Stranica 99 od 101 PrviPrvi ... 4989979899100101 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,901 do 4,950 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hajd neka, čak će i moj muž izaći glasati protiv te nebuloze

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Super investicija novca poreznih obveznika. Pogotovo sto cak i u slucaju da se osramotimo, EU direktive ce uskoro korigirati tu nebulozu.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ovo sam baš jutros čitala. a što reći...valjda i papa vidi da se stvari odvijaju krivim tokom i da na taj način gube dosta onih koji se osjećaju vjernicima, ali im razum govori da puno crkvenih dužnosnika i njihovih sljedbenika ne živi sama načela vjere i na taj ih način tjera iz okrilja crkve. nažalost, takvi su u zadnje vrijeme sve glasniji i usudila bih se reći bezobrazniji. dok god huškačka i homofobna retorika ne bude naišla na ozbiljnije reakcije javnosti bojim se da neće biti pomaka. ali me veseli da je i sam papa uvidio taj problem.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ja tom vjerskom poglavaru nista ne vjerujem. to je samo PR. malo on ovako, malo oni drugacije. svi vuci siti, sve ovce na broju.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

je li itko ovdje ozbiljno misli da poglavar kc ima nesto protiv ovog referenduma?!? pa eto, o cemu mi onda pricamo. kad takvima nesto nije po volji, bome se to promjeni.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja tom vjerskom poglavaru nista ne vjerujem. to je samo PR. malo on ovako, malo oni drugacije. svi vuci siti, sve ovce na broju.
    pa vjerojatno je istina, ali se meni ovakav pr ipak više sviđa od pr-a naših crkvenih otaca...
    a i mislim da takav pr ipak pozitivno utječe na društvo u cjelini.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    pa vjerojatno je istina, ali se meni ovakav pr ipak više sviđa od pr-a naših crkvenih otaca...
    a i mislim da takav pr ipak pozitivno utječe na društvo u cjelini.
    x

naravno da utječe, pa zato je i izmišljen.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 23.10.2013. at 22:10

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ovo isto sam pomislila nedugo nakon što je izabran. ono odbijanje vožnje u papamobilu, zahtijevanje skromnije odjeće...sve mi je to djelovalo kao dobro osmišljeni potez kc da bi se ljudima vratilo povjerenje u crkvu. no kako jennifer i cvijeta kažu i meni je taj pr puno prihvatljiviji.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 24.10.2013. at 01:04

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vjerojatno si u pravu, emsa. Papa je i sam rekao da je poznato koji si crkveni stavovi o tome, samo da mozda ne treba tako agresivno s tim jer ispada kontraproduktivno. Trenutno je u medijima (ne znam je li kod nas vec bilo) aktualno da je papa suspendirao limburškog biskupa. Onda kad pročitaš neki temeljitiji tekst, npr. u Die Weltu vidiš da se radi o privremenom povlačenju iz Limburga i da iz formulacije nije jasno hoce li ga promovirati u kardinala ili degradirati ili vratiti nakon male suspenzije.
    Covjek je uredjivao svoj zupni ured ili kako se to vec zove kod biskupa, po narodnom -kucu u kojoj zivi i za to potrosio 31 milijun eura. Isao je u posjet siromasnima u Indiju avionom u business klasi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dug je put do indije, tako da potpuno razumijem biskupa na kraju krajeva ima se, moze se. to me sad podsjetilo na onu pjesmu guzonjin sin.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je li itko ovdje ozbiljno misli da poglavar kc ima nesto protiv ovog referenduma?!? pa eto, o cemu mi onda pricamo. kad takvima nesto nije po volji, bome se to promjeni.
    Protiv suštine ne, ali na how-to bi možda imao primjedbi, da to bude više nekako u suradnji ("za vaše dobro i spas"), a ne u kontri ("mi zahtijevamo"). Svejedno, draži mi je takav nastup nego prethodnika mu. U biti, ne razbijam puno glavu s njegovim stavom i citatima i što je tko rekao, a ko shvatio. Irelevantno mi je, bitno mi je da ne prođe ta promjena ustava jer mislim da je nazadna i to je sve.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2013. at 13:17

