Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
S tim da bih ipak naglasila da je "brojno" ipak relativan pojam i da je ipak brak zavjet u kojem se od nas očekuje da imamo djecu, a ne da se trajno uzdržavamo, ako se ne radi o kakvoj životnoj ugrozi ili iznimno važnim razlozima. Bojim se da nas je kultura imanja malo djece ipak učinila donekle zajažljivim prema obitelji kao takvoj pa nam se već i obitelj s troje,četvero djece čini kao uf baš brojna obitelj. A kad pogledaš koliko treba bračnog sklada, duhovnog razvoja potrebno za uzdržavanje samo za odgađanje da se žena oporavi ili slično vidiš da u jednom cjeloživotnom braku nije tih troje, četvero tako puno. To hoću reći, današnje okolnosti malo nam pomiču perspektivu.
Ovo boldano nisam razumjela, što znači zajažljiv u ovom kontekstu?
A to, imanje "većeg" broja djece, htjela bih reći da to ne treba baš uvijek smatrati nekom ne znam kojom "svetošću" ili silnom širokogrudnošću ili ne znam čime. Pa to može biti čisto stvar slučaja.
Evo, ja, idemo na dogovor kod župnika za krštenje, on nas onako milo gleda i čestita "na nesebičnosti", a ja se blentavo smješkam, neku glupu facu složim jer ja uopće nisam planski ništa tu neku vrlu katoličku obitelj formirala nego čisto nisam uspješna u kontracepciji.
Ono, četiri godine tablice funkcioniraju, sve dobro, plodni-neplodni, sve šljaka...i onda, hopa, neki hormonski poremećaj, šta li već, i - dobar dan, imate poklončić, gratis!
I tako opet, tri godine sve šljaka i onda opet poklončić. Nije neželjen, dapače, negdje sam u nekim davnim planovima imala na umu više djece, ali se taj plan s godinama malo pošeremetio iz zdravstvenih razloga, no koga briga za moje planove (kad ih već nema:LOL) pa onda bolje da to netko isplanira umjesto mene.
No, što ću ja to župniku pričati, ko da je to njegova stvar, imam taj glupi osmijeh i statiram tamo kao neka poželjna vjernica.
Isto ko i MM kad mu kažu da je "išao na muško". Je, baš je išao.
Ma nije da nisam "otvorena životu", naravno da jesam,( i ova mala najmlađa mi je stvarno poslana s neba, tako ju doživljavam, to je jedno savršenstvo od djeteta).
Naravno da prihvaćam sve, radi kozmičke ravnoteže.
No, bilo bi zgodno, ako nije problem, da se sad ubuduće, čisto da imam mira u predstojećim staračkim danima, napravi kakav rebalans (ko rebalans proračuna) lol pa se ti poklončići upute i na neke druge adrese, nekih divnih ljudi koji su također otvoreni životu.
Ono, ako nije problem, ok, ako je, isto ok.