-
Kanga prvotno napisa
Mislim da je to o religijskim razlozima kao glavnoj motivaciji za HS prilično rasirena predrasuda. Moja iskustva u udruzi http://www.druginacin.hr/o-nama/ i sire poklapaju se s onim sto navodi
http://www.nheri.org/research/research-facts-on-homeschooling.html
Reasons for Home Educating
· Most parents and youth decide to homeschool for more than one reason.
· The most common reasons given for homeschooling are the following:
· customize or individualize the curriculum and learning environment for each child,
· accomplish more academically than in schools,
· use pedagogical approaches other than those typical in institutional schools,
· enhance family relationships between children and parents and among siblings,
· provide guided and reasoned social interactions with youthful peers and adults,
· provide a safer environment for children and youth, because of physical violence, drugs and alcohol, psychological abuse, and improper and unhealthy sexuality associated with institutional schools, and
· teach and impart a particular set of values, beliefs, and worldview to children and youth.
Vjerojatno si barem djelomično u pravu, ako ne i potpuno. Ja zaista nemam izgrađen stav o ovoj temi, nisam o tome puno razmišljala. Sad sam nešto pročitala o tome, pa u člancima vidim da većinom djeca nemaju problema sa socijalnim kompetencijama i da pokazuju poslije dobre rezultate.
E sad zbilja sam prilično sumnjičava za ovaj primjer iz filmića što ga je emsa stavila. S jedne strane je pozitivno upadljivo kako jedna curica sigurno govori, iako je jasno da se radi o naučenim rečenicama (dijete argumentira zašto je dobro obrazovanje kod kuće), s druge strane si ne mogu zamisliti da osoba koja je ukupno 10 godina išla u školu može podučavati sve predmete (osim biologije, to tata podučava), ako i stavim na stranu vjerski fanatizam. Ja sam išla preko 20 godina u školu pa ne znam da bih se usudila. Pa ta potpuna kontrola svake pjesme koju djeca slušaju, svaki tekst se prevodi i gleda je li prigodnog sadržaja za djecu i svaka knjiga koju djeca čitaju je kontrolirana. Ne smiju niti knjige o duhovima čitati. Kako jedan teolog kaže u jednom od članaka kroz koje sam proletila - ako je sve to problem, onda je i vjera upitne snage.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma