Koliko kužim pravo i sudove čini mi se da ubojstvo s predumišljejem ima veću težinu od ubojstva u afektu. I ubojstvo kojem je prethodila urota, suučesništvo, ima još veću težinu. Pobačaj je jedno i drugo. Sjećam se jedne duhovne obnove vlč. Radigovića na kojoj je govorio o tome - da je to grijeh gdje se stvara suučesništvo u zločinu između liječnika i "pacijentice", često i između oca i majke djeteta. I pobačajem se ne uništava samo to dijete već i cijela loza, generacija, koja od njega treba nastati, ubija se cijeli Božji naum s tim čovjekom. I zato jer je grijeh koji zadire u slijedeće generacije i njegove se posljedice prenose na slijedeće generacije.

Upravo zato me fascinira Božja veličina i dobrota iskazana u iskrenom svjedočanstvu bivšeg kralja abortusa. Cijela mi je knjiga nekako u tom duhu...kad autor opisuje sebe od (nesretnog) djetinjstva na vrlo osebujan način. Kao da cijelu priču prožima poruka: evo to sam ja, sa svim svojim vrlinama i manama, sa nesnosnim dijelovima života, ali Bog me prihvaća...prihvatite me i vi.