Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    mene sad stvarno zanima što je leonisa mislila pod ovim:
    "govorim o ismijavanju i sprdanju koje apsolutno ne moze pridonjeti nicemu osim stvoriti jos veci jaz koji je i onako prevelik."

na kakav jaz je mislila? i što bi TI odgovorila?
    Ja pretpostavljam da je mislila na jaz između konzervativnog dijela javnosti (forumaša) i manjina o kojima pišemo. Postoji jedno dubinsko neshvaćanje i neprihvaćanje, prvenstveno u smjeru prema manjinama, ali postoji i u suprotnom.
    Jaz je tu, postoji iz mnogo razloga, utjecaj Crkve je svakako jedan jako snažan razlog, ali nije jedini (ako govorimo o LGBT zajednici). I sad, što je cilj? Da LGBT osobe budu shvaćene i prihvaćene, da budu normalan dio društva, da budu "ništa posebno". Ako je to cilj, i ako se zna da neke radnje produbljuju jaz, zaoštravaju sukob, dižu ljude na stražnje noge, uslijed čega je izvjesno da će ti isti ljudi biti još manje spremni razumjeti i prihvatiti, je li uputno nastaviti s tim radnjama? Je li važnije dokazati tko je prvi počeo (i tražiti da taj mora i završiti) ili je važno da jedna manjina dobije svoje mjesto u društvu?
    Eto, ja bih je tako shvatila.
    edit: a evo i leonise pa da vidimo kako me ide razumijevanje misli :D
    Posljednje uređivanje od vertex : 03.06.2013. at 19:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •