-
rornin tko je rekao da se ja doma ne grlim s svojim djetetom i mužem? Često mislim da se nitko toliko često ne grli s svojim djetetom ko ja. Do prije 2 tjedna još je uvijek spavala s nama a uskoro će napuniti 6g.
-rekla sam da je mala samo jedan dan rekla da joj se više ne sviđa da ju cmoknem u guzu- i ja to poštujem
-kupam ju i dalje ali je isto tako puštam da se i sama okupa a to je već pitanje osamostaljivanja
Ja sam u stvari željela reći da ću ja svoje dijete pokušati poučavati "svome" Nauku i svjetonazoru ali da to isto ne zanći da će ona to prihvatiti- je li tako?
Ali ako se ona bude samozadovoljavala iza zatvorenih vrata ja joj to neću moći zabraniti ali isto s druge strane neće imati ni moju potporu tipa- slobodno to radi u svojoj sobi.
Ja se zbog toga neću odreći svoga djeteta ili raditi scene ali joj neću biti ni ta koja će joj dati odriješene ruke i reći da je to u redu s moje strane.
Sigurno joj isto tako neću reći jedan dan, slušaj možeš pušiti travu ako ćeš je pušiti doma, dok te imama na oku, bolje da pušiš travu nego da uzimaš teške droge?! Rečiću joj da sam protiv i zbog čega sam protiv ali isto tako neću se odreći svoga djeteta ako je ulovim da puši travu.
Jednostavno želim da zna naše stavove, protiv sam drogiranja svakoga oblika pa i pušenja, protiv abortusa, samozadovoljavanja i predbračnog sesksa.
Ako moje djete postane narkoman-pomoć ću mu.
Isto tako uz razgovor ću joj objasniti da ako se dogodi da ostane trudna potraži prvo mene i da mi se ne boji priznati da je imala odnose ili da je u drugome stanju. To ne znači da ću ju dočekati širokog osmjeha, ali želim da zna da sam uz nju i ako napravi nešto što ja ne prihvaćam ali ne želim joj time reći čuj ja sam protiv predbračnog seksa ali ako ćeš se seksat daj to radi doma a ne po klupicama.
Nadam se ronin da me sada shvaćaš.
Nisam puritanka, da ću padati u nesvjest ako sad dijete napravi nešto što ja mislim da ne bi trebalo, i da neću biti u svim trenucima uz nju i želim da zna da ju volim i kad se ne slažemo po pitanju nekih stvari ali isto tako želim da jako dobro zna da se ja s tim odlukama ne slažem, ne podržavam ih itd.
Vjerujem da je tako u svim obiteljima bile one ateističke ili vijerničke, svi imamo neka "pravila" za koje smatramo da će našoj djeci donijeti dobro, to ne znači da smo ni u pravu ni u krivu ali jednostavno neke regule u životu moraju postojati, bar u djetinstvu a poslije će djeca i tako usvojiti iz odgoja što im se sviđa i donijeti neke nove regule po kojima će oni živjeti.
Ja samo ovdje želim reći da se inače u životu djeci ne trebaju davati dvosmislene poruke. Ako si nešto rekao, "zabranio" onda se toga i drži jer "sad smiješ, ovdje ne smiješ" zbunjuje djete.
Samozadovoljavanje za mene nije osnovna ljudska potreba.
Osnovne ljudske potrebe su hrana i san..za male bebe i majčin dodir, ali i bez dodira će dijete preživjeti ali bez hrane i sna neće.
Zato mi se ta usporedba ne sviđa.
Samozadovoljavanjem često se ljudi rješavaju nekoga stresa svjesnog ili nesvjesnog, rješavaju se napetosti to kod mene stvara zbunjenost?
Npr. moje djete dobije jedinicu u školi?
- ono je neće ispraviti ako bude zadovoljavalo svoje potrebe ili nagone!
- ako prespava jedan dan možda će joj biti lakše ali ocjena neće biti ispravljena
- ako se riješi napetosti prežderavnjem slatkišima..pola sata će biti dobro a onda će joj biti zlo i ocjena će dalje biti ne ispravljena
- ako se bude samozadovoljavala bit će sretna par sekundi ali ocjena će i dalje biti ne ispravljena
da bi se ocjena ispravila treba sjesti i učiti a ne zadovoljavati" svoje nagone i fiziološke potrebe što ljudi često čine
m.c. ti si praktički rekla (možda sam krivo shvatila) da samozadovoljavanjem žena počinje voljeti tijelo i stječe neko samopoštovanje što je za mene s izvinjenjem notorna glupost
Poznam jako puno žena koje su znale zadovoljiti sbe, muškarca a i muškarac njih, ali su bile jako nesretne, nisu volje ni svoje tijelo a kamoli poštivale sebe kao ženu a često su i završavale s muškarcima kojima su one udovoljavale a oni ih nisu cijenili.
Znamo kako se steče samopouzdanje još u dijetinstvu a on sigurno nije povezano s ničim seksualnim a najmanje s samozadovoljavanjem.
Uživati u seksu i zadovoljiti sebe i partnera mogu samo oni koji se vole međusobno, u suprotnom oni samo zadovolje svoje nagone a nakog toga su često nesretni, jer nisu zadovoljili potrebu za ljubavi.
Upravo se i zbog toga protivim ovakvome spolnome odgoju, jer sam se previše puta u životu nagledala osoba koje ljubav i duhovno ispunjenje traže preko seksa a onda se poslije čude kako im nešto fali i da im samo fizičko zadovoljavanje nije dosta.
Za to ti ne treba znanost već samo da pogledaš oko sebe.
Djeca prvo moraju poštivati i voljeti sebe i svoje tijelo, svoje osjećaje da bi mogli voljeti druge i poštivati ih, da bi im bez straha mogli dati svoju ljubav pa nakon toga i seksualnost.
Koliko god se feministice (možda ćeš se iznenaditi -među koje spadam i ja) borile protiv "osjećaja" mi smo ljudi satkani od krvi, mesa, i onog duhovnog i psihičkog tako da samo ono fizičko može samo zadovoljiti nekoga sociopata, mazohista itd.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma