema cestice mrtvaca u sebi) je jos bolja i povoljnija.

Sto se tice nus pojava-voda ima kao nus pojavu pojacano mokrenje, al nije navedeno na boci, niti stoji da se nikako ne bi trebalo konzumirati prije operacije. Ukoliko nesto sto se prodaje u apoteci ima funkciju lijeka nuzno je desetljece testiranja i certifikati pa onda stoje i nus pojave gore. Ako je placebo u pitanju, kako ces uopce navesti nus pojave.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    TK piše na svojim stranicama da pokriva: http://www.tk.de/tk/mobil/leistungen...opathie/157082

Al ne kuzim iz ovog jesu li i preparati pokriveni:
    Folgende Leistungen gehören zur homöopathischen Versorgung:

eine etwa einstündige umfassende Erstanamnese, um das Krankheitsbild eingehend zu analysieren,
    die homöopathische Analyse und Arzneimittelauswahl, sowie
    notwendige Folgeanamnesen und Beratung.

Arzneimittelauswahl mi nije jasno sto tocno podrazumijeva, al meni zvuci samo da ti kazu koji preparat ti treba, a onda si sam kupi.
    Ne mogu trenutno dobiti svoju kasu, zauzeto je, ali ovo što piše na stranicama ove kase je onako površno, u biti kad hoćeš baš točnu i opsežnu informaciju treba nazvati direktno kasu pa oni obično pošlaju poštom ili mailom, kako koja čitav popis, što kako zašto.

Iz ovog gore što piše mislim da se radi o tome kad posjetiš baš homeopata pa ono što oni pokrivaju (taj Liestung tj. usluga u ovom slučaju) je prva anamneza u trajanju od 1 h da bi se nalizirala bolesnička slika, homeopatska analiza i izbor, u ovom slučaju, homeopatskog lijeka, kao i ako je neophodno sljedeća anamneza i savijetovanje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

(Jelena citat) "Arzneimittelauswahl mi nije jasno sto tocno podrazumijeva, al meni zvuci samo da ti kazu koji preparat ti treba, a onda si sam kupi. "

Da to se i meni čini, jer koliko vidim nema nigdje napisano bar natuknica da pokrivaju i neke homeopatske lijekove, takoda mislim da si tu u pravu.
    Posljednje uređivanje od šafran : 21.08.2013. at 10:24

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pe eto kapula pored kreveta djeluje jako dobro, kosta onoliko koliko kosta na placu, na zalost nema iza sebe 3 desetljeca istrazivanja, pa ni popis nus pojava. ali ja je koristim.
    contergan je npr. imao desetljeca istrazivanja, pa su se zbog obicne glavobolje trudnica rodile desetine djecice bez nogu i ruku.

a sto se tice viroza i probave, ako pogledas brojke prodanih preparata, vidjet ces da jedan veliki dio cine sve te probave, zgaravice, aspirini, kapi, sirupi...itd

ali ja stavno nikoga ne nagovaram na hoomeopatiju, samo zelim reci da mislim da je dobro da izbor postoji. kome je hoomeopatija sarlatanstvo, ne mora ju koristiti.

a jos za razmisliti: u svim knjigama kineske tradicionalne medicina (koja je u kini i oficijelna) se vec tisucljecima pileca juha s persinom kuhana 5 sati preporucuje za razne stvari.
    i eto pred koju godinu procitah, da su americki znanstvenici u njoj pronasli tvar koja pomaze kod prehlada, upala i slicno.

ja duboko postujem zapadnu znanost, ali ona nije mjerilo svih stvari.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Seni, mislim da se mi ne razumijemo. Tocno je da se nakon desetljeca koristenja moze otkriti da je lijek los. Al za bocicu vode se vjerojatno nece otkriti da je losa za trudnice pa tako ni za homeopatski lijek.
    Vec cesnjak i luk neki ljudi ne podnose, odnosno steti im, neki su alergicni na med, al to nije homeopatija. Ovo za pored kreveta ni ne kuzim. Sto u spavacoj sobi drzis luk? Za to, ukoliko nije konzerviran s nekim kemikalijama da dulje traje, sumnjam da steti, a ako nekog veseli onda pomaze.
    Ne znam sto hoces reci s peršinom. Ne bih nikako dozvolila da se lijecenje govedskom juhom, cajem od limuna i sl. naziva homeopatijom, ni drevnom kineskom medicinom.

Homeopatija je jedna stvar, a tradicionalno lijecenje druga. Organizam je uzasno slozena struktura i dok homeopatiju smatram opasnom samo za novcanik jer ne mislim da ima ikakav ucinak, narodna medicina isto grijesi, iako se "kamilica" stoljecima testira i daje izvrsne rezultate. Moj primjer je da sam s vise strana dobivala stolisnik kao lijek za probavni sustav i zenske bolesti. Mama me molila da pijem pa sam njoj za ljubav i popila nekoliko preparata koje mi je pripremala. Sad je ispalo da stolisnik potice izlucivanje estrogena, a moji svi zdravstveni problemi obozavaju visak estrogena i tumori sretno rastu. Ne smijem mami ni reci da sam to procitala, umrla bi od tuge jer mi svake godine spremi jednu dozu i maltene kleci da uzmem. Tu se ne radi o smrcanju, nego doslovno o biti ili ne biti, a ona to zna, vec je mislila da cu umrijeti pred koju godinu.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Potpis na seni.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jelena jesi probala ikad konzumirati zeleni čaj kroz duži period, ne znam kako stojiš tu sa time, iskreno ne mogu zaključiti ništa puno iz tvoje i Senine prepiske, ne želim se ni mješati, samo mi je ovo za tumore zapelo za oko. Moja jedna susjeda uspiješno drži pod kontrolom giht i rast zločudnih stanica sa zelenim čajem. Problem je jedino što je takav pravi iz kine i japana dosta skup, mora biti iz organskog uzgoja. Kineski je jeftiniji, a japanski skuplji, iako je japanski bolji, više antioksidansa i tih antikarcenogenih stvarčica u njima, iako još ni znastvenici nisu ziher koje sve, očito se radi o spoju više njih.
    U biti bi ga trebalo konzumirati ko kavu ili čak vodu, ono kontinuirano, svaki dan, friško spremljenog više puta. Ja ga isto koristim pa evo već par godina, ali kineski, japanski mi je previše skup, a nisam još ozbiljno bolesna.
    Ako hoćeš javi mi se na pp pa ti pošaljem detaljnije o tome, kako se točno spremaitd.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ljudi, zanimljivo vas je čitati, ne dajte se smesti, došla ovdje pitati oko vjeronauka pa tko zna...

Frendovi imaju sina koji sad kreće u 1. razred. Ne znau još ništa, ni tko mu je učiteljica, ni tko ide s njim u razred...i na sto su muka. Možda bude jedini u razredu, a možda ih bude više, priča se da je ove godine više klinaca koji neće. Do sad zu znali prakticirati to da su razdvajali tu djecu pa se znalo događati da po svakom razredu bude jedan ili dvoje, nisam vjerovala, ali to je izgleda još jedan oblik pritiska na roditelje.
    Bili ti moji frendovi na sastanku i pitali za vjeronauk, rečeno im je da neka bude u razredu s klincima jer da oni nemaju resursa ni vremena sklrbiti se o djeci koja ne idu.

I onda se frendovi obratili meni, a mene sram što nakon toliko mlaćenja prazne slame, ja im ne znam dati pravi savjet. Dakle, da sad ne čeprkam, znate li što su škole DUŽNE osigurati za klince koji ne idu na vjeronauk i gdje je to propisano?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.civilcourage.hr/wp-conten...rani-izbor.pdf odavde shvaćam da škole nisu dužne ništa organizirati ali da roditelji to imaju pravo tražiti
    Kako čitam po forumima, ovisi o školi, događa se i da za djecu nema osiguranih nikakvih sadržaja
    Ponegdje mogu boraviti u knjižnicama, ako knjižnica radi u to vrijeme, a nama je pedagogica rekla da dijete može doći kod nje. I mi čekamo početak školske godine da vidimo kako će se situacija razvijati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Šafran, hvala! Ja uistinu pijem svakodnevno zeleni caj i odlicno se osijecam od njega. Samo ne sad po vrucini.

Posto sam ocito nejasna u svom stavu:
    Slucajeve koji idu po pomoc i kod nekih bezveznih problema poput obicnih viroza mi je glupo i komentirat, mozda bi tu najbolje pomogao psiholog.
    1. Medicina ne daje odgovor na sve probleme. Istrazivanja se rade za bolesti za koje se izdvaja novac, a to su uglavnom smrtonosne bolesti ili one koje brinu bogatase, odnosno one koji su spremni platiti, poput parova bez djece.
    2. Za homeopatiju ne vjerujem da daje odgovor i na jedno pitanje. Mozda samo onima kojima treba malo paznje, a kako se radi o privatnicima, a pregledi ne bole, ugodno ih je posjetiti.
    3. U neke cajeve i tradicionalne lijekove poput domace juhe ili blitve s cesnjakom i maslinovim uljem vjerujem duboko. Samo je ponekad problem sto se "prepisuju" na slijepo. Poput primjera sa stolisnikom. 100 zena je pomoglo. Njima s godinama pada estrogen i super im jos dodje malo dodatnog. 101. zena ima visak estrogena, al tko bi na sve mislio. I odakle bih uopce znala koliko imam kojeg hormona da nisam iVFovka.
    4. Zasto sam iziritirana s homeopatijom i slicnim "alternativama" je to sto mi je iskoristavanje otudjenosti, usamljenosti i bolesti od strane homeopata i osiguravajucih drustava odurno. S time da sam sigurna da neki h-pati rade u dobroj vjeri, a osiguravatelji nikad.

Buduci da sam 10 godina bila u IVF svemiru, pratila sam carobne lijekove za povecanje plodnosti, popravljanje spermiograma i sl. Nista od toga nije izaslo iz uobicajene statistike. Onaj slucaj kojeg svi vadimo iz dzepa gdje su "oni uspjeli kad je konacno Mars usao u četvrtu kuću, a caj gospodina Mije dobro dozorio" upada u te statistike. Usprkos ulaganjima novca i u istrazivanja i izdvajanja novca korisnika u cajeve i kojekakve skupe preparate, uspjesnost klinika se ne mijenja bitno. Kljucan je dobar biolog, laboratorij i zakonska regulativa. Svako toliko izadje neki senzacionalni naslov, i u znanstvenoj literaturi, al statistike su neumoljive. Ovdje ne govoim nuzno o nasim klinikama, jer tu nema ni novca, ni organizacije. Dzaba ti caj od vrkute kad nestane igala za punkciju na tvoj dan.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    X!
    I još... Nekadašnji šef zarazne u ex vojnoj bolnici u Splitu je uvijek govorio "prehlada s lijekovima prođe za sedam dana, a bez lijekova za tjedan".
    A s homeopatijom sedmicu lol

Poanta mog kratkog posta je bila da postoje pedijatri koji umjsto da posalju roditelje prehladjenog djeteta doma i kazu da pije puno tekucine, oni ih salju "svom" homeopati gdje ce iskesirati par stotica da dijete "brze ozdravi".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Bili ti moji frendovi na sastanku i pitali za vjeronauk, rečeno im je da neka bude u razredu s klincima jer da oni nemaju resursa ni vremena sklrbiti se o djeci koja ne idu.

I onda se frendovi obratili meni, a mene sram što nakon toliko mlaćenja prazne slame, ja im ne znam dati pravi savjet. Dakle, da sad ne čeprkam, znate li što su škole DUŽNE osigurati za klince koji ne idu na vjeronauk i gdje je to propisano?
    U raspravu o homeopatiji se ne bih upuštala a na ovo tvoje pitanje...
    Škole moraju osigurati da djeca koja ne idu na vjeronauk budu pod nadzorom. Ali mislim da to nije nigdje posebno propisano. Prema ovom što si napisala, imam dojam da ta škola uopće ne želi rješavati situacije do kojih pritom dolazi. Pa im je najlakše da djeca sjede u razredu, "eto, pod nadzorom su".
    Na njihovom mjestu, ja bih inzistirala da se u školi pokuša naći rješenje koje ne uključuje sjedenje na satovima vjeronauka, ali ni zujanje na hodniku (što je, mislim, nedopustivo i s formalne strane). Kao što ću morati inzistirati i u našoj školi od sljedeće godine, jer mi se nimalo ne sviđa ono što se dešavalo prošle godine (kao ni hladan stav učiteljice "što-vam-ja-mogu-sami-ste-si-krivi-što-ga-niste-upisali").
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 21.08.2013. at 14:22

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šafran, hvala! Ja uistinu pijem svakodnevno zeleni caj i odlicno se osijecam od njega. Samo ne sad po vrucini.