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U NRW, Njemacka, presudilo se u korist istetoviranom muskarcu koji se natjecao za mjesto komesara, a odbijen je kao nekompetentan iskljucivo zbog tetovaze. Odsteta 10.000,00 €.
    Citala sam u Die Weltu. Usprkos cinjenici da se cesto slazem s komentarima citatelja ovih novina, ovdje je dosta ljudi reagiralo da ne vjeruju liku s tetovazama. Jedan je napisao da su njemu veci problem uniforme nego tetovaze.
    Lik ima vidljivo istetoviranu mrtvacku glavu, zenu i psa za borbe.
    Nekako mi kod psa za borbe zatitrao konzervativniji dio mene. Iako je to mozda samo neki pit bull terijer i mozda se ne bori.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovih dana sam bila u bosni na jednoj konferenciji o ratnom silovanju. između ostalog sam slušala svjedočenje žene preživjele ratno silovanje. rodila je dijete iz tog silovanja. jako potresna svjedočanstva. i pored svega i osnaživajuće iskustvo.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno si u pravu, emsa. Papa je i sam rekao da je poznato koji si crkveni stavovi o tome, samo da mozda ne treba tako agresivno s tim jer ispada kontraproduktivno. Trenutno je u medijima (ne znam je li kod nas vec bilo) aktualno da je papa suspendirao limburškog biskupa. Onda kad pročitaš neki temeljitiji tekst, npr. u Die Weltu vidiš da se radi o privremenom povlačenju iz Limburga i da iz formulacije nije jasno hoce li ga promovirati u kardinala ili degradirati ili vratiti nakon male suspenzije.
    Covjek je uredjivao svoj zupni ured ili kako se to vec zove kod biskupa, po narodnom -kucu u kojoj zivi i za to potrosio 31 milijun eura. Isao je u posjet siromasnima u Indiju avionom u business klasi.
    jelena, samo da dodam, budget koj je bio predviden iznosio je 5 milijuna eura. a eto covjek ga 6 puta premasio.
    a ako me sjecanje ne vara, bila je to first klasa.
    uz to je zanimljivo sto je njegov predhodnik, bio biskup, koji je prilicno skroman covjek, vozio je stari golf, te redovno primao izbjeglice u svoj skromni dom, na par dana ili tjedana.
    a nasljedio ga je covjek, koje je ako se dobro sjecam brojki na kuhinju potrosio oko 350 000 eura, a na ugradene ormare u rezidenciji oko 700 000.
    pa da mi je zaha hadid projektirala, ispalo bi barem dva puta jeftinije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gledala sam bas WC, dosta je poskupilo što je malo viši od standarda. Biskup Tebartz-van Elst je isprobao nekoliko i ova mu je visina bila najbolja. Komentar je bio da biskupova probava radi na višem nivou
    Na emsinom tragu
    "Schon in der Frühphase seines Wirkens hatte Tebartz-van Elst einen Dekan abberufen, weil dieser ein homosexuelles Paar nach dessen standesamtlicher Trauung gesegnet hatte. An diese aus säkularer Sicht skandalöse Entscheidung erinnern jene Männer und Frauen, die den Mann als gnadenlos und autoritär darzustellen. Solche Geschichten würden ja mal überhaupt nicht zum neuen Papst passen, sagte jüngst eine Gläubige bei einer Protestkundgebung gegen Tebartz-van Elst auf dem Limburger Domplatz.
    Dabei wurde jüngst ein australischer Priester in der Kirche exkommuniziert, der sich für die Öffnung des Sakraments der Ehe für Homosexuelle und für Frauen als Priesterinnen eingesetzt hatte. Die Order zum Rauswurf soll direkt aus dem Vatikan gekommen sein."
    Ukratko biskup je izbacio nekog svecenika (dekana, stogod to znacilo), jer je blagoslovio homo par koji se sekularno vjencao. Neki je vjernik izjavio da to novi papa nikako ne bi napravio, zaboravivsi slucaj u Australiji kada je izbacen svecenik koji se zalagao za otvaranje homoseksulanim brakovima i vecim pravima zena u crkvi, a naredba je dosla direktno iz Vatikana.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

