Ja nemam baš puno dodira, bila sam u Sarajevu možda dvaput, ali tijekom studija upoznala brojne Sarajlije. I tako, ponesena slikom tog Sarajeva (kojeg, naravno, više nema, kao što nema ni brojnih stvari, znala sam to racionalno), išla sam pred nekih možda i 8 godina na poslovni put u Sarajevo. Tada je bio u posjeti nekakav mislim princ iz neke muslimanske zemlje, ne sjećam se imena, bili su posvukud posteri "Dobrodošao, xxxx (njegova titula i ime"). U hotelu sam bila jedina gošća, sad je li slučajno, ali očekivala sam još neke poslovnjakinje. Nijedna. Bilo je masu pratnje od princa, sad je li to bila slučajnost ili ne, nemam pojma, ostavilo mi je neugodan dojam.

A apropos ljudskih prava u nekoj zemlji, pa to je ovo kao kad zovemo EU u pomoć da nas "uredi". Najbolje je uredit se sam, a tuđa pomoć uvijek dolazi uz neku cijenu, ali ne izaziva mi to automatsku podozrivost (više od ovoga da su ljudska prava u toj zemlji koma). U krajnjoj liniji, i u zadnjem ratu, i Hrvatska je sama zvala pomoć izvana.

Zabrana točenja alkohola kod nas... to nemam pojma, što to ima, mislim za kafiće koji rade cijelu noć itd.?