iskreno pitanje o Reisman sam previdjela, nisam glatko ništa izbjegavala jer mi je pun kufer dotične bakice i smatram je IRELEVANTNOM za pitanja kako vlastitog stava, promišljanja roditeljstva tako i ZO.

kako ne razumiješ cvijeta?

pa radi se o seksualnoj konotaciji. kad te dijete onako iz ljubavi cmokne u usta i time ti izrazi svoju ljubav, ti se kao mama rastopiš od miline.

ljubljenje u usta kasnije dobije (u tinejdžerskim godinama seksualnu, erotsku konotaciju...usne su erogena zona, jel tako)

time što dečkima ne branim " super pišu " , tj dok taj njihov izraz ugode ne povezujem s kasnijim "natezanjem majmuna" ne smatram da sam licemjerna, nego da kao roditelj pratim njihov razvoj i poštujem ga.

u kasnijoj dobi ...to je već sasvim drugačija priča. ona više ne uključuje samo fizičko udovoljavanje samom sebi (iako ga bome ni ne isključuje), no tada u tu priču uvodimo kroz razgovor sve one vrijednosti koje sam navela u jednom od prethodnih postova.oni će biti odrasliji, oni će biti zreliji, oni će biti sposobniji pohvatati i duhovnu dimenziju koju su sad nesposobni uopće povezati sa super pišom niti želim da u djetinjstvu osjećaju krivnju i da duhovno povezuju sa fiziološkom funkcijom.tada ćemo pričati o cjelovitosti, ljubavi, poštivanju sebe i drugoga, i zašto ne, stremljenju k duhovnoj i tjelesnoj čistoći.