s jednog fb statusa (status je potpuno javan, svatko ga može pročitati, a i osoba je javna i dozvolila šeranje, da ne bude zabune )

budući da je definicija braka trenutačno najvažnije društvenopolitičko (a nedvojbeno i ekonomsko) pitanje u rh, obveza je svakog odgovornog građana i građanice 1. 12. pristupiti referendumu - kojemu je svrha jednoj skupini ljudi/veza/odnosa/obitelji zajamčiti neravnopravnost.

premda izlaskom na referendum legitimiramo i pitanje, i stav, i posredno pristajemo na diskriminatorni diskurs, NEIZLASKOM sjebavamo i sebe, i svoje bližnje, i društvo etlarđ (ako nam je stalo do pravednijeg).

molim, ergo, svoje prijatelje, poznanike, braću i sestre, tople ili hladne, da na taj sveti dan (nakon mise, prije, ili - još bolje - za vrijeme) izađu na referendum i glasaju PROTIV zamisli da će hrvatska biti bolje mjesto ako se ustavom zajamči neravnopravnost istospolnim parovima i obiteljima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

"Jagoda Milidrag Šmid za Novosti: Činjenica je da ljudske potrebe poput zdravlja i obrazovanja postaju prilike za privatni biznis i to je dio ideologije financijskoga kapitalizma. Kada vam pak kažu da bi rad na pola radnog vremena (part tajm džob) najviše trebao odgovarati ženama zbog njihovih obiteljskih obaveza, to zapravo znači da država unaprijed odustaje od javnih servisa zaposlenoj obitelji i, posljedično, donosi retradicionalizaciju društvenih odnosa: ženi je mjesto u kući, njezina je briga prvenstveno da bude njegovateljica, kuharica i spremačica, pa bi joj takva vrsta posla trebala odgovarati. Većina žena ne može živjeti od plaće koju donosi posao na pola radnog vremena, a tu je i pitanje mirovine."

link

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lou

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smo već kod njega.... ima jedna vesela ekipa koja ukrašava grad.
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Super!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://www.crackajack.de/2013/10/29/...n-kickstarter/

genijalna pjesma u drugom dijelu videa!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Valentin Pozaić opet me je očarao svojim prigodnim govorom na današnji dan

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam ni slusala Pozaica, gubitak vremena. Malo sam pokusala protrcati u tekstovima na portalima sto je htio reci pa mi je preduhovan. Ne razumijem ja tako mudro srocene recenice.

Papa salje anketu o stavovima vjernika, izmedju ostalog o homo brakovima. Promislja kako djeci posvojenoj od homo parova pribliziti vjeru. Pri tome jasno pise da nema meksanja stava crkve.

Zivo me zanima kako ce djeci objasniti da su im roditelji tesko posrnuli.
    http://mobile.reuters.com/article/id...31101?irpc=932
    Posljednje uređivanje od Jelena : 02.11.2013. at 05:21

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

"Jagoda Milidrag Šmid za Novosti: Činjenica je da ljudske potrebe poput zdravlja i obrazovanja postaju prilike za privatni biznis i to je dio ideologije financijskoga kapitalizma. Kada vam pak kažu da bi rad na pola radnog vremena (part tajm džob) najviše trebao odgovarati ženama zbog njihovih obiteljskih obaveza, to zapravo znači da država unaprijed odustaje od javnih servisa zaposlenoj obitelji i, posljedično, donosi retradicionalizaciju društvenih odnosa: ženi je mjesto u kući, njezina je briga prvenstveno da bude njegovateljica, kuharica i spremačica, pa bi joj takva vrsta posla trebala odgovarati. Većina žena ne može živjeti od plaće koju donosi posao na pola radnog vremena, a tu je i pitanje mirovine."

link
    meni je u svemu tome fascinantno kako se potreba za skraćenjem radnog vremena i okrećanju pojedincu van profita preimenovala i iskorištava za degradaciju žena: kao, ženama paše pola radnog vremena da mogu ostalih 4h prat gaće
    ne, nego svakoj zdravoj osobi paše racionalno radno vrijeme i racionalno vrijeme za sebe

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Valentin Pozaić opet me je očarao svojim prigodnim govorom na današnji dan
    a pomogli su mu frendovi s bitnoneta definiranjem oca obitelji, to se mora vidjet.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Odlična reakcija Građanske akcije http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...k-/709390.aspx

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Referendumska sramota

a pozaić, ne znam, to je strašno. ne znam puno, al koliko je ovo miljama daleko od onoga što znam o isusu i njegovom učenju. kulturna revolucija, revolucija zla, sodoma i gomora, zločinačka ideologija trenutačnog režima. kao neki pomahnitali gnjevni propovjednik pun mržnje prema ljudskom rodu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sanja Modrić izvrsna, kao i obično.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bauk ponovno kruži Europom: Opasne namjere - "Europski statut za promicanje tolerancije" tretira promoviranje komunizma kao "teško kazneno djelo", kreće li masovni progon ljevičara diljem Europe?
    "Bauk kruži Europom, bauk komunizma", 21. veljače 1848. moglo se pročitati u prvom izdanju Komunističkog manifesta kojega su napisali Karl Marx i Friedrich Engels. Prije tri godine su se europski i domaći nakladnici čudili, ali istovremeno zadovoljno trljali ruke, zbog velike potražnje za jednim od najutjecajnijih svjetskih političkih traktata u povijesti čovječanstva. Tada su se fenomen renesanse marxizma kao političke doktrine jednostavno prokometirali riječima "kako marksizam postaje ideologija instant zarade" i nastavili s tiskanjem i prodajom Manifesta, ali i ostalih dijela iz opusa Marxa i Engelsa. (Karl Marx 1818 - 1883, 130 godina od smrti aktualan više no ikada)

Tri godine poslije eksplozivna mješavina krize, strogih mjera štednje, nezaposlenosti i propadanja društva u svim njegovim segmentima dovodi do toga da na saveznim izborima u Njemačkoj održanim 22. rujna njemački komunisti (Die Linke) potvrđuju treće mjesto po broju zastupnika u Bundestagu, a 25. i 26. listopada Komunistička partija Češke i Moravske (Komunistická strana Čech a Moravy – KSČM) na opće iznenađenje svih na izborima u Češkoj dobiva 15% glasova i time se potvrđuje, jednako kao i njemački komunisti, treća politička snaga u Republici Češkoj.

Osim ove dvije komunističke stranke, Europa poznaje na stotine komunističkih stranaka, od kojih su među poznatijima Rifondazione Comunista u Italiji, Kommunistische Partei Österreichs u Austriji, grčka Syriza i tako u nedogled. Rijetke su zemlje koje nemaju ljevičarsku stranku koja nastupa baš pod tim imenom i bori se za ideale za koje su se mnogi prerano poradovali da su nepovratno završili u ropotarnici povijesti.

Kako je nakon grčke Syirize, koja je od Nove demokracije Antonisa Samarasa izgubila izbore vrlo malim brojem glasova, te njemačkih i čeških komunista jasno da bi u Europskoj uniji takve stranke lako mogle utjecati na odluke vlade i time ograničiti moć eurobirokrata, Bruxelles je došao na "briljantnu" ideju da pod krinkom "promicanja tolerancije" zabrani promoviranje totalitarnih ideologija, među kojima je naravno i komunizam. Takvu ideju je čak i časopis Forbes proglasio besmislicom i da "treba stati na kraj ovakvim glupostima".

Ukoliko bi na primjer netko javno izgovorio kako su Marx, Lenjin, Trocki, Tito i mnogi drugi imali ideje koje daju odgovore na mnoge probleme koje tište građane Hrvatske, Europe i svijeta, mogao bi biti kažnjeno gonjen i osuđen. Sudbina navedenih komunističkih stranaka bi bila promjena imena, programa i svega što jest smisao njihovog postojanja.

Europska unija u proceduru uputila nacrt rezolucije kojom se i komunizam stavlja van zakona

Ideja osude širenja mržnje bi se trebala pozdraviti bez razmišljanja, međutim ono što naizgled dodatno definira ljudske slobode u sebi krije zabranu komunizma kao ideologije. Čudno da se zalaganjem za ljudske slobode žele dokinuti te iste slobode milijunima Europljana koji se bore za dobrobit cijelog društva, a upravo to čini Europska unija.

Europski statut za promicanje tolerancije je plod "dugog i mukotrpnog rada" Europskog vijeća za toleranciju i pomirbu (ECTR) čiji su najistaknutiji članovi Aleksander Kwaśniewski, predsjednik Europskog židovskog kongresa Viatcheslav Moshe Kantor, José María Aznar (Španjolska), Erhard Busekm (Austrija), George Vassiliou (Cipar), Vaira Vīķe-Freiberga (Latvija), Rita Süssmuth (Njemačka), Milan Kučan (Slovenija) i drugi.

U drugom poglavlju Statuta stoji kako je njegova svrha:

1. Promicanje tolerancije u društvu bez slabljenja zajedničkih spona koje vežu cijelo društvo.

2. Poticanje tolerancije između različitih društava .

3. Eliminirati zločin iz mržnje kao što je definirano u točki 1 (c).

4. Osuda svih oblika netolerancije na temelju predrasuda, fanatizma i predodređenosti.

5.Poduzeti konkretne mjere u borbi protiv netolerancije s krajnjim ciljem uklanjanja rasizma, etničke diskriminacije, vjerske netrpeljivosti, totalitarnih ideologija, ksenofobije, antisemitizma , anti-feminizma i homofobije.

Među totalitarne ideologije, bez obzira na protivljenje brojnih stranaka u Europarlamentu, glasovima konzervativaca, te dijela liberala, uspjela se provući i sama ideja komunizma, a ne samo njegove povijesne inačice o kojima bi se dalo raspravljati koja je i koliko uopće bila "komunistička". Iako pod krinkom "konzervativnih" stranka u brojnim europskim zemljama nacifašističke stranke uspijevaju doći do nekoliko zastupnika u parlamentu, ali nacizam i fašizam su pod tim imenom i s takvim programom van zakona. Kako ovaj zakon dolazi nakon rezultata izbora u Njemačkoj i Češkoj, mnogi upozoravaju kako je njegov cilj eliminacija komunizma u svim njegovim pojavnim oblicima.

U sedmom poglavlju se određuju kaznene sankcije za kršenje odredbi Europskog statuta o promicanju tolerancije.

Slijedeća djela će biti kažnjena kao kaznena djela s otežavajućim okolnostima:

1. Zločin iz mržnje prema skupinama ili pojedincima koji pripadaju nekoj drugoj kulturološkoj, rasnoj, etničkoj, rodnoj, jezičnoj, vjerskoj skupini ili pripadnicima ili skupinama druge seksualne, političke ili bilo koje druge orijentacije, a koje su sve definirane u prvom poglavlju Stututa.

2. Poticanje na nasilje protiv skupina koje su definirane prvim poglavljem statuta.

3. Uvrede i klevete protiv skupina koje su definirane drugim članom prvog poglavlja. (cit.: …kazneno je djelo s otegotnim okolnostima npr. izjaviti kako su "svi Cigani lopovi" ili da su "svi muslimani teroristi")

4. Prešutno odobravanje i promoviranje totalitarnih ideologija, ksenofobije i antisemitizma.

5. Javno podržavanje ili negiranje Holokausta.

6. Javno podržavanje ili negiranje bilo kojeg zločina ili genocida čije je postojanje utvrđeno od strane Međunarodnog kaznenog suda ili nekog drugog tribunala.

Tko se iole razumije u kazneno pravo, jasno mu je da ovim dokumentom otvaramo vrata totalitarizmu najgore vrste: onome u kojem je kažnjivo doslovno sve, ali koji istovremeno ima demokratsko pokriće.

"Neskriveno odobravanje totalitarne ideologije" će biti kazneno djelo i netko će biti kažnjen s otežavajućim okolnostima kao najveći kriminalac - zašto? Ukoliko na primjer javno izgovorite "Mislim da je Trocki bio u pravu" ili "Jugoslovenski samoupravni socijalizam je bio najbolje moguće uređenje za radnike, studente i narod općenito", tada ćete biti kažnjeni zatvorom. Politička scena će u Europi biti još interesantnija. U Češkoj je, kao što smo rekli, Komunistička partija dobila oko 15% glasova i ukoliko se ne odreknu ideje koju zastupaju češki bi komunisti mogli završiti na robiji. Brojni zastupnici Europskog parlamenta također, kao i 64 zastupnika njemačkih komunista u Bundestagu.

Ne treba napominjati koju će zbrku uvesti odredba Statuta o "kleveti upućenoj određenoj skupini". Koja je to skupina? Iz kojeg povijesnog perioda ili na kojem teritoriju ona živi? Unutar Europske unije ili van njenih granica? Što će biti s povijesnim nasljeđem u zemljama u kojima su anitfašističke pokrete vodili komunisti, bivšom Istočnom Njemačkom ili zemljama u kojima je u dijelu stanovništva još uvijek duboko ukorijenjena ideja komunizma? Osim pojedinaca koji će se kažnjavati zatvorom, uklanjati će se spomenici, imena ulica i trgova, sve što podsjeća na "zločince" koji su krivi za "totalitarizam XX stoljeća".
    Svatko tko bi se usudio reći da je Staljin (koji je između ostalog stajao na čelu antifašističke koalicije i naroda koji je dao najveću žrtvu da bi ti tzv. "demokrati" i "liberali" uopće mogli danas glasati ovakve rezolucije) imao i dobre ideje, također će biti kažnjen zatvorom.

Nažalost ovaj zakon nije komedija niti nečiji hir. Ovdje je riječ o najvažnijem zakonu kojega su vatreni zagovornici "individualnih sloboda" i neoliberalne doktrine ikada uspjeli sročiti. Sloboda govora na europskom kontinentu će biti ograničena do te mjere da se takvom uopće neće moći ni zvati.

Prilikom rasprave se provlačila poznata teza kako "nema tolerancije prema netolerantnima" i to se uzelo u obzir i kada se raspravljalo o slobodi izražavanja. Sloboda izražavanja ne podrazumijeva javno ispoljavanje mržnje prema drugim skupinama i tu bi se svakako mogla primijeniti "netolerancija prema netolerantnima". Istina je da sa slobodom izražavanja nismo dobili slobodu vrijeđanja drugih i drugačijih, kao ni poticati na nasilje, ali ovakav zakonski akt izravno zadire u ustave svih zemalja članica Europske unije, od kojih gotovo svi zabranjuju izglasavanje zakona koji brane političke i vjerske slobode, slobodno izražavanje i okupljanje, slobodu govora i tiska, pravo naroda na mirno okupljanje, kao i prikupljanje peticija kojim se vlada može prisiliti da ispravi neku nepravdu.

Budući da je Europska unija jasno definirala nacifašizam i komunizam kao dvije totalitarne ideologije koje su u XX stoljeću zaživjele u režimima u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Sovjetskom Savezu, zemljama istočnog bloka, Jugoslaviji, itd., ukoliko ova besmislica bude izglasana (a vrlo lako je moguće da se to dogodi) europski komunisti će ili nestati ili nastaviti s ilegalnim radom kao za vrijeme carske Rusije, nacionalsocijalizma i fašizma, dinastije Karađorđevića ili NDH i njemačke okupacije, a nakladnici diljem Europe će biti zakinuti za profit koji su proteklih godina zgrtali prodajući Komunistički manifest i sabrana djela Marxa i Engelsa.

Europski statut za promicanje tolerancije kojemu je svrha zabrana komunizma je dokaz kako "bauk kruži Europom, bauk komunizma" i njegovim usvajanjem kapaciteti europskih robijašnica neće biti dovoljni da prime sve "zločince" koji su ugroza "tolerantnoj, demokratskoj i slobodnoj Europi".

