nema te što vrijeđati. pokušaj malo ući... ako ne već pod njenu burku, onda u njene cipele. možda žena ne zna drugačije, možda se ona tebe plaši i svega gdje je dovedena, možda ne smije... možda bi se ona rado družila s vama, i njena djeca s vašom, ali se jednostavno ne usudi jer joj je rečeno da ne smije, jer je naučena od malena da ne smije, a uz sve to kad vidi vaša namćorasta lica, možda ju to dodatno obeshrabri. a možda i jest neka umišljata i misli si da je bolja od vas zapadnjakinja... kako god... prvo, ne dozvoli da taj osjećaj koji imaš prema burci bude i prema ženi koja je ispod te burke. ja na burku gledam slično poput tebe... to je za mene putujući zatvor. koji i fizički i mentalno ograničava ženu. o svemu tome smo već razgovarale na ovoj temi... i o kulturnom relativizmu i o tome da je nasilje nasilje i da nema opravdanja... i da je "slobodna volja" prilično relativan pojam... hoću reći, nije da ne razumijem tvoje stavove, samo mislim da se ne trebaš voditi emocijama... možda ako pružiš ruku ili barem smiješak - možda uspiješ razbiti zid koji vas rastavlja... a u biti, na taj način... hehe... uspijete subverzivno djelovati na ono što vam se objema nameće - na sliku "neprijatelja" .![]()