Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1101

Tema: odgoj u duhu vjere 6. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jako zanimljiva rasprava, šteta samo što je na ovom topicu. netko je spomenuo, a i ja sam čula da nastavnici u biti nisu toliko nespremni koliko se to želi prikazati u javnosti. da se ZO već predaje u školama od 1992., a nastavnici već podučavaju ima tome jako puno godina, te da se roditelji do sada bome nisu bunili. tako da se ne može reći da je sve došlo preko noći. jer nije. tako je meni rečeno, od stručnih osoba, pa sad. recimo što je novo u ovom ZO je ovisnost o kocki i videoigricama. nešto o čemu se 1992. još nije razmišljalo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    jako zanimljiva rasprava, šteta samo što je na ovom topicu. netko je spomenuo, a i ja sam čula da nastavnici u biti nisu toliko nespremni koliko se to želi prikazati u javnosti. da se ZO već predaje u školama od 1992., a nastavnici već podučavaju ima tome jako puno godina, te da se roditelji do sada bome nisu bunili. tako da se ne može reći da je sve došlo preko noći. jer nije. tako je meni rečeno, od stručnih osoba, pa sad. recimo što je novo u ovom ZO je ovisnost o kocki i videoigricama. nešto o čemu se 1992. još nije razmišljalo.

Ali koji nastavnici?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ali koji nastavnici?
    ne znam iskreno. morala bih se raspitati. pretpostavljam ipak oni kojima je to dio predmeta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ali koji nastavnici?
    Navodno biologije, al ovo je neprovjerena informacija. Ustvari ne znam postoje li kod nas seksolozi, čini mi se da ne postoje. Zato mi se ovako laički (al stvarno nisam kompetentna da dajem smjernice) čini da je biolog s nekom jednogodišnjom specijalizacijom u psihologiji dobar izbor. Ima sad tih specijalističkih studija, jednogodišnjih. Ili makar da se kakav stručni ispit uvede, da se ne mora uz rad na studij, jer bi otežalo život svima izvan sveučilišnih centara. Al ne bih paničarila sada kako će se biolog snaći u ovom predmetu, uz svu grupu pedagoških predmeta koje polažu. Oprat ruke i zube znaju svi, a za ovih par sati se može odgovorna osoba i iz smjernica obrazovati.
    Ono što me malo obeshrabruje je primjer Petirke. Ako ima još takvih biologa, a ima ih vjerojatno, onda je to loš izbor. Al ima loših nastavnika i iz matematike i drugih predmeta. Kroz takve neke ispite bi se dalo filtrirati "Petirke".

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    I to je paradoks školskog sustava. Djeca će učiti o ovisnosti o kocki i videoigricama, a oko škola u mom mjestu kockarnice, kafići s aparatima za igre i sl., sve preko puta škole i nitko ne reagira. Djecu će učiti da peru zube i ruke, a toaleti u školama nisu opremljeni ni onim osnovnim, minimalnim potrepštinama. Trubimo djeci o zdravoj prehrani, a u školi im serviraju paštetu. Pričamo o modernizaciji nastave, a neke škole nemaju ni grijanje, dovoljno krede i čiste ploče, da ne govorimo o projektorima, materijalima za npr. kemijske pokuse i sl. Pitam se, o čemu zapravo pričamo cijelo vrijeme ?? Ali, off topic sam, neću više.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •