Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
ali uvjeti za brak se mijenjaju kroz povijest.
od uvjeta da muskarac kupuje, otac prodaje, a djevojcica je tu samo roba.
i to je nekoc na nasim prostorima bio brak.
na zalost, negdje u svijetu jos uvijek je.

ono sto meni nije jasno, a spomenula je storma, kako je moj brak ugrozen? kako je moja obitelj ugorozena? kako je demografska slika hrvatske ugrozena odnosno kako ce se ona promijeniti definirajuci brak kao zajdenicu muskarca i zene?
ta ugrozenost mi nikako nije jasna i nitko mi ju do sada nije mogao objasniti.
Leonisa, cijela priča oko braka je složenija nego što se čini - nisam sigurna da "ljubav" koja u konačnici vodi do 50% raspada brakova ima veći legitimitet od nekih drugih temelja za brak (odanost, vjernost, zavjet...).

Riječi su reprezenti naših vrijednosti. Napad na jezik napad je na zajednicu, i ako se nagrize na jednom kraju, onda se otvara mogućnost manipulacije svakim bitnim pojmom. Rad oslobađa - to je tipičan rad ideologije na jeziku, koji vodi u nezamislive užase.

Ja ne vjerujem da ikoga ugrožava konkretna zajednica Ivice i Ivice - nikoga konkretno.

No urušavanje sigurnosti značenja urušavanje je egzistencijalne sigurnosti života.

I to jest cilj nove ideologije. Želi zamijeniti jedan set vrednota za drugi, a to upravo ide kroz borbu za značenje pojmova.

Jedan dio javnosti ne želi promjenu - ne na tom polju. Želimo da vrednote ostanu kakve jesu, i značenje pojmova, i definicija ljudskih odnosa. I želimo privilegirano mjesto za zajednicu muškarca i žene.