prema kojoj smo 5x spremnije na seks, kućanskim poslovima usprkos
da, spremnije je eufemizam. kao da se žene u takvim odnosima pita za nešto.

nego...
humanizam bez boga je nehuman... ili tako nekako
'Humanizam koji isključuje Boga nehumani je humanizam', kaže Benedikt XVI... Zbog toga Papa neumorno upozorava na sve oblike laicizma koji nastoje isključiti Boga iz javnog života, služeći se negativnom tolerancijom. Ta negativna tolerancija zapravo sve više vodi k netolerantnom zahtjevu neke nove, kvazireligije koja tvrdi da ima opću vrijednost jer je razumna. Tako se u mnogim slučajevima danas uime tolerancije zanemaruje tolerancija«
a kad sam već bila na tim stranicama
što je ateizam?

i još

Primjerice, ateistu koji je dobio dijagnozu da ima rak i da će živjeti još samo šest mjeseci, dođe dobar prijatelj koji ima savršen plan kako opljačkati banku. Zašto on to ne bi učinio? Ako ne postoji Bog niti život poslije smrti, bilo bi nerazumno ne opljačkati banku. Možda ne može vidjeti krv, gadljiv je na krv, ali danas postoje dobre terapijske metode kojima se to rješava. Kao psihoterapeut i to bih vrlo brzo riješio. Ili mu je naprimjer majka rekla da ne priliči opljačkati banku. Ali takva jaka navezanost na majku danas se terapijski vrlo brzo može riješiti. Dakle, ne postoji baš nikakav razumski razlog protiv pljačkanja banke ako je siguran da ga nitko neće uhvatiti. Jedino ako postoji Bog. Dostojevski piše u »Braći Karamazovima«: »Ako Bog ne postoji, onda je sve dopušteno.« Racionalni ateist možda bi opljačkao banku, ali iracionalni neće opljačkati banku, i zato mislim da su mnogi ateisti iracionalni. Ipak, odobravam tu iracionalnost jer osobno imam novaca na toj banci.