rehab prvotno napisa
MC, ja znam da si ti jedna mudra žena i da si mogla shvatiti moje postove, pa nije valjda da moram pisati kao da razgovaram sa trogodišnjim djetetom. Ako netko smatra da vjerske zajednice i vjernici svoje stavove trebaju zadržati unutar crkvenih prostora, svojih domova i vjerničkih krugova, onda smatram da se isto može primijeniti i za nevjernike, agnostike. I pritom ne mislim da vjerske zajednice trebaju biti uključene na način da država bude vjerska, da te kamenuju ako ne pošalješ svoje dijete na vjeronauk i slično. Ali, ako govorimo o predmetu koji bi trebao utjecati na nečije razmišljanje, stavove i način života, onda bi se trebala uvažiti i jedna, i druga, i treća strana. Ne želim da moje dijete ima tretman kao pojedina djeca koja ne idu na vjeronauk. Ne želim takav tretman niti toj djeci. Govorim o tretmanu naših stavova od strane medija, pojedinih udruga koje sad takav tretman guraju u kurikulum, pa ako baš hoćeš i forumašica. Želim da kurikulum ovakvog predmeta, kakav je ZO, uključuje sadržaje koji argumentirano objašnjavaju moj stav o abortusu (kad već spominjemo abortus, možeš tu uključiti i ostatak kurikuluma), kao što će objasniti djeci i tvoj stav.