Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
duhaček je dao divan primjer sufražetkinja i borbe crnaca. i tada je bilo jako puno žena koje nisu ni pomišljali da bi žene trebale imati pravo glasa ili na taj način je dobijati, a i sama borba je, kako je on rekao, bila "radikalna" - žene su se vezale lancima pred bijelom kućom. uhićivalo ih se, u zatvoru bi stupali u štrajk pa ih se na silu hranilo. da ne pričamo o borbi crnaca. koliko njih je mislilo da je bolje ne zamjerati se bijelcima, da je bolje ne ulaziti u konflikte. da ako budeš tih i pokunjen i spustiš glavu do poda, da ćeš mirno proživjeti vijek bez puno problema i da je to najbolji način. a nekima je eto dosta život provesti na koljenima. razumijem prvi stav, koji je nastao kroz stoljetnu tiraniju i oebzvrijeđivanje, kad i sama žrtva pomisli da nije vrijedna biti čovjek, ali točno razumijem i podržavam stav da kroz život ne možeš dovijeka ići pognute glave. i ne tražiš u biti ništa više nego što svaki drugi čovjek (koji ispunjava normu) već ima zagarantirano.
jako dobro rečeno.

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
zato i pitam.
čini mi se da su nekima motivi potpuno pogrešni, tj. da je ovo više nekako skup kontra crkve nego za nešto.
meni se nekako čini da crkva nije digla takvu dreku protiv ZO-a da bi skoro svi bili protiv uvođenja ZO-a na ovakav način
ne mislim da je ovo skup protiv crkve. Ja nemam nikakve želje ni razloga prosvjedovati protiv crkve, ali imam razloga prosvjedovati protiv načina na koji se ta ustanova u zadnje vrijeme upliće u politiku i školstvo, pa i u medicinu i to na jako neprimjeren način.

Vjerujem da ni ovaj zakon nije najbolje dorađen, budući da takve komentare čujem od nastavnika. S tim da vjerujem da ima i bitnijih nedostataka. I da naše školstvo ima puno većih problema.
Ono oko čega crkva diže prašinu smatram nebulozom - rado bih da moje dijete čuje u školi da homoseksualnost nije bolest, i da masturbacija nije nastranost. Vrlo je ružan način na koji se to interpretiralo, skoro pa da će djeca imati praktičnu nastavu na tu temu.

I mene bode u oči pozivanje na "podršku vladi". To se trebalo drugačije formulirati. Ali sa svim ostalim se slažem i jako dobro znam što podržavam.

Na skupu nisam bila jer nisam u Zagrebu, inače nisam tip za prosvjede ali na ovaj bih svakako došla samo da sam mogla.