Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
Bih, ali ne znam kako, evo upravo sam sad pokušala malo elaborirati oko toga. Tema je osjetljiva i iskreno ne znam kako da se ponašam u parku, ne samo ja, nitko od nas, jer one ne žele kontakt, ne žele ni da im djeca imaju kontakt, separiraju se na stranu, ima livada, pa se odmiću od nas na livadu...Ne znam, vidjet ćemo kako će se stvar odvijati. Ali hm da vrijeđa me prije svega što ona ne dopušta da se njeno dijete igra sa mojim, pa ne znam kako su ini sami zamislili ovdje školu i općenito život.
nema te što vrijeđati. pokušaj malo ući... ako ne već pod njenu burku, onda u njene cipele. možda žena ne zna drugačije, možda se ona tebe plaši i svega gdje je dovedena, možda ne smije... možda bi se ona rado družila s vama, i njena djeca s vašom, ali se jednostavno ne usudi jer joj je rečeno da ne smije, jer je naučena od malena da ne smije, a uz sve to kad vidi vaša namćorasta lica, možda ju to dodatno obeshrabri. a možda i jest neka umišljata i misli si da je bolja od vas zapadnjakinja... kako god... prvo, ne dozvoli da taj osjećaj koji imaš prema burci bude i prema ženi koja je ispod te burke. ja na burku gledam slično poput tebe... to je za mene putujući zatvor. koji i fizički i mentalno ograničava ženu. o svemu tome smo već razgovarale na ovoj temi... i o kulturnom relativizmu i o tome da je nasilje nasilje i da nema opravdanja... i da je "slobodna volja" prilično relativan pojam... hoću reći, nije da ne razumijem tvoje stavove, samo mislim da se ne trebaš voditi emocijama... možda ako pružiš ruku ili barem smiješak - možda uspiješ razbiti zid koji vas rastavlja... a u biti, na taj način... hehe... uspijete subverzivno djelovati na ono što vam se objema nameće - na sliku "neprijatelja" .