Draga meni nije problem ZO protiv njega nemam ništa već dio o spolnome odgoju- a djeca uče ono što vide doma bar po pitanju hrane...ako ih vodiš u "rstorane brze hrane", kupiješ pizze, ne kuhaš itd. šta će ovi u školi postići?
Znamo da i roditelji koji doma zdravo jedu jednostavno u jednom razdoblju imaju problema s djecom koja odbijaju takvu hranu ili ju jednostavno ne vole- to može biti faza, ali može biti utjecaj društva a pogotovo medija i reklama, ali to nije tema za Odgoj u duhu vjere - pa u SAD-u se vode sporovi proizvođaćima gaziranih pića, brze hrane itd. to je preširoka tema za veće ribe a kamoli ne za ZO.
Svi danas znamo što je zdrava i organska hrana....i sad o škola o tome trubi, a djeca u školskoj kuhinji jedu šnitu kruha s nutelom ili paštetom- gdje su djela, primjer- dosta je teorije..u teoriji ja mogu odletjeti na Mjesec.
Neka djeca imaju ponovno neki predmet tipa Domaćinstva, neka imaju vrt u školi i uzgajaju svoju hranu pa je uče zdravo pripremati na npr. satu Domaćinstva no nažalost, naši nikad nemaju NOVACA za konkretne stvari- samo teorija a od prakse ništa...ja to zovem prodavanje magle.

Odgovori s citatom