Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
uf. ja jako volem ovaj forum, al za mene nema onda budućnosti tu
kome se da kad su ti djeca velika pričati samo o djeci?
Meni se nije previše pričalo ni kad su bili manji, ni kad sam imala samo jedno, a kamoli sad. I tada mi je bilo čudno šta se svaki dan u parku ima pričati koliko je koje dijete puta kakalo. Zar niste to ispričale jučer? Ajmo dalje, danas druga tema.

No, nema veze, to su teme (i sve druge slične) bitne roditeljima male djece i treba ih biti na roditeljskom forumu, to mu je bit,
ali to ne znači da sad nas, starčad, treba izbaciti na cestu.
I kakva je to uopće ideja da odgoju u duhu vjere nije mjesto na roditeljskom forumu?

Bili vjernici falši, deklarativni, posrnuli, tradicijski, novi, stari, ovakvi, onakvi, realnost je da su ovoj zemlji, brojni,
kako među općom populacijom, tako i među populacijom koja čita ovaj i druge forume, ne nužno koja piše.

I da im je normalno ćirnuti i tu što to sve spada u odgoj koji bi možda trebao biti u duhu vjere, čime se neki bave, gdje idu, što rade, koje su stranice, knjige na koje nailaze, što misle o pojedinim temama ili događajima u društvu.

To je dio roditeljstva, "odgoja" roditelja samih, kao i odgoja djece. Dio je duhovne sfere života,
kao što su teme o prehrani, zdravlju, konvencionalnoj ili nekonvencionalnoj medicini ili šta ja znam čemu još sve ne, dio različitih sfera obiteljskog života.

A i ti neki dualiteti ili animoziteti, ala vjera ili ireligioznost, to su spike toliko nabrijane u ovom medijskom i internetskom prostoru, a da sad zatvorim sve te izvore "informacija", ne bih to zamijetila ni na poslu ni sa susjedima ni prijateljima ni nigdje.

Ne znam kad se netko (a kamoli više njih) tužio na diskriminaciju prilikom dobivanja posla, da ga je netko pitao koje je vjere ili nevjere i da je to imalo ikakve veze s dobivanjem posla ili s napredovanjem.
Za razliku od pitanja o braku, djeci, namjeri imanja djece, dobivanja posla preko rođačkih veza, stranačkih i sl.
Ne treba umjetno isfuravati neki sukob tamo gdje ga nema.
Tamo gdje ljudi smatraju da postoji problem, tipa vjeronuk ili sad zo, neka reagiraju (i reagiraju).
No, pretjerivanja i napuhivanja općenito, izazovu nabrijane rasprave, svi nešto skaču i teško mogu u takvom raspoloženju trezveno razmišljati.