Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Daddy,
nije zid javne bolnice ničija privatna prćija pa da kroz njega natura svoja privatna vjerska, stranačka ili ina uvjerenja. To nema veze s citiranim člankom Ustava o slobodi vjeroispovijesti (dapače, taj čin postavljanja križa je krši).
ja stvarno nisam pravnik. ti si sigurna da je to tako kako kažeš?

Isključiv je općeprisutan stav u društvu, a koji ti zastupaš - da što ima nekome smetati križ bilo gdje.
E pa smeta. I dosta je bilo takve isključivosti.
To što ti smatraš da sam ja isključiva, tvoje je pravo, ne sekiram se
zašto bi se sekirala, razgovaramo. meni se čini da tebi nije skroz jasno kakav stav ja zastupam. bolnica je mjesto gdje ljudi idu da im bude bolje. nekima će pomoći doktori, nekima neće. u katoličkoj zemlji logično je da će se većina okrenuti Bogu.
nije mi jasan argument sa toponimom? da li bi značilo da mjesto "Ustaška prčija" ne bi bilo uvredljivo jer je toponim? KBC Sestara milosrdnica je naziv ustanove (što koliko vidim po wikipediji ne spada pod toponime) i definitivno ima vjerski prizvuk.

Miješajući problematiku križa i organizirane religije (koja ima svoju povijest i svoje konotacije) sa nekakvim simbolima tipa zastave duginih boja ili s gay paradom u kojoj sudjeluju ljudi čija se ljudska prava ozbiljno krše je

U takvoj raspravi nemam vremena, a ni želje sudjelovati jer mi se čini da je to puko provociranje, toliko neinformiran, čini mi se, ipak nisi.
hmmm. meni ovo tvoje izgleda kao namjerno neshvaćanje onoga što sam napisao kako bi izbjegla diskusiju. prvo si potegnula (neuspješno) neke od stvari za koje se RODA zalaže kako bi dokazala valjda moju neobjektivnost, a sad si izbečila smajlija valjda implicirajući moju šta? homofobiju?