Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1101

Tema: odgoj u duhu vjere 6. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li čitale ovu knjigu »Iz smrti u život« liječnika Bernarda Nathansona, čovjeka koji je isprva bio glavni pobornik abortusa, koji je dapače razvio metode abortusa, a kasnije postao jedan od najvećih pobornika pro-life pokreta? Ima stranica www.klinikazapobacaje.com gdje su stavili njegov filmić gdje on opisuje pobačaj djeteta od 12 tjedana, uz snimku pobačaja na UZV.
    Ja sam šokirani sa tim da vas ova stranica odusevljava. Čitala sam na brzinu statistike za bolest koje su povećane kod žena koje naprave pobačaj i vjerujem da su te statistike bez neke prave znanstvene osnove . Obično zastrasivanje . Po kojoj osnovi bi to bilo točno? Kada bi bilo točno u istom riziku bi bile žene koje idu na kiretazu nakon sto se plod prestane razvijati , zar ne? Onda bi liječnici trebali žene poticati da čekaju spontani pobačaj ako je rizik od karcinoma i drugih stvari tako iznimno visok.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kada bi bilo točno u istom riziku bi bile žene koje idu na kiretazu nakon sto se plod prestane razvijati , zar ne? Onda bi liječnici trebali žene poticati da čekaju spontani pobačaj ako je rizik od karcinoma i drugih stvari tako iznimno visok.
    ne, nego bi i liječnike i te majke trebalo odmah poslati u zatvor

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    totalno bzvz upis

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    evo opet čitam statistike posljedica pobačaja i ne vjerujujem, zaista ne vjerujem. To vrijeđa zdrav razum i sve žene koje su ikad bile na kiretazi iz medicinskih razloga . A daleko sam ja od toga da mislim da je pobačaj bezazlen kozmeticki tretman na koji se žene odlučuju iz plitkih razloga.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam šokirani sa tim da vas ova stranica odusevljava. Čitala sam na brzinu statistike za bolest koje su povećane kod žena koje naprave pobačaj i vjerujem da su te statistike bez neke prave znanstvene osnove . Obično zastrasivanje . Po kojoj osnovi bi to bilo točno? Kada bi bilo točno u istom riziku bi bile žene koje idu na kiretazu nakon sto se plod prestane razvijati , zar ne? Onda bi liječnici trebali žene poticati da čekaju spontani pobačaj ako je rizik od karcinoma i drugih stvari tako iznimno visok.
    Po onome što je napisano i obiteljskoj anamnezi, ja sam već trebala negdje gnjojit ledinu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kad sam u svojoj trećoj trudnoći osjetila da je moje dijete klonulo, u ranoj trudnoći, imala sam snažnu sliku pred očima, vozila sam auto i odjednom me preplavila slika mog djeteta, kao da diže ruke gore i da ga napušta život. Plačući sam došla mužu i rekla što to znači - da li da će biti slabašno, ili kao oštećeno... ili što. Smirio me je, ali ja sam znala da se nešto promijenilo. Drugi dan sam prokrvarila. Osjetila sam kad je moje dijete umrlo, i to sam rekla mužu, koji mi je svjedok, rekla sam necenzurirano, ne znajući što se zbiva.

Hoću reći - sigurno da kiretaža nije i ne može biti neka ugodna procedura. Ali živo dijete sigurno - živi, hormoni idu dvosmjerno, i naše tijelo zna da je u pitanju - život. Kada je dijete mrtvo, sigurna sam i iz osobnog iskustva i iz knjiga, da se hormonska slika mijenja. I to nije i ne može biti isto - kiretaža mrtvog i živog djeteta, čisto na hormonskoj ravnini.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kad sam u svojoj trećoj trudnoći osjetila da je moje dijete klonulo, u ranoj trudnoći, imala sam snažnu sliku pred očima, vozila sam auto i odjednom me preplavila slika mog djeteta, kao da diže ruke gore i da ga napušta život. Plačući sam došla mužu i rekla što to znači - da li da će biti slabašno, ili kao oštećeno... ili što. Smirio me je, ali ja sam znala da se nešto promijenilo. Drugi dan sam prokrvarila. Osjetila sam kad je moje dijete umrlo, i to sam rekla mužu, koji mi je svjedok, rekla sam necenzurirano, ne znajući što se zbiva.

