Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1101

Tema: odgoj u duhu vjere 6. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    naši ne smiju nositi ni mobitele u školu
    eto, to je to. Kod vas ni mobitela nema. tugo moja.

A jučer mi kćer priča kako je uletio u razred njima jedan sedmaš, za vrijeme odmora), skočio gore na ćošak klupe, ispred nje i prijateljice i imitirao "one pokrete, znaš one, mama, fuuuuj". kad sam je pitala koje, kaže, ma one ko u gangam stajl, ko onaj u liftu u spotu.

naša vjeroučiteljica kaže da im je jedan osmaš masturbirao ispod klupe za vrijeme nastave, ako izmišlja ona, lažem i ja, ali znam da ne izmišlja tako, niti je takv niti može izmisliti tako nešto...nevjerojatno.
    Djeca su zatrovana medijskim sadržajem, svačim. Kaže ta učiteljica, nešto treba napraviti, tu kućnog odgoja nema.
    Idem po mlađu malu, a jedan se dere ispred škole "Što ide na sredinu pizze?" - Drugi viče- Veseljko, hehehehehhe, ostali se cere okolo.
    Ovo su baš prizemne gluposti koje pišem, ali moram ti ilustrirati, kao da ne živimo u istom svijetu, teže je onda to pojmiti.
    Mislim , uvijek je bilo tih ludosti, ali moja djeca stvarno ne borave u nekom nevinom okruženju i ja sad kopam i kopam kako se sa svim tim konkretno nositi.
    Možda izgleda da sitničarim, cjepkam stvari i pitam i pišem bezveze, ali zanima me sadašnji i stvaran život.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uvijek postoji način...i kad se upoznaju s totalno neprihvatljivim terminom da im to objasniš na način da ih ne oskvrneš

neki dan me Josip pitao što su to orgije.mojom greškom ostala je na kompu upaljena stranica dnevnih novina i ubrao je tu riječ.

kako objasniti nevinom djetetu što je to?Namučila sam se...al objasnila sam. rekla sam mu da nisu svi ljudi vjerni međusobno jedni drugima kao mama i tata i biraju različite partnere(tu sam povukla paralelu s našim mačkom Ketom koji se gonja kao lud, dakle jasno mu je da se tu radi i o fizičkoj dimenziji), često tako istivremeno da zadovolje neke fizičke, a ne emotivne, ljubavne potrebe.također, pojasnila sam mu da bismo trebali stremiti najljepšem, potpunom odnosu s osobom koju ćemo voljeti i kojoj ćemo vjerovati, i da je to onda-to. zadovoljio se objašnjenjem.

e , sad masturbacija. oni obojica u biti masturbiraju od ranog djetinjstva, no kako im hormoni nisu probuđeni i nisu seksualizirani to im dođe čisto kao fiziološka funkcija, ugoda. kao kad si gladan pa se napapaš finog jela. oni to zovu "super pišo"

dakle, ugodno im je, nemaju pojma zašto im je ugodno dok se trljaju, nije ih sram, ne skrivaju se. mi ih pomalo navodimo da ipak odu u svoju sobu dok to čine, jer je to nešto privatno, a razumijevanje toga što čine i zašto to čine dobiti će od mame i tate u malo kasnijoj dobi, kad prorade žlijezde i hormoni i budu spremni shvatiti.zasad je to ugoda, čisto fiziološki čin popout svakog drugog bez ikakvih konotacija,i tako će još neko vrijeme ostati.
    Posljednje uređivanje od ronin : 01.02.2013. at 17:46

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e , sad masturbacija. oni obojica u biti masturbiraju od ranog djetinjstva, no kako im hormoni nisu probuđeni i nisu seksualizirani to im dođe čisto kao fiziološka funkcija, ugoda. kao kad si gladan pa se napapaš finog jela. oni to zovu "super pišo"

dakle, ugodno im je, nemaju pojma zašto im je ugodno dok se trljaju, nije ih sram, ne skrivaju se. mi ih pomalo navodimo da ipak odu u svoju sobu dok to čine, jer je to nešto privatno, a razumijevanje toga što čine i zašto to čine dobiti će od mame i tate u malo kasnijoj dobi, kad prorade žlijezde i hormoni i budu spremni shvatiti.zasad je to ugoda, čisto fiziološki čin popout svakog drugog bez ikakvih konotacija,i tako će još neko vrijeme ostati.
    i sad mi reci da dijete u trecem osnovne to radi iz nekih drugih pobuda... a ucit ce ih da rade. i odjednom ce to nevino postati prljavo iako to nije.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 01.02.2013. at 19:25

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ronin, hvala ti na ovom zadnjem, što bi rekla zmaj, upisu.
    hvala, hvala, hvala.... nemaš pojma koliko mi je laknulo, ne mogu sad objašnjavati, previše sam tu danas objašnjavala, ali mi je laknulo jer si ti normalna, i djeca su ti normalna, i svi su ovdje normalni, mislim na cijeli forum i veliku većinu cura što raspravljaju,
    to sam i prije mislila, ali
    me je bilo bacilo skoro u očaj u kakve se sve filmove svi zajedno uspijemo uvući.
    sad mi je srce na mjestu

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uvijek postoji način...i kad se upoznaju s totalno neprihvatljivim terminom da im to objasniš na način da ih ne oskvrneš

neki dan me Josip pitao što su to orgije.mojom greškom ostala je na kompu upaljena stranica dnevnih novina i ubrao je tu riječ.

kako objasniti nevinom djetetu što je to?Namučila sam se...al objasnila sam. rekla sam mu da nisu svi ljudi vjerni međusobno jedni drugima kao mama i tata i biraju različite partnere(tu sam povukla paralelu s našim mačkom Ketom koji se gonja kao lud, dakle jasno mu je da se tu radi i o fizičkoj dimenziji), često tako istivremeno da zadovolje neke fizičke, a ne emotivne, ljubavne potrebe.također, pojasnila sam mu da bismo trebali stremiti najljepšem, potpunom odnosu s osobom koju ćemo voljeti i kojoj ćemo vjerovati, i da je to onda-to. zadovoljio se objašnjenjem.

slažem se s tobom da je mastrubacija u toj dobi čista fiziološka stvar...ali nije li reći djetetu da tu "potrebu" ipak ne radi u društvu isto kao i reći mu da to ne radi, nije li podsvjesna poruka djetetu da to u neku ruku nije prihvatljivo? Ne pitali se dijete zašto to moram obavljati u svojoj sobi?

Druga stvar, kako ti misliš djetetu koji je godinama tu fiziološku potrebu ispunjavao iza zatvorenih vrata i koja je normalna i prirodna te mu je postala i nesvjesnom navikom, odjednom samo zato što je ušao u pubertet objasniti kao nešto što odjednom s stajališta Vas kao roditelja sada nije prihvatljivo?
    Ne zbunjuje li to dijete.

Zašto odjednom njegova fiziološka potreba odjednom postaje seksualna pa kao takva više nije potreba ni "prihvatljiva" s stajališta "vrijednosti" njegove obitelji, nego "sebedarivanje" itd. kako ćeš mu to ti vjerujem lijepo objasniti ali opet mislim da će mu to pitanje visiti iznad glave?

Zanimam me samo kako misliš da će netko ( a time ne aludiram na to da bi se to djetetu trebalo "zabraniti") koji je godinama uz odobravanje obitelji upražnjavao svoju fiziološku potrebu , samo tako riješiti je se u pubertetu ili pokušati drugačije gledati na nju- isto samo zato što je u pubertetu?
    Ne misliš li da bi već sad trebala svojoj djeci ako su 4 razred objasniti zašto imaju te potrebe?

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •