Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
dokle god se bude pisalo nema tog katolika. fer?
bit će fer samo onda kad se riječi ne vade iz konteksta. nego čitaju u kontekstu u kojem su izrečene.
nisam uletila i s neba pa u rebra napisala ono što si kvotirala. a moje riječi su bile izrečene u kontekstu toga da eto ima vas 2-3 ovdje koji su rekli da osuđuju pedofiliju i onda je išla bukvica upućena jen (parafraziram), kako se usuđuje blatiti sve vjernike. bilo bi fer da je itko od vas priznao da to što vas 2-3 govori protiv pedofilije (tj. zataškavanja) nije nikakav dokaz tvrdnji koja je izrečena.

oprostit ćeš ako kažem da svaka čast vama 2-3 (pa i svim vjernicama na cijelom forumu, jer sigurna sam da će svatko - načelno - osuditi pedofiliju), ali da u političkom smislu vaš stav nema nikakvu jačinu. dapače, da je izrečen u takvom kontekstu (jer je trebao poslužiti u svrhu cenzure i "pranja" forumašice) uvredljiv.

jačinu ima stav izrečen kad ga papa izriče, netko tko ima političku i financijsku moć, kad se govori s oltara ili kad se lobira u saboru. vjernici kad žele da njihova riječ ima moć organiziraju "ne dirajte im djetinjstvo", pa se organiziraju raznorazni prosvjedi, pa se mole u crkvama i sl. jer to onda šalje jednu poruku. moć ima kad se dovedu lutke u sabor prilikom donošenja zakona o MPO.

moć ima kad savjetnik predsjednika sjedi u upravi udruge koja je organizatorica posjete j. reisman. to ima moć, a ne tvoje riječi ispisane ovdje na forumu. kao uostalom ni moje riječi ispisane ovdje na forumu, ali zato ima donekle moć kad napišemo pismo saboru i kad se javnost digne na noge. to je moć, jer da nije, ne bi se prijetilo tužbama.

i opet - to ne znači da zahtjevam da itko bude aktivan ili da nečiji stav manje cijenim, samo zato što je napisan, a nije izrečen naglas. dapače, cijenim ga jako. to samo znači da ne stoji tvrdnja da taj (tj. biločiji) stav ima neku težinu ako je izrečen u privatnosti (posebice naspram svih onih glasnoizrečenih drugačijih stavova izrečenih u javnom prostoru).