Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
odakle ti to nena?sam pojam nove evangelizacije tj potrebe za tim i takvim vidom potekao je upravo od vrha Crkve, direkt od Pape.crkva nije demokratksa već hijerarhijska organizacija i bazira se na poslušnosti.
Ovo je i bio "mamac" za tebe,htjela sam te čuti. Znam da je potreba nove evangelizacije potekla od vrha, namjera da se poruka i Riječ i svjedočanstva šire na razne i nove načine,i putem novih medija, Interneta (ne svjetovnih medija, ne, mC).
Papa je isto tako primio i voditelje karizmatskih pokreta, no kod nas, naši biskupi konkretno, veći dio njih, zaziru od tog dijela evangelizacije.
Ako je vjerovati člancima u u časopisima koji su dio karizmatskih pokreta i molitvenih zajednica (drugog izvora za te info nemam) nisu one ni zabranjene ni ukinute, to ne, ali ne smije biti velikih skupova,a na cijeli taj jedan segment "obnove" gleda se s određenim podcjenjivanjem, kao , to ništa nije dovoljno "intelektualno", ugledni profesori teologije također sva ta "čuda, iscijeljenja, ozdravljenja" također gledaju ono kao "graničnu neku pojavu" za neuki narod (iako je cijelo Isusovo javno djelovanje obilježeno baš time). Ovi pak "neuki", zamjeraju "učenima" što ukidaju kolegije na fakultetu, npr. Marijanske predmete, kao, ona sad nije bitna itd.
Znaš i kako se gleda na Međugorje. Ljudi idu srcem, a kako se izjašnjava visoki kler?
Postoje prijepori.
Zato mi je bilo ambiciozno kad je ljiljan rekla da bi trebalo manje teorije,a više evangelizacije u vjeronauku. Ja sam za, i inače treba uvesti više "srca" jer dok te negdje u dubini ne zdrma, slaba vajda od svakodnevnog čitanja poslanica (nadam se da znaš što mislim). A pretpostavljam da gradivo vjeronauka pišu oni isti, ranije spomenuti profesori.

A sad idem pročitati što ste sve uspjele ispisati od jučer, to mi je super uz jutarnju kavu.