Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
Kako da ja odgojim dijete a da ne upadne u stereotip? Imam curice, mogu obući što žele, trenutno starija želi samo rozo, šljokićasto, krićavo, neko vrijeme sam se borila s vjetrenjačama, a sad kupujem roze šljokice da uredim one cipele koje kategorički odbija obući jer su bljak boje, prije nego ih preraste. Kupila joj za treći rođendan garažu (jer se meni zabavno igrati autićima), dobila napadaj-to je za muške, neću to...
mislim da je odgoj tj. zaobilaženje stereotipa i sl. previše kompleksno pitanje. neke stvari su toliko duboko usađene u nama, da ih nesvjesno prenosimo svojoj djeci, koliko god svjesno to ne željeli. hoću reći - teško je naći lagan odgovor tj. modus operandi na tvoje pitanje.

cvijeto, aludirala sam što oni zaključuju iz takvih statistika. i tjeraju vodu na svoj mlin. a sve što je rečeno u tom dokumentarcu (barem u ovom dijelu na linku) se u biti da sasvim jasno objasniti, bez neke velike misterije i sl. u svakom slučaju to ne znači da je rodna teorija propala kao što se govorilo spominjujući taj film.