Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
jna njenu odluku moguu utjecati njen partner, okolina i svjetonazor, ali ona na tu odluku ima pravo. obzirom da je rasprava krenula kada je rehab pitala zašto djecu učimo kako žena ima pravo ne iznijeti trudnoću do kraja ističem da tome leži odgovor- jer ima. razlika je u tome da je nekima od nas zbog toga srcu milo, a nekima nije.
Eto da, emocije su uvijek problem, pogotovo emocije nas žena po pitanju beba i djece. Imam nekoliko primjera iz okoline i prekidanja trudnoća. Što ti kažeš, nije mi srcu bilo milo, stisnulo me u grlu, pogotovo kod jedne drage prijateljice, ali tko sam ja da joj sudim? Samo ona zna intimno zbog čega se u tom trenutku odlučila na to. Kada mi je pokazal sličicu fetusa nakon ab-a, počela je plakati. Ja sam bila tu da je tješim, bile smo još mlade, ali bez obzira na to što još tada nisam imala čvrsto definirane stavove o tome kao danas, unutarnji glas mi je govorio da joj nema pravo držati moralne prodike, da ustvari nemam pravo ništa reći, već samo biti tu, ako to želim i ako ona to želi. I kraj priče.