I znaš što ćeš postići takvim odgojem? Zar očekuješ da ti se dijete povjeri ako upadne u probleme uz tako tvrde stavove koje imaš? Rješavat će ih tebi iza leđa uz pomoć prijatelja ili bilo koga drugog.
Moja kćer ima prijateljicu godinu dana stariju od sebe, iz zaista vjerničke obitelji, odgajanu upravo onako kako pišeš (skratila sam tvoj tekst, ali svako slovo kao da je pisala njena mama). Mala je prošlo ljeto stupila u nezaštićeni spolni odnos s dečkom na moru, na klupici, s konobarom-sezoncem iz druge države (važno je za kontekst samo zato da se istakne da se ne radi o njenom vršnjaku i nekom s kim može ostati u vezi), znajući da je riječ o prolaznoj avanturi. Prešutjela je, naravno, sve to mami i epilog je da je mene moja kćer (odgajana suprotno svemu onom što govoriš) molila da odvedem njenu prijateljicu ginekologu. Odbila sam jer je riječ o maloljetnici koja bi to morala obaviti s vlastitom majkom, ali sam bila strašno ponosna na svoje dijete. Pomalo i na sebe jer je usvojila sve ono što sam joj govorila, zbog odgovornog ponašanja i zbog povjerenja koje ima u mene.
A pušenje, drogiranje i samozadovoljavanje u istoj rečenici ne mogu ni komentirati ako želim ostati u granicama pristojnog rječnika.
Nadam se da ti je dijete još malo i da imaš vremena promijeniti svoj stav.