Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Na kraju, još jedna razlika između ta dva emitiranja - kao što je već rečeno, činjenice dane u dokumentarcu o Kinseyu su lako provjerljive, za minutu guglanjem shvatiš kakav je to trash i koje su neistine rečene (sudski dokazano). Dokumentarac o autizmu bavi se temom i činjenicama na koje ni nakon guglanja više dana nećeš dobiti jednoznačan odgovor jer je to široka tema i područje koje se i dalje znanstveno istražuje i istraživat će se i dalje.
Nije sve gugl. Navodno je u Natureu izašao članak koji doslovno radi debunk od onog što je raširio mislim Travolta i neki znanstvenik da cjepivo izaziva autizam. Jednostavno... ko će čitat (i razumit, for that matter), nešto iz Naturea. Nema šanse, tu holivud uzima primat. Mislim da je čak o tome bilo i na HTV-u, ali ne u prime time terminu i gledanosti emisije stila 8. kat, nego kod one neke fine ženske novinarke što je ja volim, nešto iz kulture i znanosti ona pokriva, ali to ide tipa iza 23 h.

Jako je lako skrenut, a ko danas ima vremena bit renesansi čovjek (to je, danas, s ovolikim znanjem, nemoguće i nemoguće znat sve o svakom području, sve i da ti je "posao" svakodnevni istraživat neki presjek znanja u jednom području). Čovječe, ja kao imam faks, ali nema šanse da uopće skužim ko je relevantan za što - osim ovako... gledajući državne institucije i medije (koji jako briju, kad gledaš onoga preko ruba znanosti, ne na rubu), i ove emisije... mislim, nije HRT znanostvena institucija.