-
Meni je malo nejasan prigovor savjesti. U biti shvaćam da netko ne želi neke stvari raditi iz svojih uvjerenja, al onda promijeniš radno mjesto. Ne mogu nikako shvatiti odbijanje izdavanja kontracepcijskih pilula zbog prigovora savjesti. U Kazahstanu 90tih žena nije mogla studirati na tehničkim fakultetima (možda je još uvijek tako, ali ja ne znam sigurno). Takvi tradicionalni principi se u pravilu opravdavaju kroz religiju. Prijateljica mi je otišla tamo i upisala ekonomiju, drugo nije mogla. Očito tamo ima veći dio profesora koji se slažu s tim. Može li taj profesor doći predavati na Građevinski fakultet kod nas i reći - ja neću da moj kolegij upisuju žene, jer previše dekoncentriraju muškarce? Ako se odluči preseliti i zaposliti ovdje, onda se prilagodi, ili se ne preseli. Isto mislim za liječnike koji specijaliziraju ginekologiju. Ako odbijaš spasiti ženi život, kako bi izbjegao abortus, onda ne ideš u ginekologe.
Na KAUST-u u Saudijskoj Arabiji su pak napravili obrnuto. Tamo su napravili fancy geto gdje ne vrijede njihova vjerska uvjerenja, kako bi potakli razvoj znanosti. Baš me zanima što će napraviti kada se riješe Amerikanaca, Europljana, Japanaca, Kineza... i ostave samo svoje (to je navodno plan, da se zahukta znanost s milijardama dolara pa da ostave samo svoje i igraju po svojim pravilima, a isele strance), hoće li smjeti žene raditi u znanosti i same proći od kuće do dućana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma