Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
jako zanimljiva rasprava, šteta samo što je na ovom topicu. netko je spomenuo, a i ja sam čula da nastavnici u biti nisu toliko nespremni koliko se to želi prikazati u javnosti. da se ZO već predaje u školama od 1992., a nastavnici već podučavaju ima tome jako puno godina, te da se roditelji do sada bome nisu bunili. tako da se ne može reći da je sve došlo preko noći. jer nije. tako je meni rečeno, od stručnih osoba, pa sad. recimo što je novo u ovom ZO je ovisnost o kocki i videoigricama. nešto o čemu se 1992. još nije razmišljalo.
I to je paradoks školskog sustava. Djeca će učiti o ovisnosti o kocki i videoigricama, a oko škola u mom mjestu kockarnice, kafići s aparatima za igre i sl., sve preko puta škole i nitko ne reagira. Djecu će učiti da peru zube i ruke, a toaleti u školama nisu opremljeni ni onim osnovnim, minimalnim potrepštinama. Trubimo djeci o zdravoj prehrani, a u školi im serviraju paštetu. Pričamo o modernizaciji nastave, a neke škole nemaju ni grijanje, dovoljno krede i čiste ploče, da ne govorimo o projektorima, materijalima za npr. kemijske pokuse i sl. Pitam se, o čemu zapravo pričamo cijelo vrijeme ?? Ali, off topic sam, neću više.