Slucajeve koji idu po pomoc i kod nekih bezveznih problema poput obicnih viroza mi je glupo i komentirat, mozda bi tu najbolje pomogao psiholog.
    1. Medicina ne daje odgovor na sve probleme. Istrazivanja se rade za bolesti za koje se izdvaja novac, a to su uglavnom smrtonosne bolesti ili one koje brinu bogatase, odnosno one koji su spremni platiti, poput parova bez djece.
    2. Za homeopatiju ne vjerujem da daje odgovor i na jedno pitanje. Mozda samo onima kojima treba malo paznje, a kako se radi o privatnicima, a pregledi ne bole, ugodno ih je posjetiti.
    3. U neke cajeve i tradicionalne lijekove poput domace juhe ili blitve s cesnjakom i maslinovim uljem vjerujem duboko. Samo je ponekad problem sto se "prepisuju" na slijepo. Poput primjera sa stolisnikom. 100 zena je pomoglo. Njima s godinama pada estrogen i super im jos dodje malo dodatnog. 101. zena ima visak estrogena, al tko bi na sve mislio. I odakle bih uopce znala koliko imam kojeg hormona da nisam iVFovka.
    4. Zasto sam iziritirana s homeopatijom i slicnim "alternativama" je to sto mi je iskoristavanje otudjenosti, usamljenosti i bolesti od strane homeopata i osiguravajucih drustava odurno. S time da sam sigurna da neki h-pati rade u dobroj vjeri, a osiguravatelji nikad.

Buduci da sam 10 godina bila u IVF svemiru, pratila sam carobne lijekove za povecanje plodnosti, popravljanje spermiograma i sl. Nista od toga nije izaslo iz uobicajene statistike. Onaj slucaj kojeg svi vadimo iz dzepa gdje su "oni uspjeli kad je konacno Mars usao u četvrtu kuću, a caj gospodina Mije dobro dozorio" upada u te statistike. Usprkos ulaganjima novca i u istrazivanja i izdvajanja novca korisnika u cajeve i kojekakve skupe preparate, uspjesnost klinika se ne mijenja bitno. Kljucan je dobar biolog, laboratorij i zakonska regulativa. Svako toliko izadje neki senzacionalni naslov, i u znanstvenoj literaturi, al statistike su neumoljive. Ovdje ne govoim nuzno o nasim klinikama, jer tu nema ni novca, ni organizacije. Dzaba ti caj od vrkute kad nestane igala za punkciju na tvoj dan.
    Ja koristim homeopatiju... i fakat imam dobra iskustva... no kad je MPO bio u pitanju, nisam ni pomislila na mog homeopatskog doktora.
    Mislim da je itekako važno procijeniti gdje ima mjesta za promašaj u odabiru terapije, a gdje nema, baš kao u onom filmiću od Emse, koji je meni super iako sam korisnik homeopatije.

I da, potpis na domaće lijekove.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 21.08.2013. at 14:29

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem jelenu. moja najbolja frendica u njemačkoj koristi homeopatiju. kad joj se dijete povrijedi da arniku, kad se meni dijete povrijedi dam poljubac i kažem "nije strašno" i rezultati su nam isti. i meni je nekad homeopatija bila zanimljiva, ali od tada je prošlo godina. od svega su mi liječnici homeopati najveća misterija. na žalost alternativa se koristi i za ozbiljne bolesti, maliciozne bolesti i sl. i tu sam jako osjetljiva, kad se ljude na takav način iskorištava. frendica-liječnica mi je nedavno bila na nekom seminar "zdrava medicina", tako nekako ili prirodna medicina i kaže da se zgrozila kad je čula šta se sve ljudima preporučuje kao alternativa. zgrozila.

a o tzv. tradicionalnoj kineskoj medicini sam prije 2 godine također promijenila mišljenje. hvala, ali ne bih.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ljudi, zanimljivo vas je čitati, ne dajte se smesti, došla ovdje pitati oko vjeronauka pa tko zna...

Frendovi imaju sina koji sad kreće u 1. razred. Ne znau još ništa, ni tko mu je učiteljica, ni tko ide s njim u razred...i na sto su muka. Možda bude jedini u razredu, a možda ih bude više, priča se da je ove godine više klinaca koji neće. Do sad zu znali prakticirati to da su razdvajali tu djecu pa se znalo događati da po svakom razredu bude jedan ili dvoje, nisam vjerovala, ali to je izgleda još jedan oblik pritiska na roditelje.

zuska

Obveza škole da za djecu koja ne polaze vjeronauk organizira druge sadržaje u praksi se nerijetko svela na to da se djecu koja nisu upisala vjeronauk »zbrine« u istoj učionici gdje vjeroučiteljica njihovim razrednim kolegama prenosi vjerska znanja. Ovakva je praksa bila krajnje neprihvatljiva, jer se djeci uskratilo pravo na slobodan izbor i obrazovanje u jednakim uvjetima.

Ministarstvo obrazovanja upozorilo je prošle jeseni sve osnovne škole da su za učenike koji ne polaze vjeronauk dužne organizirati druge programe, a ne smjestiti ih u učionice za vrijeme sata vjeronauka. Koliko je škola ovo pravilo ispoštovalo, nije poznato.
    – Prema važećim propisima vjeronauk nije obvezan nastavni predmet, a za djecu koja ne pohađaju vjeronauk, škole su dužne organizirati druge sadržaje i aktivnosti. Na temelju interesa učenika i uzsuglasnost roditelja, škole u to vrijeme mogu organizirati i izbornu nastavu drugih nastavnih predmeta. U nekim slučajevima roditelji djecu upisuju na vjeronauk radi zaštite i sigurnosti, zbog neadekvatno organiziranog »slobodnog« sata. Zbog toga smo ministarstvu i ove školske godine, kao i proteklih godina još od 2008., preporučili da se nastava svih izbornih predmeta pa tako i vjeronauka organizira, u pravilu, prvi ili posljednji sat po rasporedu ili u suprotnoj smjeni, kako ostala djeca za to vrijeme ne bi bila bez nadzora, izvan škole ili u neprimjerenim školskim prostorijama – kaže pravobraniteljica za djecu, Mila Jelavić, koja je zadovoljna time što se preporuka njenog ureda konačno našla pred realizacijom.
    – Smatramo svrsishodnim osigurati djeci koja ne žele vjeronauk kvalitetno i sadržajno provođenje vremena umjesto nastave vjeronauka, uključujući i alternativne nastavne sadržaje kako bi se ponuda izjednačila za sve učenike. Zbog toga smo Vladi prošle godine uputili preporuku da poduzme mjere za uvođenje alternativnog izbornog predmeta za učenike koji ne pohađaju vjeronauk u školi. Voljeli bismo da se to realizira što prije, ali i da bude kvalitetno pripremljeno – veli Jelavić. Za najavu da će vjeronauk dobiti alternativu najkasnije do školske godine 2014./2015. pravobraniteljica nije čula, no čini joj se, kaže, da bi to bilo predugo.
    poveži ih sa protagorom ili centrom. pa ćemo zajedno riješavati svinjariju koju ta škola pokušava provesti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znači, prijetiti ministarstvom ili pravobraniteljicom.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala, ovo je jako korisno!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

<ekonomskopropagandniprogram>
    al' to nije sve!

ako nazovete odmah dobijate ovu predivnu narukvicu kao poklon!

power narukvice
    , stoposto učinkovite! potvrđeno!

nazovite odmah naše sekularno savjetovalište!

</ekonomskopropagandniprogram>

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na homeo temu potpis na jelenu i emsu. To je meni placebo ranga poljupca, samo kosta. Plus mu je jedini sto olaksava cekanje da bolest sama prodje, valjda, a, u mojim ocima, minus sve drugo. A argumenti meni djeluje i nisi probao mi i nisu neki.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Slučajno sam nabasala na ovu temu, a kako se ne znam pretplatiti bez da postam, napisat ću da ima jako zanimljivih rasprava i da se jedva čekam uključiti u neku.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zuska, sutra se raspitam u ministarstvu o propisima koje nas mogu zanimati na ovu tematiku. a pripremam i pismo-šprancu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja isprintala u par komada ono što je linkala Pomikaki (zašto to ne mogu podijeliti na FB-u?) pa nosim u torbi ako zatreba ponekom roditelju kojeg sretnem

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja isprintala u par komada ono što je linkala Pomikaki (zašto to ne mogu podijeliti na FB-u?) pa nosim u torbi ako zatreba ponekom roditelju kojeg sretnem
    evo ti to na fejsu

kao što rekoh, sutra slijedi ostatak. planiramo opet sekularni tjedan...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emsa, mozda bi vam u nekim buducim prepiskama s mzos koristio onaj podataka koji sam trazila od njih, prosjecna ocjena iz vjeronauka je puno veca od prosjecnog uspjeha
    na taj nacin djeca koja idu na vjeronauk imaju i bolji konacni uspjeh, a kako se ocjene za upis u sš gledaju na dvije decimale, oni koji ne idu na vjeronauk su time diskriminirani

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala na info.

evo nešto iz starih dana: link

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I tako ja na kavi danas dajem frendici letak, kažem joj sve ovo što je Emsa napisala i kaže, hvala, ali ipak upisala sina na vjeronauk. Da ne bude jedini, da ne bude različit. Iako su ona i muž ateisti. Njena frendica potvrđuje da je i ona tako lani svoga..pa nek bude tamo barem do četvrtog...neće mu štetiti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo još uvredljivih i čudorednih:
    http://www.usatoday.com/story/news/w...eized/2710995/

Autor traži azil u Francuskoj. Mislim si što bih ja mogla izložiti
    http://www.calgaryherald.com/touch/s...tml?id=8842772

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo je na pravom putu.
    Preobracenje Blanke Vlasic
    Posljednje uređivanje od Zuska : 29.08.2013. at 23:01

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj zuska, vidjela sam taj naslov pa sam pomislila da je to što je. Onda si ti linkala pa sam pomislila da se ispricala sto je podrzala UIO ekipu i naivno otvorila. Evo kad nekome previse vjerujes

Ironija naseg novinarstva - vezani clanci ispod teksta - prvi naslov "Hvala ti bože što imam male grudi".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Joj zuska, vidjela sam taj naslov pa sam pomislila da je to što je. Onda si ti linkala pa sam pomislila da se ispricala sto je podrzala UIO ekipu i naivno otvorila. Evo kad nekome previse vjerujes

Ironija naseg novinarstva - vezani clanci ispod teksta - prvi naslov "Hvala ti bože što imam male grudi".
    A ja naišla na ovaj:
    http://www.index.hr/black/clanak/nem...nu/697559.aspx
    Bravo teta!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo je na pravom putu.
    Preobracenje Blanke Vlasic
    Ovo o čemu ona priča je, barem ono malo što sam iz psihologije čula, baš nekako jedan od većih "izazova" (zubo smajlić) kojima se suočavaju vrhunski sportaši jer nužno vrijedi pravilo dok pobjeđuješ ti si faca, kad ne pobjeđuješ ti si luzer (tj. tako su nadrajvani). Pretpostavljam da se jako teško tome oduprijeti, moraš bit čeličnog karaktera. Koliko sam bila ljuta na Blanku zbog potpisa peticije za obitelj, sad mi ju je nekako žaj i milo, ako joj je tako lakše - good for her.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tako sam nešto i ja pomislila, da je lagano izlaziti iz profesionalnog sporta takvog kalibra kao skidati se s droga, zato i zvuči ko bivši narkoman-novi pobožnik

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd pustite sirotu blanku na miru, vidli bi vas da ste cijeli život proveli u društvu tate joška, koji djecu otvoreno naziva svojim projektima, u dvorani, sami samcijati, skačući po strunjačama, oči u oči s letvicom. i tako cijelu mladost. vi i letva, jedna protiv druge.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 30.08.2013. at 10:37

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cvijeto, je da. Ali ona ipak cijelu tu mladost usputno i putuje i ima bar kakav-takav doticaj sa drugim mladima.
    Ili su svi sportaši isti?

Meni je od njezinog angažmana za UIO sasvim splasnuo interes za njene rezultate, a pobožno sam je pratila.
    Njoj zamjeram jer je mlada i trebala bi znati bolje.
    Dok me recimo ista stvar kod Štimca uopće nije uznemirila, jer od njega zaista nemaš što drugo očekivati.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zanimljiv članak When-Did-Girls-Start-Wearing-Pink

"Prenatal testing was a big reason for the change. Expectant parents learned the sex of their unborn baby and then went shopping for “girl” or “boy” merchandise. (“The more you individualize clothing, the more you can sell,” Paoletti says.)"