Jedan od najutjecajnijih ekonomista za Wall Street Journal: "Karl Marx je bio u pravu, kapitalizam će se srušiti"

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala isvetica.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Danas je na google-u neki doodle koji nisam skužila što predstavlja. Kad sam kliknula, skužila sam da je posvećen Shakuntalu Devi. Vidim da su tu spomenuli.

Uglavnom, ono što ne spominju, a stoji na engleskoj wikipediji, je da je bila udata za homoseksualca i da se razvela od njega za par godina. Kako ju je zaintrigirao taj problem zbog vlastitog iskustva, napisala je još 1977. knjigu Svijet homoseksualaca, a zalagala se za "full and complete acceptance—not tolerance and not sympathy". Ne znam ništa o toj knjizi, ali mi je zanimljivo da je baš Indijka još 1977. pisala o tome i da je nakon svog iskustva imala takav stav.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nakon brojnih heteroseksističkih (cenzuriram samu sebe ) kojima nas bombardiraju posljednjih pola godine, odmorite mozak i dušu gledajući ovaj spot! djeca su predivna! Link

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

https://www.facebook.com/groups/6852...5290774829456/

ako imate fejs, potpisivanje je u tijeku.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

OMG! Nisam mogla vjerovat da netko ne provocira ovim tekstom vjernike pa sam provjerila izvornik:
    http://www.zupa-surkovac.com/index.p...g=hr&action=11

Portali naravno prenose:
    http://mobile.net.hr/danas/hrvatska/...-mrzi-tetovaze

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne da mi se čitati cijeli tekst.. može li mi netko reći što gospa veli za tetovaže?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Emsa nisam ni ja izdrzala cijeli tekst. Na portalima su izvukli highlights. Nisam ni to mogla probaviti.
    I ne znam komentira li gospa tetovaze.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 06.11.2013. at 00:11

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

čitala sam baš danas ove budalaštine. u meni su onda 3 sotone .
    mislim, stvarno...da nije žalosno bilo bi zapravo jako smiješno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A što napraviti kad saznaš da ti je prijateljica potpisala to za referendum u crkvi.
    Slučajno, pričamo o tome čije će dijete prvi put glasati na ovom referendumu, i ona kaže : "da li je to za ono što smo potpisivali, da dva muškarca ne smiju posvojiti dijete?" Meni skoro dolnja vilica pala na pod! Koje posvajanje, koji muškarci, o čemu ti to pričaš?! Nisam ostala bez teksta, itekako sam udarila lamentaciju, ali...nije palo na plodno tlo, naravno.
    Stvarno, što sad? Toleriram ja svakakve stavove, svi imaju pravo na mišljenje, ali kad su krive pretpostavke istog, da li probati mijenjati? Ili, mozak na pašu i pričati o neutralnim temama, npr. kako su procvale mandevile u jesen

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A gle Beti, potpisalo je 700.000 ljudi. Sigurno ih ima i među našim prijateljima. Moja sestra koja apsolutno podržava sve opcije, braka, zajednice, posvajanja itd je potpisala. Kaže nije se ni snašla neki dečko ju je u gradu presreo, bilo je nekoliko štandova od kojih je između ostalog bio i taj za referendum...
    Bile smo na tihoj misi dva dana, reko mogla si i smrtnu presudu tako potpisati.
    Tako da sam sigurna da ta brojka nije stvarna i da masi ljudi neće pasti napamet ići glasati za takvo što.
    Ok, tvoja priajteljica ima neka svoja uvjerenja.
    Iskreno i mm je imao neka svoja uvjerenja, sada više nema . Ono što je bilo kod njega je to da je živio u jednom zatvorenom svijetu koji se ne susreće s homoseksualizmom, ako i ima koji gej to sigurno u takvoj sredini neće istaknuti.
    I tako sve mu je to bilo fuj i neprirodno i kakva djeca, ma bezveze...
    Nije da bi išao kamenovati pride, ali..ma priče pune predrasuda.
    I onda sam mu ja polako objašnjavala da postoje ljudi među nama, da postoje ljudi koji se potajno vole...pa je i upoznao neke i skužio da to što je netko homoseksualac zapravo njega nije briga.
    Eto, od homofoba stvorio se skoro pa aktivista, koji lobira okolo po kavama za lgtb zajednicu (skužila sam da to radi nesvjesno).
    Tako da za tvoju prijateljicu ima vremena, kad se stvori prilika ti joj objašnjavaj i objašnjavaj...samo što je referendum za koji dan.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sad ispada da svatko ima nekog poznatog tko se zabunio pa je potpisao. Ja nemam, ili ne znam da imam.
    Ja imam poznate, troje njih, a vjerojatno onda i njihove bračne partnere, za koje se samo nadam da neće izaći na referendum. Ne znam jesu li se potpisali na peticiju. Razuvjeriti ih nikako ne mogu. Probala sam. Pametni su i znaju što znači argument, ali što ćeš kad tu staje razum. S jednim sam se toliko duboko u raspravu udubila da smo se izgubili u nepoznatom milijunskom gradu, morali smo slijediti rijeku da se vratimo na poznatu točku.
    Sad više ne razgovaram o tome s njima, vjerojatno smo svaki dobili etiketu na čelo u očima onog drugog. Svatko ponosan na svoju.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Još jedan strašan članak na temu http://www.advance.hr/vijesti/usmjer...ivilizacijski/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

"Jedna gospođa mi je kazala kad se udala za svoga muža u prvoj bračnoj noći primijetila je da on na svojim leđima ima istetoviran lik zmaja. Sva je bila u strahu. Pala je depresiju. Poslije je tražila rastavu braka jer joj muž prije braka nije rekao. Zato bi prije vjenčanja trebalo izričito pitati da li imaš tetovirane nevidljive dijelove tijela."

za seks prije braka sam znala, ali da ledja spadaju u 'nevidljive' dijelove tijela... tc tc tc
    valjda je bilo neprilicno za tekst izmisliti tetovazu na straznjici ili oko prednjice

sta se referenduma i poznatih tice, bilo je i ugodnih i neugodnih iznenadjenja
    moram priznati, poput Jelene, da hoces-neces tim ljudima dodijelim neku etiketu i ne mogu je tek tako ignorirati...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moram vam iskreno reći da je mene više užasnulo ovo što sam pročitala:

Mail od Sekcije mladih HKLD (Hrvatskog katoličkog liječničkog društva - da, dobro ste pročitali) u kojem voditelj te sekcije poziva studente, buduće liječnike na širenje argumenata zašto smo PROTIV abortusa, kontracepcije i umjetne oplodnje (čudno da jedan student medicine ili liječnik medicinski potpomognutu oplodnju naziva na taj način). Kao što se vidi iz priloženog nema mjesta protutezi odnosno pozitivnim i prije svega korisnim stranama navedenih principa i načina liječenja. Upravo zato vam pišem jer mislim da je ne samo suludo već i opasno po struku, a samim time i naše buduće pacijente da studenti medicine i liječnici razmišljaju na taj način, te se uz to još i usuđuju druge podučavati tim nebulozama iskorištavajući povjerenje u liječnike. Nisam jedini koji prima ovakve mailove, a osim ove akcije istim su načinom na veliko promicali homofobnu inicijativu U ime obitelji.
    na fejsu kruži i screen shot maila, tako da anonimna osoba govori istinu.

znači tako se odgajaju i obrazuju naši budući liječnici... što reći? kakav je to liječnik koji vlastiti svjetonazor stavlja ispred brige i zdravlja svog pacijenta?! liječnik sigurno nije, a je li je čovjek, i u to sumnjam.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo jutarnje poslastice, Viktor, majstor: Jazbina

"Prodorom u ustav, zabijanjem posljednjeg čavla u lijes sekularnog društva, postavljen je totalitarni okvir koji odriče mogućnost izbora: ne možeš biti religiozno indiferentan građanin u državi Hrvatskoj, pošto ta država nije građanska, nego crkvena."
    Posljednje uređivanje od Zuska : 07.11.2013. at 08:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •