uvijek postoji način...i kad se upoznaju s totalno neprihvatljivim terminom da im to objasniš na način da ih ne oskvrneš
neki dan me Josip pitao što su to orgije.mojom greškom ostala je na kompu upaljena stranica dnevnih novina i ubrao je tu riječ.
kako objasniti nevinom djetetu što je to?Namučila sam se...al objasnila sam. rekla sam mu da nisu svi ljudi vjerni međusobno jedni drugima kao mama i tata i biraju različite partnere(tu sam povukla paralelu s našim mačkom Ketom koji se gonja kao lud

, dakle jasno mu je da se tu radi i o fizičkoj dimenziji), često tako istivremeno da zadovolje neke fizičke, a ne emotivne, ljubavne potrebe.također, pojasnila sam mu da bismo trebali stremiti najljepšem, potpunom odnosu s osobom koju ćemo voljeti i kojoj ćemo vjerovati, i da je to onda-to. zadovoljio se objašnjenjem.
e , sad masturbacija. oni obojica u biti masturbiraju od ranog djetinjstva, no kako im hormoni nisu probuđeni i nisu seksualizirani to im dođe čisto kao fiziološka funkcija, ugoda. kao kad si gladan pa se napapaš finog jela. oni to zovu "super pišo"
dakle, ugodno im je, nemaju pojma zašto im je ugodno dok se trljaju,
nije ih sram, ne skrivaju se. mi ih pomalo navodimo da ipak odu u svoju sobu dok to čine, jer je to nešto privatno, a razumijevanje toga što čine i zašto to čine dobiti će od mame i tate u malo kasnijoj dobi, kad prorade žlijezde i hormoni i budu spremni shvatiti.zasad je to ugoda, čisto fiziološki čin popout svakog drugog bez ikakvih konotacija,i tako će još neko vrijeme ostati.