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jeli itko bio na prosvjedu protiv napada na Siriju?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zanimljiv članak When-Did-Girls-Start-Wearing-Pink

"Prenatal testing was a big reason for the change. Expectant parents learned the sex of their unborn baby and then went shopping for “girl” or “boy” merchandise. (“The more you individualize clothing, the more you can sell,” Paoletti says.)"

Zanimljivo!

Dobar je ovaj članak o Siriji, baš sam ga neki dan čitala.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrlo sličnu priču o stanju u Siriji, iz jedne osobnije perspektive (što je samo pojačalo težinu), imala sam prilike prošli tjedan čuti od jedne mlade Sirijke koju sam upoznala u poslovnoj posjeti Austriji. Jako potresno, još uvijek sam pod dojmom. Razgovor s njom osvijestio mi je kako neke važne stvari poput temeljnih ljudskih prava uzimam zdravo-za-gotovo i po prvi put nakon dugo vremena osjetila sam iskrenu sreću i zahvalnost što sam rođena i živim u HR (u zadnje vrijeme osjećam samo ogorčenost vezano za naša domaća zbivanja). R. je napustila Siriju prije tri tjedna, prije toga radila je kao asistentica na sveučilištu u Damasku (za 30 dolara mjesečno), a živjela na obiteljskoj farmi nakon što im je kuća sravnjena sa zemljom. Trenutno je u Austriji, za dva tjedna odlazi na PhD u Španjolsku. Na pitanje može li mi objasniti što se zapravo događa u Siriji (nakon što sam je zatekla uplakanu nad računalom kako gleda slike razrušenih gradova), prvo što je rekla bilo je da nek ne pratim medije ako me zanima što se događa u Siriji. Za al-Asada je ukratko rekla da je "jerk", da je i sama bila među prvim pobunjenicima koji su ustali protiv njega, ali da su ovi sadašnji pobunjenici destet puta veći "jerks" od al-Asada. Vezano za moguću američku intervenciju, rekla je da osjeća jedino strah jer je jako dobro upoznata s onim što je ona donjela drugim zemljama, ništa dobrog. Rečenica koja mi se posebno usjekla bila je da bi najbolje bilo (za mene? za Siriju?) da se ne zanimam uopće što se tamo događa. Puno sam razmišljala o tome i jedino pametno što sam zaključila jest da se demokratizacija društva, bilo kakav pomak prema naprijed, naprosto ne može dogoditi ako samo to društvo nije zrelo za tu stepenicu (na stranu sad i priča o pravim, financijskim motivima za "uvoz demokracije"). Revolucija bez evolucije, pokušaj da se društvo stavi u stanje do kojeg se samo realno nije razvilo, može samo pogoršati stvar. To je to što se zbiva i u HR (sa svim ovim peticijama i sl.). Treba biti strpljiv, sve će doći kad bude vrijeme za to. Srećom, u HR ti sam život nije ugrožen i možeš barem u svojoj mikrookolini (ili barem nanookolini ) imati svijet kakav želiš. S R. to nije bio slučaj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeto, je da. Ali ona ipak cijelu tu mladost usputno i putuje i ima bar kakav-takav doticaj sa drugim mladima.
    Ili su svi sportaši isti?

Pa, pretpostavljam da je slična priča, barem kod ovih vrhunskih, kod kojih nema zeke-peke.

Super je usporedba sa "skidanjem s droge" (barem meni, outsideru, to tako izgleda).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

odličan.
    kako trenutno stvari stoje, čini mi se da ipak ima nade da se neće ponoviti poznati scenarij.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Odličan članak, pročitala jučer i šeram ga dalje stalno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

odlican clanak. i prilicno logican. i u austrijskim glasilima nalazim tu i tamo slicne clanke.
    hm, hm, ljudska prava, neka malo zackolje kinu, ako mogu. ako je sirijsko pitanje, pitanje ljudskih prava.

nadam se da ce americki kongres glasti protiv intervencije.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ali nemojte mi govoriti o tim standardima dok surađujete sa Saudijskom Arabijom
    odlicno receno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gledala sam te događaje u Siriji na vijestima i baš nisam znala kakav stav da o tome zauzmem. Ovo što opisuje Dizdarević je vrlo vjerojatan scenarij. Bosna je dobro i prošla, čini mi se, premda se moglo puno bolje bez naseljenih s istoka. Samo ne znam hoće li djeca od tih naseljenih malo olabaviti u ovom slavenskom okruženju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •