Citiraj YellowSky prvotno napisa Vidi poruku
Nacelno se slazem. U realnosti sam bas iz tog razloga odlucila da upisem drugi fakultet od zeljenog...
Ali mi se cini da ima izuzetaka. ako se saznanja ili zakoni i posao u skladu s tim izmene u toku naseg radnog veka?
Ako sutra odobre eutanaziju, treba li danasnjim lekarima omoguciti prigovor savesti?
Mislim da treba, bez rezerve...
U tom slučaju apsolutno treba odobriti priziv savjesti jer dotična osoba, kad je birala zanimanje, nije znala da će se opis radnog mjesta promijeniti. U ovom opisanom slučaju primalje iz Knina ništa od zakonskih akta nije promijenjeno. Vjerojatno joj je godinama bilo omogućeno da ne radi posao koji ne želi raditi, nadređeni se promijenio, oduzeto joj je to pravo (razlog potpun nevažan) i iz toga je nastao cijeli slučaj.

MC, ako u kući za porode (a u nju dolaze roditi zdrave majke s urednim trudnoćama) dođe do situacije da se spašava život majke ili djeteta onda je primalja napravila određenu grešku tj. nije prepoznala potencijalno opasno stanje i rodilju nije transportirala u bolnicu. Tu više nema mjesta prizivu savjesti i takvu osobu koja na taj način ugrozi život treba krivično goniti.