emso, ti o kruskama ja o jabukama. ne govorim o kritici, govorim o ismijavanju i sprdanju koje apsolutno ne moze pridonjeti nicemu osim stvoriti jos veci jaz koji je i onako prevelik.
emso, ti o kruskama ja o jabukama. ne govorim o kritici, govorim o ismijavanju i sprdanju koje apsolutno ne moze pridonjeti nicemu osim stvoriti jos veci jaz koji je i onako prevelik.
pa napisala si da sprdnja produbljava već postojeći jaz, zar ne?
ja sam se sprdala, znači ja produbljavam već postojeći jaz?
ne bi se trebalo produbljavati već postojeći jaz.
znači ne bi se trebalo sprdati.
jer u sprdnji je problem (ne u kritici).
jedino ne znam o kojem postojećem jazu pričaš. eto, objasni mi molim te. no koji god da je to jaz, sprdnjom ga se ne bi trebalo povećavati. taj dio sam shvatila.
je li tako?![]()
nisi samo ti. zapravo veca opaska je bila na onaj post kako je 50 ili 70 posto svecenika homoseksualaca, a namjera toga nije bila nista drugo negoli da se pokaze jos jedno licemjerstvo. ili sta god. no nista svrhovito ili konstruktivno, nista sto bi doprinjelo rjesavanju ovog stanja. ali je doprinjelo (sprdnja kao takva) da i one osobe, forumasice, koje se mogu slagati s mnogim stavovima na ovom topicu (sto ne podrazumijeva i nacine) na ovaj nacin bivaju odbijene.
da se osobe koje bi podurjele odredjene zahtjeve/teze/ideje/prava....da ne nabrajam dalje bivaju odbijene takvim nacinom.
da se takvim nacinom stvara jos veca razlika i umjesto da nas spaja ono sto nam je zajednicko i zajedno idemo ka rjesavanju mi se udaljavamo.
plus ono sto pise vertex, ali prvenstveno sam mislila na ovo sto sam napisala. takvom sprdnjom odbijate i one koje vas na neki nacin i simpatiziraju.
koje citaju ovaj topic jer na njemu ima puno toga pametnog. kroz kritiku se moze puno toga nauciti, pa i shvatiti, kroz sprnju bas i ne.
sad ako je sprdnja bitnija od shvacanja (i podupiranja), ako je bitnije dobivat poene kod osoba kod kojih se vec poene ima (istomisljenice), umjesto da se taj krug siri, onda ok. al nekako mislim da nije.
ja se cesto zblesiram kad vidim kako si moj post procitala totalno suprotno od onog sto sam napisala. i ne mislim da je uvijek problem u nacinu na koji pisem vec i u svjetlu u kojem se cita.
Posljednje uređivanje od leonisa : 03.06.2013. at 21:00
i ja se često zblesiramja se cesto zblesiram kad vidim kako si moj post procitala totalno suprotno od onog sto sam napisala. i ne mislim da je uvijek problem u nacinu na koji pisem vec i u svjetlu u kojem se cita., ali jedino u što možeš biti sigurna da ih stvarno čitam s dobrom namjerom, jer znam da su tako napisane. jedino što pretpostavljam da krećemo od različitih pretpostavki, pa su nam i mišljenja često različita. ali i to je legitimno. nekad s vremenom shvatim da si u pravu, a nekad opet mislim da nisi. i nekad mi je žao što ne razumiješ što sam ti pokušala reći. ali očigledno je da nekako govorimo tj. razmišljamo na potpuno drugi način (pa otud i drugačiji zaključci), iako se duboko poštujemo. barem te ja poštujem i znam da ništa ne pišeš zlonamjerno.
a sad dosta iskazivanja ljubavi.
meni je jasno što želiš reći i ne mislim da si (potpuno) u krivu, ali fakat ne mislim da je ta sprdnja bila tolikih omjera i da se nije mogla razumijeti u kojem kontekstu izrečena, pa i da je bila bezvezna, ova od happy da o njoj sad ovdje raspravljamo već tri stranice. ako je dovoljna jedna sprdnja da se netko od nas ogradi ili nas više ne podupire, onda možda ni ta potpora nije baš bila vrijedna našeg pisanja. jer ne možemo baš stalno hodati po jajima i možemo nekad i bubnuti glupost.
ni meni ta opaska nije bila nešto posebno i sigurno bih reagirala da ju je izrekla neka od mojih... ehm.... starijih sugovornica- ali sam prešla preko nje, jer mi je bilo drago da se happy pridružila ovom topicu pa makar i ovako malo nespretno. i ne želim je izgubiti na način da svi sad skočimo na nju (kad su već vjernice skočile). eto, happy je nova i solidarizirala sam se s njom.
Posljednje uređivanje od mama courage : 03.06.2013. at 21:21
slazem se s ovim postom, i sama sam htjela napisati (eto kad te djeca prekidaju pa ti misli idu u serijama ko da su turska sapunica) da ne mogu vjerovati na sta se sve trosi energija i vrijeme i kako smo na trla baba lan potrosili dan.
ne mislim da si zlonamjerna, niti mislim da te uvijek ne shvatim, mislim da se ne radi o pogresnom re da bi te poptpisala. s mnogim danas sta si napisala se nacelno i slazem, no pisala si kao re koji je de facto na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. ja pisem o sprdnji a dobivam komentare kako se ovdje ne smije kritizirati, pa se onda pitam whats the problem.
al da, citala sam nedavno zasto me se tesko razumije, cak sam si dala i dijagnozuodnosno zasto imam problem objasniti misli koje su u slikama :D no danas njije to bio problem, danas je bila zamjena rijeci.
e da, htjedoh ti prokomentirati ovo oko gubljenja citacica...nije samo jedna. ispliva tako nesto svakih par strana. vise ne obracam paznju na to ko prije, pa ti ne mogu dati citate. obicno ih uocim kad ih netko citira. al ja odavno selektivno citam ovaj topic, bas zbog toga da mi zivica ne naraste toliko da je ne mogu orezati :D
Posljednje uređivanje od leonisa : 03.06.2013. at 21:39
Ja ne govorim o tome da bi se trebalo biti bigger man, nego da treba birati ono što je za dotičnu manjinu najbolje sredstvo za postizanje cilja. A naravno da je manjina po prirodi stvari u nepravednom položaju: mora ispravljati nešto za što nije kriva. I od toga se, bojim se, ne može pobjeći. Ali, kako rekoh, izmućkala sam sve u mom odgovoru. Zapravo sam na pitanje mc htjela odgovoriti točno sljedeće, ono što se tiče forumaša, a ne šire:
Ovaj forum je na neki način moje mjesto, i zato mi je važno da se razumijemo te mislim da imamo priliku razumjeti se baš zbog forme kroz koju komuniciramo i duha foruma. Meni razgovor o tome kako komuniciramo nije mrcvarenje, i nema veze ni s pretjeranom pristojnošću, ni s podilaženjem većini, ni sa strahom da se ne ispadne ovakav ili onakav. Meni to ima veze s činjenicomda je ovo jedinstvena prilika za komunkaciju koja ima šansu biti uspješna i ja želim da ta komunikacija bude uspješna.
Nadalje, iako sam valjda prava pravcata manjina po pitanju vjere (nekrštena mater nekrštene djece koja ne idu na vjeronauk :D ), zaista mislim da ireligiozni nisu diskriminirana manjina na nivou na kojem su seksualne manjine diskriminirane tako da mi je teško razmišljati na način da se mene kao pripadnika manjine u društvu tretira ovako ili onako, pa je moja reakcija ovakva ili onakva, ili da se od mene traži da budem bigger woman ili nešto slično. Ja to na svojoj koži ne osjećam.
Ne bih propisivala manjinama koje osjećaju puno sasvim drugi nivo diskriminacije kako bi se trebale osjećati ili ponašati, ali bi mi razmišljanja išla ipak u smislu da očekujem da je i tu pametnije bit konstruktivan. Je li uvijek moguće - sigurno nije, tu su nemjerljivo teže životne situacije. Dakle, sigurno ne mislim da je pride neko izazivanje koje treba izbjegavati, a što se retorike tiče, sigurno i tu postoje plodonosniji i manje plodonosni načini (opet naglašavam - za ciljeve same manjine, a ne pristojnosti i ne stajanja na žulj radi)
Sad idem dalje čitati, jer nisam stigla puno dalje od postova na koje sam odgovarala.