Hoću reći - sigurno da kiretaža nije i ne može biti neka ugodna procedura. Ali živo dijete sigurno - živi, hormoni idu dvosmjerno, i naše tijelo zna da je u pitanju - život. Kada je dijete mrtvo, sigurna sam i iz osobnog iskustva i iz knjiga, da se hormonska slika mijenja. I to nije i ne može biti isto - kiretaža mrtvog i živog djeteta, čisto na hormonskoj ravnini.
    ifi, ovo je subjektivno.
    isto tako i netocno.
    kao sto sam vec rekla, moja hormonska slika se nije mijenjala. moja vanjska slika se nije mijenjala, pregled nije nista uocio, trbuh je rastao, posteljica se napravila, a ja sam u sebi nosila zametak koji je 6 tjedana bio mrtav. u 12 tt uzv vidio je plod od 5-6tt i posteljicu i sve ostalo koje je odgovararlo 12.tt.
    nisam osjetila nista osim neopisivog soka u tom trenu i danima koji su slijedili. nisam osjetila da me netko napusta jer me, da nisam ni znala, napustio prije 6 tjedana. ili i vise. ili nije ni dosao.
    nakon kiretaze, moje tijelo se u 24h vratilo u netrudnisko stanje. od prsa do trbuha. to je jos jedan dokaz kako se hormonalna slika promijenila nakon kiretaze.

i dugujem zmaj jednu ispriku, naime, napisala je:
    ne mogune razlučiti umjetni od spontanog pobačaja
    ne znam kak netko može
    i ja nisam uocila ovo ne spojeno uz mogu tako da sam dobila sasvim drugi kontekst od napisanog i od tuda jedan nesporazum.
    '
    a ifi, odgovor na zadnje tvoje pitanje...koliko zena je imalo pobacaj, a da nisu to zeljele ali su morale? evo, nas tri-cetri u ove dvije strane koje smo to javno napisale. koliko je drugih zena? zar nisu dovoljno muku i tugu pretrpjele da sad trebaju i film gledati?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo mi je zanimljivo jer sam ja doživjela nešto slično, a opet dijametralno suprotno. U sedmom tjednu trudnoće sam prokrvarila na plaži. Bio je to takav brutalan izljev krvi, puno jači od najjačeg menstrualnog, da sam se u šoku odmah umotala drugim ručnikom jer je krv doslovce zalila onaj veliki za plažu.Praćena grčevima. I iako mi je svaki pokazatelj dokazivao suprotno i bilo me strah naravno, i dalje sam osjećala da mi je dijete živo. Ne pitajte kako. Ni danas ne znam objasniti.Ispalo je da se radi o ogromnom hematomu koji je puknuo, morao je puknuti da spasi djetetu život jer bi ga inače ometao u rastu i razvoju, toliko je bio veći od djeteta.
    Bila je već večer a ujutro sam imala otprije zakazan uzv.Nisam otišla na hitnu, već sam legla, stavila ruku na trbuh i govorila uz molitvu:Još si tu. Ostani sa mnom.Ujutro je doktorica rekla prije no što mi je stavila vaginalni uzv da je s obzirom na količinu krvi ostalo vjerojatno ništa, ili ostatak nečega, no da se ne nadam previše. A onda je luđački zagalopiralo srce, i taj zvuk ću pamtiti zauvijek.Zvuk života, zvuk nove ljubavi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je zanimljivo jer sam ja doživjela nešto slično, a opet dijametralno suprotno. U sedmom tjednu trudnoće sam prokrvarila na plaži. Bio je to takav brutalan izljev krvi, puno jači od najjačeg menstrualnog, da sam se u šoku odmah umotala drugim ručnikom jer je krv doslovce zalila onaj veliki za plažu.Praćena grčevima. I iako mi je svaki pokazatelj dokazivao suprotno i bilo me strah naravno, i dalje sam osjećala da mi je dijete živo. Ne pitajte kako. Ni danas ne znam objasniti.Ispalo je da se radi o ogromnom hematomu koji je puknuo, morao je puknuti da spasi djetetu život jer bi ga inače ometao u rastu i razvoju, toliko je bio veći od djeteta.
    Bila je već večer a ujutro sam imala otprije zakazan uzv.Nisam otišla na hitnu, već sam legla, stavila ruku na trbuh i govorila uz molitvu:Još si tu. Ostani sa mnom.Ujutro je doktorica rekla prije no što mi je stavila vaginalni uzv da je s obzirom na količinu krvi ostalo vjerojatno ništa, ili ostatak nečega, no da se ne nadam previše. A onda je luđački zagalopiralo srce, i taj zvuk ću pamtiti zauvijek.Zvuk života, zvuk nove ljubavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •