Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je za nas pitanje kome vjerovati. Za aktere nije pitanje kome vjerovati, niti je važna statistika. Nije to uopće poput cjepiva i posljedica, ne znam kako si našla vezu?
    Pa zato jer je ista priča - za onoga koga zezne nije pitanje kome vjerovati, niti je važna statistika, ako ga je već zakačila - bakće se s posljedicama. Za nas druge koji smo pred tom odlukom kome vjerovati (antivakcinacijskom plemenu ili stručnjaku) - je (jer važemo cost-benefit rizika i naše odluke).

A i ovdje je slična dilema, premda samo (hvala Bogu) iz promatračkog kuta, nitko nije akter - kome vjerovati.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2013. at 18:13

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nažalost, i ja imam neka posredna iskustva, i znam ljude koji su završili na psihijatriji, neki koji su trebali, i neki koji nisu trebali. Mogu reći da mi se ne sviđa tretman niti jednih niti drugih, mislim da je sustav vrlo nehuman i mogu se samo nadati da nikad neću imati neposrednih iskustava.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost, i ja imam neka posredna iskustva, i znam ljude koji su završili na psihijatriji, neki koji su trebali, i neki koji nisu trebali. Mogu reći da mi se ne sviđa tretman niti jednih niti drugih, mislim da je sustav vrlo nehuman i mogu se samo nadati da nikad neću imati neposrednih iskustava.
    Jest, sustav je daleko od dobrog, ali razlika je tvrditi to, i tvrditi da su krivi ljudi po psihijatriji.

S obzirom na to koliko je okolini teško procijeniti je li netko OK ili nije OK (kod nas su najbliži prijatelji fulavali i godinama se, povremeno, kako su se epizode nizale, iščuđavali što se to događa i zašto i je li to baš tako i je li stvarno ima tu dg, a možda je samo malo osoba nervoznija, evo, i sama kaže itd..... s jedne strane je ta vjera da je nešto "konačno prošlo" i dobra, jer inače bi osobu ranije prekrižili, pretpostavljam), dopusti da i ovo "neki koji nisu trebali" uzmem kao tvoju tvrdnju, a ne medicinski podatak. Što je tek teško bit u blizini ljudi koji su bolesni, jer nije svaka bolest depresija, ima onih koje su stvarna ugroza po okolinu, što fizička, što psihička.

A propos jednostavnosti utvrđivanja činjenica, koncert Georga Michaela je super simpletonski event.

Puno teže je dokazivanje sljedećih "činjenica" (da se vratim na omiljene i svima poznate teme):
    - Jesu li cjepiva dobra ili loša ili je sve "u očima promatrača/kako te statistika zakači";
    - Je li homeopatija dokazana znanost/medicina ili operira placebom;
    - Je li neka sudska odluka OK ili nije OK.

Hoću reći, neke su istine uhvatljivije - tipa danas je sunčan dan/George Michael nije održao koncert u Beču. A neke su teže - je li i koliko ne netko psihički bolestan.

Ma, ajmo se složit da se ne slažemo, ja samo pokušavam dati malo dubine na temu i reći kako nije sve jednostavno, što opet ne znači da postoji veliki sistemski bug u smislu prisilno i nepotrebno hospitaliziranih ljudi po psihijatrijama, po kriteriju "svašta se događa" i "sve je moguće".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.07.2013. at 10:34

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zato jer je ista priča - za onoga koga zezne nije pitanje kome vjerovati, niti je važna statistika, ako ga je već zakačila - bakće se s posljedicama. Za nas druge koji smo pred tom odlukom kome vjerovati (antivakcinacijskom plemenu ili stručnjaku) - je (jer važemo cost-benefit rizika i naše odluke).

A i ovdje je slična dilema, premda samo (hvala Bogu) iz promatračkog kuta, nitko nije akter - kome vjerovati.
    Ono što hoću reći je da se, primjerice, taj koncert Georgea Michaela ili održao ili nije - istinu se može saznati. I ovdje je tako: ili je pacijentica zadržana legalno, ili nije. Nadam se da kod prisilne hospitalizacije nisu kriteriji baš tako razmazani da ovise o nečijoj trenutnoj inspiraciji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •