Naravno da se mene i tebe to ne tiče, ali ti veliš da se tu nema ništa za oprostiti, pa ako nema, zašto bi i ta žena sebi išta opraštala? Kao da je to apsolutno normalan čin oko kojeg se nitko ne bi trebao uzbuđivati.
A to je čovjek, od začeća. I abortus jest ubojstvo tog bića, koliko god to danas zvučalo okrutno i politički nekorektno, ali govor u rukavicama nije uvijek dobar.
I protiv sam toga da bilo koja osoba može tek tako odlučiti - ups, dogodilo se, pa idemo na abortus. Mislim, niti jedna kontracepcija nije 100% pouzdana, ja ih znam x koje i pored korištenja kondoma i tableta sada slušaju kme kme. Ali onda valjda prihvaćaš odgovornost i mogućnost začeća - pa makar ona bila 0,00001%, kada ideš spavati s nekim.
O silovanjima i sl. situacijama neću.. jer nisam bila u toj koži. Imam svoje mišljenje, ali znam kako se ono lako promijeni kada dođeš u bezizlazne životne situacije.
Ponovo, ne osuđujem nikoga, ali jako mi smeta tako nonšalantan pogled na abortus, kakav sam ja vidjela u tvojoj rečenici "nema se tu ništa za oprostiti". O, ima, itekako ima..