Mama courage ni meni ta opaska nije bila nešto posebno i sigurnobih reagirala da ju je izrekla neka od mojih... ehm.... starijih sugovornicaHvala na tome.ali sam prešla preko nje, jer mi je bilo drago da se happy pridružila ovomtopicu pa makar i ovako malo nespretno. i ne želim je izgubiti na način da svisad skočimo na nju (kad su već vjernice skočile). eto, happy je nova isolidarizirala sam se s njom.No, opaska mozda i nije bila posebna, ali citala sam jedan clanak http://www.scotsman.com/scotland-on-...ests-1-2818892 pa me to valjda inspiriralo, citiram:
"Studies have suggested the priesthood attracts a disproportionate number of gay men, with Dominican Friar-turned-journalist Mark Dowd suggesting earlier this week, the figure could be as high as 50 per cent. Such statistics have become headline news because even as the Church has become increasingly strident in its position on such issues as gay marriage it is being claimed that an increasing number of homosexual priests, Bishops and even Cardinals are breaking their vow of chastity. "
Je, 70% je pretjerivanje, ali 50%, hmhttp://www.alternet.org/belief/why-homophobic-catholic-church-filled-closeted-gay-priests
Exstrakt iz tog clanka: "We interviewed clerics and ex-seminarians in the UK, US and Rome and uncovered a huge irony: the very institution that teaches that the homosexual orientation is "intrinsically disordered" attracts gay candidates for the priesthood in numbers way in excess of what one would expect, based on numbers in society at large. One seminary rector based on his own experience told me the number was at least 50%. "
Ljubilica [QUOTE]vi koje pišete o pedofiliji u svećenstvu, vidjele steto? prijavile ste to? ili ste samo pročitale pa sad naklapate? [/QUOTE] Svecenik u selugdje sam odrasla je u susjednom selu imao cijelu obitelj. (Nije bio u braku) Nevjencanusuprugu i 4 ili 5 djece. To su svi znali. Nije on to nikada niti pokusao sakriti. I svi su to tolerirali. pa covjek ima zdav seksualni nagon, jelte. Kad sam ja svojubaku (fanaticnu vjernicu) konfrontiala pitanjima o tome kako taj sveceniknemoralno zivi a propovjeda moralne vrijednosti ona mi je odgovorila da su isvecenici samo ljudi od kosti i mesa i da nisu bezgresni.
Ah, da i za kraj, medju K svecenicima je iznadprosjecno velik broj zrtava AIDSa. Go figure.