Eh, mislim da se leonisa brinula s tim kako se djecu priprema za prvu sv. ispovijed; sad sam se sjetila kako je Daniel pretprošle godine tražio da ga ispitamo 10 Božjih zapovijedi, pa je 6. zvučala: "Ne sagriješi bujno"(evo koliko su dobili objašnjenja, ni točnu riječ nije zapamtio, poslije je pitao što to uopće znači). Doduše i 8. je bila "Ne izreci lažno proročanstvo".
A kurikulum očito svatko čita na svoj način, kad je to zapravo hrpa natuknica začinjena literaturom. Meni je recimo ostavilo dojam poprilične permisivnosti, u stilu: ako sami odlučite (tako da se ne osjećate kao da vas je netko nagovorio ili vršio pritisak) i ako koristite prezervative - sve je OK (govorim o literaturi i predviđenim radionicama za srednju školu); to bome nije znanstveno utemeljen program. A da ne govorim o tvrdnji iz radionice o sprečavanju AIDSa kako spavanje uokolo nije samo po sebi rizično, već jedino u slučaju nezaštićenog seksa sa zaraženogm osobom; baš bih voljela vidjeti iz koje su to zn. publikacije izvukli.
Meni je recimo prihvatljivo da se dobije informacija o prezervativu koja se i dosad dobivala na biologiji, ali mi uopće nije prihvatljivo da moja djeca u školi navlače prezervative na grincajg (moguća radionica, iz literature).