Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1101

Tema: odgoj u duhu vjere 6. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gledala sam zagrebačkog rabina (predaje u zg na dva fakulteta)u jednom dokumentarcu i pričao je o tome kako je šokiran time koliko je malo mladih ljudi pročitalo Bibliju. Čovjek je rabin i tvrdi da je Biblija kulturološki temelj naše civilizacije i da je to potpuno nepoznavanje samog sebe bez obzira na vjeru. Ne bih sad o tome dalje, to nije moj posao, ali sam to navela kao poticaj da mi koji jesmo kršćani sami čitamo Bibliju, ali i da djecu upoznamo detaljnije sa sv.Pismom. Tu vidim ogroman prostor za školski vjeronauk. Što kažete?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Što kažete?
    meni je još u glavi onaj Zdenkin govor i svjedočenje o čitanju Biblije unutar neke grupe...kao neka vrst akcije
    i mislim si, mogla bih se i ja uključit u to, a ne da mičitanje uvijek bude neko paušalno grebanje..
    doduše, ovim sam se odmakla od tvog pitanja, ak sam dobro shvatila, Biblije i vjeronauka
    al eto
    ako iko sazna za neku sličnu akciju, nek javu

što s tiče tvog odgovora Željki
    meni je zapravo fantastično koliko se čvojek može nadopunjavati upisima.. i koliko ima različitih puteva unutar Crkve, a svi su ustvari dio jednog Puta - Krista

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam zagrebačkog rabina (predaje u zg na dva fakulteta)u jednom dokumentarcu i pričao je o tome kako je šokiran time koliko je malo mladih ljudi pročitalo Bibliju. Čovjek je rabin i tvrdi da je Biblija kulturološki temelj naše civilizacije i da je to potpuno nepoznavanje samog sebe bez obzira na vjeru. Ne bih sad o tome dalje, to nije moj posao, ali sam to navela kao poticaj da mi koji jesmo kršćani sami čitamo Bibliju, ali i da djecu upoznamo detaljnije sa sv.Pismom. Tu vidim ogroman prostor za školski vjeronauk. Što kažete?
    o Bibliji govorimo i iz nje čitamo od prvog razreda. ali, što to znači kad doma Bibliju nemaju, a niti mi u školi nemamo pa da bar imaju na nastavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •