cvijeta73 prvotno napisa
pa da. naizgled besmisleno, a vrlo smisleno.
cijeli ovaj tekst iz večernjeg mi je - ono, ako ga promatraš izolirano...sve ona to lijepo argumentira usporedbama, možda ima, a možda i nema previše logičkih pogrešaka. i primjeren mi je nekakvoj parlaonici na satu filozofije, zadaćnici iz logike u srednjoj školi, gdje ćemo vježbati kako argumentirati svoj stav. ajmo izvoditi logičke bravure oko imenice - brak, što ona znači, ne znači, kome je bitna, kome nije blablabla. nisam detaljno čitala, jer mi se neda, samo preletila.
onog trena kad ga čitaš u kontekstu u kojem je nastao, u kontekstu činjenice da se radi o temi broj jedan u državi, o histeričnoj i agresivnoj kampanji, o vojsci tisuće mladih volontera, o tetama u vrtićima koje tjeraju roditelje da potpišu, o svećenike koji s oltara zazivaju potpise - o svima njima, a malo sam rekla, koji bi eto baš htjeli da ja, ovako kao N.N. jedan po jedan razmatram argumente oko imenice BRAK, e onda se uplašiš.
jer jedini cilj, jedan jedini cilj je pokrenuti val homofobije, val koji nas gura nazad, val koji nas gura u sve veće ludilo, a koje pada na plodno tlo u ovakvim teškim vremenima. val koji radi propagandu jednoj političkoj opciji. i samo zato i služi. hebe se njima svima da prostite za brak. i u prenesenom smislu, a vidjeli smo iz primjera onih koji su potpisali peticiju, i u doslovnom smislu.
i, ne sviđa mi se to nikako. na početku mi je bilo, kako ste vidjeli, zabavno.
sad više nije.